vrijdag 28 augustus 2015

Banana powder: heb je het echt nodig?

Al jaren populair en steeds meer merken brengen het uit: banana powder. Oftewel het gele poeder dat ervoor zou moeten zorgen dat de huid onder je ogen nog meer helder wordt. Banana powder werd jaren geleden populair nadat bekend werd dat Kim K het gebruikt. En ja, als dé koningin van contouring iets gebruikt, dan willen wij het ook hebben. Laatst las ik een interview met haar vaste visagist (een van de) en die gaf dus aan dat hij helemaal geen banana powder voor haar gebruikt... Naja, er zijn genoeg "gewone" mensen die het effect van banana powder geweldig vinden. Maar is het ook inderdaad zo bijzonder? Lees hieronder mijn ervaringen.De koning onder de banana powders is toch wel die van Ben Nye. Het is een professioneel merk, je vindt het veel online of (waar die van mij ook vandaan komt) - bij Backstage winkel in Amsterdam. Het is een los poeder dat je voorzichtig in het dekseltje moet doen en dan met een kwast of sponsje aanbrengen. Het is een heel fijn/zacht poeder, de textuur is echt heel mooi. Natuurlijk wordt het vaak voor onder de ogen gebruikt, maar mensen met een gele ondertoon kunnen het ook als een all-over poeder gebruiken over het gezicht. Daar schijnt hij ook heel goed op te werken, maar persoonlijk vind ik het niks voor mij. Met mijn (vette) huid werkt het helaas niet. Maar voor onder de ogen is het perfect. Let op, dit poeder geeft geen enorme dekking, het is bedoeld om je concealer mee af te poederen.Foto boven is gemaakt zonder flits, foto onder - zonder. Onder een oog heb ik mijn gewone gezichtspoeder gebruikt, waar ik mijn hele gezicht mee afpoeier. Onder de andere oog - banana powder. Zien jullie het verschil? Ik niet... qua structuur is het hetzelfde (als in: onzichtbaar) en qua kleur/effect ook. Ter info: voor jullie links is dus banana powder gebruikt.En hier nog de fullface foto's. Misschien zou je kunnen zeggen dat het effect met banana powder ietsje zachter is, maar dat scheelt nauwelijks. De kleur van mijn huid is rechts ook iets anders en ik heb geen dikke laag concealer gebruikt, dus misschien verschilt het hierdoor een beetje. Maar over het algemeen... jullie snappen, denk ik, wel waarom ik altijd mijn gezichtspoeder gebruik om de concealer onder mijn ogen mee af te poeder. Banana powder is natuurlijk ook fijn in gebruik, maar een gezichtspoeder is net even sneller. Dus een musthave? Niet voor mij. Maar zou je dit als gezichtspoeder willen gebruiken of merk je dat het bij jou voor een enorm verschil zorgt? Dan is het zeker de moeite waard. Mocht je toch wel benieuwd zijn naar banana powder, ook merken zoals Make-up Studio hebben er nu een in het assortiment.

Heb jij ervaring met banana powder of zou je het willen uitproberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten