maandag 24 augustus 2015

Favoriete programma's (guilty pleasures)

Ik kijk eigenlijk best weinig tv. Veel liever zit ik achter mijn laptop: met online series en YouTube vermaak ik mij wel. Maar toch zijn er een aantal programma's waar ik mijn laptopje graag even voor aan de kant zet. Let op, dit is meteen een overzicht van de foute programma's. Maar ze zijn toch nog leuk om te zien zonder dat je hersenhelften gaan afsterven (wat ik bijvoorbeeld met programma's als Adam zkt. Eva en alles met Barbie/Samantha wel eens heb).Zondag avond, RTL5, dat belooft altijd wat goeds. Nou ja, eigenlijk fouts, maar wel erg vermakelijk. Om 20:00 start "Ik heb het nog nooit gedaan". Ja, alleen die naam al, heel fout. Maar stiekem is het best een leuk programma. Het gaat dus over verschillende mensen in verschillende leeftijdscategorieën (van begin 20 tot een jaar of 50) die -je raadt het al- nog maagd zijn. Maar het is niet alleen dat, deze mensen hebben dus nooit eerder een serieuze relatie gehad of echt gezoend. Alleen dat al kan best fascinerend zijn om te zien; er zitten namelijk best wel "normale" types tussen. Leuk om te zien hoe zo iemand dan in elkaar zit waardoor het allemaal niet wilt lukken en hoe sommige mensen geobsedeerd kunnen zijn door zo'n onderwerp als het verliezen van hun maagdelijkheid. Daarna, om 21:00 volgt programma "From Russia With Love". Het gaat over de Nederlandse en Belgische mannen die een Oost-Europese bruid willen hebben. Ja, zo cliché dus. En ook al heeft het helemaal niks met Rusland te maken (ze kwamen tot nu toe allemaal uit Oekraïne... en nee, het is niet hetzelfde), de titel was waarschijnlijk alleen zo uitgekozen omdat het beter klinkt. Super grappig om te zien, met zo nu en dan een "wtf" momentje. En niet alleen leuk als je zelf uit Oost-Europa komt, al is het voor mij natuurlijk ook leuk om even Russisch op de Nederlandse televisie te horen. Je probeert gewoon stiekem te achterhalen of ze nou echt verliefd zijn of alleen per se met een Europeaan getrouwd willen zijn.

En over dat onderwerp gesproken... mijn nieuwste "guilty pleasure" is een TLC programma dat heet "90 days to wed". Het gaat om de Amerikanen die in het buitenland een meisje hebben ontmoet waar ze graag mee willen trouwen. In Amerika krijg je blijkbaar een verlovingsvisum van 90 dagen. In deze relatief korte periode moet je dus aan elkaar wat meer wennen, besluiten of je écht wilt trouwen en dan uiteindelijk ook daadwerkelijk trouwen. En dat proces is zo leuk om te zien! Je volgt een super mooi meisje uit Brazilië, eentje uit Filipijnen, Rusland (ook weer geen "echte" Rus), Colombia en... volgens mij was dat het. Ze zijn allemaal heel verschillend en ook de mannen waar ze mee trouwen gaan er op verschillende manieren mee om. Er gebeurt altijd wat, van de meest belachelijke dingen tot ontroerende gebeurtenissen. Heel interessant om te volgen. Het wordt wel elke dag 's middags uitgezonden, maar aangezien ik nu toch vaak thuis zit blok ik altijd van 2 tot 3 mijn TLC tijd. En anders kun je deze programma's vaak ook online terug kijken.

Over TLC gesproken... Wie houdt nou niet van "Say Yes To The Dress" en dat soort wedding-programma's? Sinds ik zwanger ben geef ik toch wat meer voorkeur aan de baby-programma's. Mijn favorieten? "A Baby Story" en "One Born Every Minute". En, dankzij de hormonen, moest ik aan het begin zelfs huilen elke keer als er weer een baby geboren werd... En je begrijpt het, bij zulke programma's is dat een paar keer per halfuur... ;) Erg leuk om al die verhalen te horen, hoe verschillend al hun levens zijn en (ook niet onbelangrijk) hoe verschillend de zwangerschappen en bevallingen kunnen verlopen.

Tot slot, als Geer & Goor weer bij elkaar komen, dan kijk ik ook graag naar hun programma's. In een woord: hilarisch! En ik ben een sucker voor programma's zoals Long Island Medium (ook weer op TLC), omdat ik bij haar nog steeds het idee heb dat zij "echt" is.

Wat zijn jullie favoriete tv programma's?

5 opmerkingen:

 1. Ik ben sowieso een sucker voor TLC. Toen ik nog onregelmatige diensten had, en veel vrije dagen, keek ik superveel naar TLC. Alle trouwprogramma's vind ik leuk, Say Yes To The Dress, maar ook four weddings. En, ik weet niet of dat nog steeds op tv is, I didn't know I was pregnant XD.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 90 days to wed vind ik superawkward. 90 dagen om alles te organiseren en te wennen aan elkaar: dat lijkt mij bijna onmogelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik baal altijd zo hè .. Ik woon op kamers en bij ons in huis is er geen televisie dus ik kan nooit tv kijken tenzij ik bij mn ouders of mn vriend thuis ben. :( Maar ik moet toegeven bij dit soort programma's zit ik ook gelijk aan de buis gekluisterd, niet te veel nadenken en gewoon chill op de bank zitten haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, dat is wel balen! Haha idd, gewoon met verstand op nul :)

   Verwijderen