maandag 6 juli 2015

Geshopt in Rotterdam: Kiko en The Body Shop

Hoi! Ik leef nog, mocht iemand dat zich hebben afgevraagd. :) Ik had even een kleine pauze genomen in verband met allerlei privé-omstandigheden. Maar ik ben er weer... geloof ik. :) En dat betekent dat ik weer terug naar mijn update-schema van ma-wo-vr-zo ben! Als jullie dat leuk vinden, zal ik binnenkort een update maken over wat er allemaal gebeurd is, maar het zijn in ieder geval allemaal leuke dingen. Maar goed, op naar het artikel van vandaag. De afgelopen dagen was het zo enorm heet! Hoe hebben jullie dat overleefd? Vooral zaterdag was het zelfs bij ons thuis (met alle deuren en ramen dicht) vrij benauwd. Onder de ventilator zitten kan best verkoelend zijn, maar ik besloot om mijn dag in de ruimtes met airco door te brengen... shoppen dus! Ik wilde weer eens naar Rotterdam gaan. Ik hou van winkelcentrum Alexandrium. De plan was om eigenlijk naar woonmall te gaan, maar na een halfuur was ik uitgekeken. Ik ging meteen door naar shoppingcenter en -naast wat kleding en lekkere dingen- heb ik ook een beetje beauty spulletjes gekocht. Benieuwd naar mijn aankoopjes? Kijk maar mee.Ik begin met The Body Shop waar op dit moment een leuke sale bezig is. Ik koos voor een enorme fles douchegel in de meest zomerse geur: Satsuma. Heerlijke frisse mandarijntjes die ook een beetje zoetig en sappig ruiken. 750ml douchegel is niet niks (kostte maar €10!), maar dan heb ik voor nu in ieder geval genoeg. Zolang de geur maar niet te snel gaat vervelen.Ook hadden ze een paar bodyscrubs in de aanbieding. Ik heb nog weinig ervaring met lichaamsscrubs van dit merk, maar ik hoop dat deze een beetje grof zal zijn. Ik koos voor Brasil Nut Cream Body Scrub en hij ruikt in ieder geval goddelijk! Heel lang geleden heb ik al een body butter met de geur van Brasil Nut gehad, omdat ik toen helemaal gek was op zoetige honing-achtige geuren. Nou, ik vind deze geur nog steeds heerlijk!Het laatste The Body Shop product was niet in de aanbieding, ik moest er maar liefst €16 voor neerleggen. Maar hij stond al een tijdje op mijn wishlist, dus ik besloot om hem eindelijk mee te nemen. Dit zijn de welbekende Honeymania bronzers, waar ik zoveel mensen positieve dingen over hoor roepen. Ze zijn er in verschillende tinten, ik heb ze allemaal geswatcht in de winkel en wow... pigmentatie/structuur is geweldig en de kleuren ook! Werkelijk alle kleuren vond ik heel mooi en ik zou ze serieus allemaal kunnen dragen (ook de hele lichte variant). Maar ik koos toch voor #5, omdat ik hem toch het mooist op mijn huid vond. Ik kan echt niet wachten om hem te gaan gebruiken! Ik had trouwens verwacht dat deze bronzers wat groter waren, maar ze zijn qua formaat ongeveer even groot als een gemiddelde blush. Vanbinnen zit een heel handig spiegeltje, dus daar ben ik extra blij mee.Ik moest natuurlijk ook even langs de Kiko winkel die sinds kort ook in Alexandrium winkelcentrum zit. Ja ja, Kiko is goed bezig met het verspreiden van hun winkeltjes in Nederland. Er zit ook eentje op Amsterdam Centraal, dus heel veel moeite hoef je tegenwoordig niet te doen om aan Kiko spulletjes te komen. De winkel in Rotterdam vond ik in ieder geval heel fijn. Misschien iets kleiner dan wat ik in Duitsland was gewend, maar het assortiment is in ieder geval heel mooi. Er waren ook een aantal limited editions en afgeprijsde artikelen, en daar snuffel ik altijd graag tussen.Allereerst heb ik twee Colour Sphere oogschaduws meegenomen. Ik heb ze al eerder een paar keer geswatcht en elke keer belandden zij niet in mijn mandje. Tot nu toe, aangezien ik laatst besloten heb dat ik een paar Kiko oogschaduws in mijn stash kan gebruiken. Deze Colour Sphere kleuren zijn zo mooi! Je moet ze vooral willen hebben als je van schimmer op je ogen houdt, want ze zijn bijna magisch te noemen. Ik koos voor een duo-kleur #208, omdat ik vooral onder de indruk was van de zacht roze shimmery kleur. Deze is echt mega mooi en ik kan niet wachten om hem op mijn ogen te gebruiken! De zachte lila kleur daarnaast is mat en dit soort tinten gebruik ik sowieso al vaak. Heel blij met dit duo! #26 is een donkere mono in een hele interessante kleur. Het is grijs met paarse shimmer, maar er lijkt ook een beetje paars doorheen te zitten. Ik vind sowieso vooral de donkere Colour Sphere oogschaduws indrukwekkend mooi, en in het bijzonder deze kleur leek mij heel speciaal. Ik kan niet wachten om hier een smokey eye mee te maken!Ook nam ik de highlighter Beam of Light mee die in het sale-bakje lag. Volgens mij is dit meer als gezichtshighlighter bedoeld en daar is het een perfecte kleur voor. In de pan lijkt hij niet heel bijzonder, maar deze highlighter bevat een prachtige goud-achtige shimmer. Ik hoop stiekem dat dit de budget-variant is van de bekende highlighters als The Balm Mary-loumanizer en Candlelight van Kevin Acoin. Het zag er op het eerste gezicht wel zo uit, dus ik ben heel benieuwd! Een andere aanbieding-item was de lippenstift in een potlood vorm. De naam schrikt misschien een beetje af Frosted Look Lipstick, maar deze kleur #01 is echt heel mooi. Gelukkig is hij niet te frosty, maar het heeft een klein subtiel glansje. Vooral in combinatie met zo'n nude kleur zal hij ongetwijfeld heel mooi staan. Tot slot heb ik nog een eyeliner meegenomen. Ik heb geen ervaring met (zwarte) liquid eyeliners van Kiko en ik ben altijd op zoek naar een goede. Ze hebben ook een eyeliner in stiftvorm en hij was heel prettig met het swatchen (dus zeker een tip als je van dit soort eyeliners houdt). Maar ik besloot om nu een "gewone" liquid eyeliner mee te nemen. Dit is Definition Eyeliner en hij heeft een heel dun kwastje. Op het eerste gezicht zag hij er heel goed uit, ook de diep zwarte kleur, dus ik ga hem vast nog vaak genoeg dragen. Ik zal binnenkort, denk ik, ook een look maken met mijn nieuwe Kiko spulletjes.

Naar welk product zijn jullie het meest benieuwd? Shoppen jullie ook wel eens bij Alexandrium?

6 opmerkingen:

 1. Die scrub ziet er uit om op te eten :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes, de brazil nut producten lijken allemaal zo lekker! Goeie keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke shoplog, heerlijke merken! Ik heb de bronzer ook en ik ben verliefd <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk artikel!
  Ik ben ook net een modeblog gestart!
  http://www.thelineupp.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom terug! Kiko komt ook naar België, uiteraard voorlopig alleen maar Brussel maar ok, ze zijn goed bezig! Je hebt goed gewinkeld!

  BeantwoordenVerwijderen