zondag 2 augustus 2015

Hask haarverzorging (Primark)

Volgens mij heeft tegenwoordig (bijna?) elke Primark in Nederland een beauty-afdeling. De ene is wat groter dan de andere, maar ze zijn zeker de moeite waard om daar eens rond te snuffelen. Vooral hun haarverzorging leek mij interessant. Zo verkoopt Primark onder andere het merk Hask. De producten zijn heel betaalbaar en de ingrediënten zagen er goed uit. Tijd om er beter kennis mee te maken!Deze producten beloven allerlei oliën, zoals argan olie, te bevatten. De lijn bestaat uit een fles shampoo en verschillende soorten maskers (in zakjes) die officieel "deep conditioner" worden genoemd. Volgens mij heb ik alle soorten gekocht die ik kon vinden, dus dat moeten ze allemaal zijn. Shampoo bevat argan olie en maskers hebben verschillende kleurtjes, afhankelijk van werking en ingrediënten (argan olie, keratine en macadamia olie).Op de verpakking van de shampoo staat dat het geen sulfaten bevat en dat trok natuurlijk meteen mijn aandacht. Een budget shampoo zonder sulfaten is sowieso al lastig om te vinden, dus dit was een aangename verrassing. Deze shampoo bevat een mildere sulfaten-vorm die verkregen wordt uit kokosnoten. Daarnaast zitten er een aantal verzorgende ingrediënten in die ook nog eens vrij hoog op het lijstje staan. De shampoo ruikt lekker fris naar citrussen en schuimt heel goed. Het schuimt beter dan de meeste sulfaat-vrije shampoo's en zelfs beter dan sommige "gewone" shampoo's met SLS. Het voordeel van zo'n SLS vrije shampoo is dat het een stuk milder is voor je haar en vooral voor je haarkleur en dat kan ik -als liefhebber van nieuwe haarkleur elke maand- natuurlijk extra waarderen. Deze shampoo reinigt heel goed en mild mijn haar, zonder het uit te drogen of stug te maken. Mijn haar gaat er ook nog iets meer van glanzen. Absoluut een fijne shampoo en al helemaal voor een zacht prijsje.Bij maskers in een zakje denk je dat ze snel op zouden raken, maar dat is met deze absoluut niet zo. Voor mijn kort haar gebruik ik een kleine hoeveelheid, niet groter dan een walnoot. Dit is precies genoeg om er mijn punten mee in te wrijven. Zo doe je nog best lang met zo'n zakje, misschien zelfs even lang als met een gemiddeld potje waar maskers vaker in zitten. De werking per soort masker kan hetzelfde lijken, maar het is toch allemaal net even anders. Het gele argan olie masker heeft een "repairing" effect en zorgt ervoor dat mijn haar iets zachter wordt en een gezondere look krijgt. De roze "smoothing" masker zorgt er echt voor dat mijn haar wat gladder wordt. Alleen op de tweede dag begin je weer pluis te zien, maar dat is bij mij heel normaal. De paarse "moisturizing" masker heb ik al eerder gehad, toen ik lang haar had. Deze vond ik toen heel fijn en nu is het nog steeds zo. Ook deze maakt mijn haar zachter en het ziet er meteen meer verzorgd uit. Als ik mijn top 3 zou moeten samenstellen dan staat op 1 toch wel het roze masker, daarna de gele en dan pas de paarse. Al vind ik ze alle drie echt heel erg fijn, vooral (nogmaals) voor dat geld. En omdat het officieel "deep conditioners" zijn en mijn haar van zichzelf vrij droog en dik is, gebruik ik deze "maskers" elke keer als ik mijn haar was (dus om de dag).

Zijn jullie bekend met haarverzorging van Primark?

5 opmerkingen:

 1. Ik vind zo'n zakje meestal jammer genoeg niet handig werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een korte trip vind ik haarverzorging in zo'n packet nog wel handig eigenlijk. Maar of ik nu meteen naar haarproducten van Primark zou grijpen? Ehhh, probably not.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens een kort tripje maak je zo'n zakje niet op :) Ik doe er ongeveer een maand over en ik was mijn haar om de dag.

   Verwijderen
 3. Die shampoo wil ik ook nog proberen. Ik had het serum van Hask in Amerika gekocht en die vind ik echt heel fijn, dus ik was blij toen ik die laatst ook bij Primark tegenkwam. Er zit veel arganolie in en hij voedt mijn droge haar ook echt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh klinkt goed! Die ga ik de volgende keer ook eens meenemen (als die ook in NL verkocht wordt).

   Verwijderen