zondag 19 juli 2015

Wat als je niet meer op je plek zit / op zoek naar nieuwe uitdaging

"Wat als" is een nieuwe rubriek op mijn blog, een nieuw "lifestyle" experiment. Ik plaats zo nu en dan een "wat als" artikel met soms wat luchtigere onderwerpen en vaak wat serieuzere, met stof tot nadenken. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen. En uiteraard ben ik benieuwd naar die van jullie. Een idee voor een "wat als" onderwerp? Zet het in de comment of stuur mij een mailtje.


Bijna 7 jaar lang heb ik bij dit bedrijf gewerkt. Het was mijn eerste "echte" baan nadat ik afgestudeerd was. Hier heb ik zoveel geleerd, ik ben enorm gegroeid. En ja, ik ben een heel ander persoon geworden dan het meisje van 7 jaar geleden. Maar 7 jaar bij dezelfde werkgever is toch best wel lang. Vroeger werkte je 20-30 jaar voor dezelfde baas en je maakte je niet druk om je ontwikkeling, verbreding van je kennis. Je hebt een baan of je hebt het niet. En zo'n vast contract is natuurlijk een fijne zekerheid. Maar eigenlijk is het helemaal niet meer van deze tijd. De wereld is nu veel dynamischer, je moet jezelf blijven ontwikkelen om erbij te blijven en, laten wij eerlijk zijn, het kan geen kwaad om even rond te kijken. Wat als het dan toch eindelijk begint te kriebelen? Wat als je een andere toekomst voor jezelf wilt? En wat als je eigenlijk niet eens weet wat voor iets anders je zou moeten doen?

Het begon ongeveer 1,5 jaar geleden, toen ik mezelf de vraag heb gesteld of ik dit mezelf de komende jaren zag doen. Het antwoord was simpel: nee. Ik wil iets nieuws, iets anders en eigenlijk ook ergens anders. Nieuwe dingen vind ik over het algemeen wel extra spannend. Mijn huidige baan voelde als een warm badje: je bent goed in je werk, je weet goed de weg, je hebt leuke collega's. Maar als je op het punt komt dat je bereid bent om dit op te geven voor een nieuwe uitdaging... dan ben je misschien al te ver gegaan. Stoppen op je hoogtepunt kan ook leuk zijn. Maar ik ben iemand die eerst dingen moet meemaken voor je zeker weet dat het zover is. Dus wat doe je als je zeker weet dat je niet meer op je plek zit en stiekem misschien niet eens weet wat je anders zou moeten doen?

Analyseer je functie
Waarom is het eigenlijk zover gekomen? Wat is precies mis met de functie waarom je het niet meer wilt? Zou het bijvoorbeeld helpen als je bepaalde cursus of opleiding zou volgen? Kaart het bij je leidinggevende aan! Zet op een rijtje (hoeft natuurlijk niet letterlijk) wat de voor- en nadelen van je huidige baan zijn en vraag jezelf af of je er alles uit gehaald hebt wat je kon halen. Is het antwoord ja en weet je zeker dat dit hem niet meer gaat worden? Dan start nu je echte zoektocht.


Andere functie, dezelfde bedrijf
Overweeg altijd de mogelijkheden bij je huidige werkgever. Praat met mensen. Oh, klinkt dat eng? Maar hoezo dan? Is dat nou zo erg als jouw leidinggevende weet dat je misschien iets anders wilt? Of denk je dat je leidinggevende jou liever ongelukkig ziet in je huidige functie? Als je leidinggevende geen pestkop is en een beetje verstand van zaken heeft, dan zal hij deze keuze aan jou laten. En misschien kan hij/zij jou in contact brengen met leidinggevenden van andere afdelingen. Denk goed na welke afdeling bij jou zou passen, welke richting je op zou willen. Een klein voorbeeldje: een collega van mij is nu overgestapt van een administratieve functie naar een IT afdeling, met omscholingstraject en al, puur omdat zij de interesse daarin heeft getoond. Heel dapper en heel mooi dat zoiets gewoon kan!

Toch ergens anders?
Zie je toch geen mogelijkheden voor jezelf bij je huidige werkgever? Tja, dan heb je een grote beslissing genomen. Alleen denk goed na waarom dat zo is. Wil je bijvoorbeeld in een andere branche gaan werken? Of echt iets heel anders gaan doen? Of ligt het aan de reisafstand of misschien de cultuur? Bepaal op deze manier voor jezelf wat je bij de volgende werkgever niet meer wilt en waar je jezelf bijvoorbeeld meer in wilt ontwikkelen. Misschien weet je ook meteen naar wat voor functies je op zoek bent. Dat maakt je zoektocht een stuk makkelijker.

Geen idee wat ik wil
Tja, dat is dus hoe het bij mij was. Ik heb de opleiding Management, Economie en Recht gedaan, wat al best wel breed is. En ik zat nu in een hele specifieke branche, waar ik uit wilde, omdat ik mijn scope wilde verbreden. Dus op een gegeven moment wist ik totaal niet meer wat ik wilde. In ieder geval niet dit... Maar wat dan? Ga op vacature-websites rond snuffelen, kijk maar welke vacatures jou aanspreken en waarom. Ik moet zeggen dat het bij mij nog best een opdracht was, omdat ik opeens ontdekte dat ik wel heel veel verschillende dingen leuk vond. Alleen zonder focus kun je absoluut niet iets anders zoeken. Dat was mijn doel, focus zoeken. En leren netwerken, omdat je steeds meer hoort/leest dat de meeste banen gevonden worden door het netwerken. Maar hoe leer je al die dingen zonder stuurloos op internet op zoek te gaan naar tips en trucs? De oplossing is heel makkelijk: zoek een loopbaancoach.


