woensdag 29 juli 2015

Mooie voeten in 5 stappen

Nu het echt zomer is (of -op dit moment- iets wat erop lijkt) wordt het toch iets belangrijker hoe onze voetjes eruit zien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit het hele jaar door heb, omdat ik het fijn vind om verzorgde voeten te hebben. Maar vooral nu let iedereen extra daarop door al die mooie open schoenen. Tijd voor een paar simpele tips om je voeten toonbaar te maken!


1. Peeling
Dat is, denk ik, de tip die het grootste verschil zal maken. Wie heeft al die velletjes en droge plekjes nou nodig? Je hoeft niet hardhandig te zijn, met een simpele peeling verwijder je al die ongewenste plekjes. Zelf ben ik gek op de Aziatische peelings, zoals die van Holika Holika. Maar ook Kruidvat heeft dat soort peeling sokjes. Natuurlijk kun je ook een (lichaam)scrub gebruiken, maar deze geeft vaak een veel milder effect (dus hele hardnekkige plekjes zal het niet verwijderen).

2. Puimsteen
Een puimsteen kan ook heerlijk zijn voor je voeten. Natuurlijk is het heerlijk als je tijd hebt voor een voetenbadje en dan werkt zo'n puimsteen ook veel beter doordat de huid wat zachter wordt. Maar ik gebruik zo'n steen vaker onder de douche. Het zal niet meteen je voeten super zacht maken, maar het helpt wel om vooral de dode huidcellen te verwijderen. Erg handig!

3. Nagelverzorging
Voordat je aan de slag gaat met die vrolijke kleurtjes op je tenen, moet de basis natuurlijk goed zijn. Doordat ik zelf bijvoorbeeld het hele jaar door nagellak op mijn teennagels draag, merk ik dat mijn teennagels wat brozer worden en zelfs gaan verkleuren. Een tip daarbij is een goede basislak te gebruiken. Een fijne vind ik bijvoorbeeld de Chrystal White van L'oreal. En misschien is het ook goed om je teennagels soms wat rust te geven, maar persoonlijk vind ik een vrolijk kleurtje veel leuker om te zien.


4. Kleur je nagels
En daar hebben we hem - kies je kleur! In de zomer ga je misschien veel sneller voor een wat vrolijkere kleur, alhoewel ook donkere tinten op de teennagels het altijd goed doen. Of wat dacht je van wit op je tenen? Kan heel mooi staan, vooral in combinatie met sunkissed huid. Alle felle neon kleurtjes zullen er ook voor zorgen dat je bruine huid er mooier uit gaat komen. En het fijne is - ook al draag je misschien op je handen geen felle nagellak kleuren (omdat het misschien niet mag van je werk), op je tenen kun je natuurlijk helemaal los gaan!

5. Sandalen
De juiste schoenen kunnen de schoonheid natuurlijk nog meer benadrukken (of verbergen als het nodig is :P). Kies bijvoorbeeld leuke open schoenen voor bij je zomerse outfit. Ook zijn sandalen met een leren voetbed beter omdat je voeten hier goed in kunnen ademen. Speel het op safe om een neutrale of nude kleur te kiezen, dan lijken je voeten ook nog eens langer. Simpel zwart staat altijd chic en dat kun je waarschijnlijk ook aan als je gaat werken.

En tot slot... als echt niks meer helpt, ga naar een professionele pedicure. Of je kunt het natuurlijk ook gewoon doen omdat je geen tijd hebt voor voetverzorging of omdat je jezelf wel eens wilt verwennen. Een pedicure hoeft helemaal niet duur te zijn. Zelf ben ik laatst (op aanraden van mijn moeder) naar een salon in de buurt geweest en het was 2 uur lang (!!!) genieten voor slechts €18. Mocht je in de buurt van Utrecht wonen dan is deze salon zeker een aanrader.

Wat doen jullie voor extra's in de zomer?

3 opmerkingen:

  1. Mijn puimsteen ligt de laatste tijd verlaten in de kast. Zelf gebruik ik liever het elektrische apparaatje van het Kruidvat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou mijn teennagels eigenlijk echt moeten lakken... Heb twee bloeduitstortingen onder mijn grote teennagels van 't wandelen en da's dus ECHT geen smakelijk zicht, zo'n zwarte nagel...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne tips. Ik heb erg last van kalknagels bij mijn twee grote tenen, nu is het gelukkig bijna weg , niet helemaal . Maar het beste is dat ik mijn nagels gewoon lak en moet ook met azijn goed schoonhouden. Verder maak ik 1x in de week een lekker badje voor mijn voeten

    BeantwoordenVerwijderen