maandag 20 juli 2015

Trends: strobing, clown contour & power of make-up

Deze nieuwe trends hebben jullie misschien al op social media voorbij zien komen. Zo ja, dan ben ik heel erg benieuwd naar jullie mening! Zo niet, maak kennis met datgene wat het beauty-wereldje op dit moment bezig houdt.

Strobing
Toen ik het woord "strobing" hoorde moest ik meteen aan MAC's strobe cream denken. Vooral vroeger was deze crème heel erg populair, tot de wat heftigere highlighters op de markt kwamen. Maar tegenwoordig is strobing helemaal in. Een soort nieuwe manier van "contouren", alleen dan gebruik je alleen een highlighter. Geen bronzer waarmee je dus diepte creëert. Alleen de hoogste punten van je gezicht accentueren. Er zijn uiteraard een heleboel strobing-tutorials nu op YouTube te vinden. Een van de eerste die ik zelf zag is die van Melanie hieronder. Hier laat ze ook het verschil met contouren in zien.


Clown contour
En over contouren gesproken... Dit begon volgens mij niet heel serieus, maar uiteindelijk is het bijzonder om te zien. Het meisje uit de onderstaande video zag ik op een gegeven moment overal: Instagram, Twitter, andere websites. Hoe ga je van een clown naar een volledig opgemaakt popje? Check de video hieronder. De hoeveelheid make-up is natuurlijk indrukwekkend, maar het is leuk om te zien.


The Power of Make-up
De welbekende video van onze eigen Nikkie heeft de hele wereld bereikt, het werd "viral" en Nikkie's kanaal is daardoor enorm gegroeid. Maar daar wil ik het even niet over hebben, aangezien iedereen deze video vast wel gezien heeft (zo niet, zoek op YouTube naar "power of make-up"). Naar aanleiding daarvan begonnen steeds meer mensen het verschil te laten zien tussen hun vol opgemaakte en make-uploze gezicht. Maar de onderstaande video vond ik nog het meest schokkende, vooral door al die reacties... Hoe kun je zo makkelijk iemand "lelijk" noemen? Echt verschrikkelijk, vooral wat het dan met zelfvertrouwen van mensen kan doen... maar wel heel knap en sterk dat zij dan zo'n video kon maken. En echt heel indrukwekkend.

1 opmerking:

  1. Die laatste video kende ik inderdaad al, vind 't super dat ze 'm gemaakt heeft. Mensen kunnen zo fucking wreed zijn eh...

    BeantwoordenVerwijderen