Loopbaancoach
Via een werksite kon ik kennismakingsgesprekken met 3 verschillende coaches aanvragen. Ik drukte op het knopje en werd een dag later gebeld om mijn wensen verder af te stemmen. Ik wilde iemand die samen met mij out of the box zou denken, that's it. Uiteindelijk heb ik kennis gemaakt met 2 van de 3 coaches (die 3de had mijn voicemail ingesproken, maar was zo onverstaanbaar, dat ik niet eens terug wilde bellen). De ene man zat in een mooi Amsterdams pand, hij was heel motiverend en ik wist zeker dat ik veel van hem kon opsteken. Maar ik koos toch voor Kim. In tegenstelling tot hem was zij vooral aan het doorvragen over mij en mijn situatie en zij kwam meteen met een concreet plan. En ze zat in de buurt van Utrecht, dus dat is reis-technisch natuurlijk net iets fijner voor mij. Nu, een paar maanden later, ben ik haar zo enorm dankbaar voor alles! Zij heeft mij veel inzicht gegeven in wie ik ben, wat ik wil, wat voor cultuur/werkomgeving bij mij past en op welke functies ik het beste kan solliciteren die raakvlakken hebben met wat ik gedaan heb. Ook heeft zij voor mij een paar netwerkgesprekken georganiseerd (vanuit haar eigen uitgebreide netwerk) en dat was een ervaring apart (maar oh zo leerzaam). Niet onbelangrijk: zij is niet iemand die op de seconde let, als het gesprek maar geen minuutje langer duurt. Nee, onze gesprekken liepen vaak uit en uiteindelijk hebben wij nog veel mail en telefonisch contact gehad, ook al hadden wij officieel geen afspraak-uren meer. Kortom, ik kan haar expertise alleen maar aanraden. Mocht je ook op zoek zijn naar zo iemand: zoek op LinkedIn naar Kim Dullaert.

Solliciteren
En dan begint het echte proces. Ik zou hier een heel verhaal van kunnen maken, maar eigenlijk komt het op het volgende neer: pas je CV en je motivatie/sollicitatiebrief op de vacature aan. Vragen ze iemand die pro-actief is? Laat blijken dat dit jouw kenmerkende eigenschap is. Zoeken ze een creatieveling? Laat dit blijken bijvoorbeeld door je CV op te laten vallen. Een opvallend CV is tegenwoordig sowieso geen overbodige luxe. Met zoveel sollicitatiebrieven die er per vacature binnen komen en zo weinig tijd die recruiters hebben om ze allemaal te lezen, moet je wel opvallen. En wist je trouwens dat er een verschil is tussen een motivatie en een sollicitatiebrief? Motivatiebrief bevat maar een paar regels, waarin je je motivatie toelicht. Een sollicitatiebrief is veel uitgebreider, daar vertel je ook meer over je ervaringen en achtergrond. Bel altijd na zodra je gesolliciteerd hebt. Als ze je stem horen, dan wordt het net iets meer persoonlijk. Er zijn eigenlijk nog zoveel tips, maar eigenlijk komt het erop neer: zorg dat je door de eerste selectie komt en dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Op gesprek
En dan is het moment daar: je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Of het een "kennismakingsgesprek" heet of een "sollicitatiegesprek", het kan op hetzelfde neerkomen. Dus bereid je altijd goed voor. Lees de website goed door, weet wat het bedrijf precies doet, zoek op LinkedIn een paar medewerkers van dat bedrijf op en bekijk hun werkzaamheden. Wees open en eerlijk, in welke situatie je ook zit. En houd in je achterhoofd het profiel waar zij naar op zoek zijn; probeer juist die eigenschappen te benadrukken tijdens je gesprek. In een artikel uit 2013 deelde ik trouwens meer tips voor zo'n gesprek. Een van de belangrijkste dingen tijdens het gesprek is het hebben van een klik. In de loop van het gesprek merk je vanzelf wel of je het hebt of niet, en dan kun je al een kans op een tweede gesprek inschatten. Twijfel je? Vraag aan het eind van het gesprek wat zij ervan vonden en of zij jouw profiel nog steeds vinden aansluiten. Is dat niet het geval? Jammer dan, je hebt het geprobeerd, het is leuk voor je ervaring geweest. En zo ja, gefeliciteerd! Je bent weer een stap verder! En dan is het een kwestie van afwachten. Het is spannend, maar probeer je niet te druk te maken. Alles komt uiteindelijk wel goed. Blijf gemotiveerd, blijf nadenken over wat je wel en niet wilt en ga gewoon door!

3 opmerkingen:

  1. Bij mijn allereerste job ben ik na vier maanden weggegaan. Ik HAATTE het echt, zat de uren elke dag af te tellen. Ben nog altijd blij dat ik toen die stap heb durven zetten, want in mijn volgende job voelde ik me een pak beter. Ben daar gebleven tot een paar maanden voor ik naar Zwitserland vertrok.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens jou heel veel succes in je zoektocht naar de nieuwe uitdaging en een hele leuke nieuwe baan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel succes en goed van je dat je toch een nieuwe uitdaging aan durft te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen