vrijdag 14 augustus 2015

L'Oréal Mattifying Infallible Foundation

Al vaker heb ik goede dingen over L'Oréal foundations gehoord. Ik heb er ooit een geprobeerd en die beviel ook heel erg goed. Maar sinds L'Oréal hun nieuwste foundation op de markt heeft gebracht, die 24 uur belooft te blijven zitten en een matterend effect heeft, kon ik het niet weerstaan. En vooral toen Kruidvat laatst een mooie actie had. Altijd mooi om dan een product te proberen waarvan je niet zeker weet of het gaat bevallen. Maar ik moet zeggen, deze foundation bevalt heel erg goed!De kleurkeuze in Nederland is nooit geweldig geweest. Ik weet zeker dat ze in Amerika veel meer tinten hebben. Volgens mij was #11 Vanilla zo ongeveer de lichtste kleur met een neutrale ondertoon. Ook al denk je bij "Vanilla" aan iets warms, gelukkig zit er nauwelijks gele pigment in. De kleur past perfect bij mij, al moet ik er wel een beetje bruin voor zijn. Maar als ik heel erg bleek ben, dan meng ik deze foundation met iets lichters (zoals de druppeltjes van Cover FX).Deze foundation zit in een hele handige (hygiënische) verpakking. De structuur is best dik, maar het is nog steeds mooi romig waardoor het makkelijk is om de foundation goed te kunnen verdelen. Ik vind dit een vrij droge foundation, ik denk daarom ook niet dat hij goed bij de droge huidjes zal passen (al kan ook dat prima werken als je er een hydraterende primer onder draagt). Als mijn huid, vooral op de wangen, wat droger is, dan breng ik deze foundation met een licht vochtige penseel aan. Omdat mijn T-zone heel vet is, gebruik ik er wel altijd een anti-shine product overheen, en ik poeder mijn T-zone ook altijd een beetje af. Op deze manier blijft mijn gezicht er de hele dag mooi uitzien. Mijn huid blijft de hele dag mat en de foundation ziet er heel natuurlijk uit. Ik gebruik nu dit als een soort "heavy duty" foundation. Als ik dus weet dat ik de hele dag weg ben en mijn make-up niet ga bijwerken, dan ga ik voor deze foundation. En dat zegt genoeg... dit is absoluut een hele fijne langhoudende foundation die ideaal is voor de vette/gecombineerde huid!Mijn huid zonder foundation. Het is best onrustig op dit moment. Tja, al die (zwangerschaps)hormonen en stress van de afgelopen tijd hebben er duidelijk geen goede invloed op gehad.Mijn huid mét L'Oréal Mattifying Infaillible foundation. Ik vind de dekking echt heel fijn! Er staat dat deze foundation een lichte tot medium dekking heeft, maar persoonlijk vind ik dat deze foundation hele goede medium dekking heeft. Je kunt hem ook nog eens heel goed opbouwen, waardoor je (bijna) een volledige dekking krijgt.En mijn huid met de rest van mijn make-up, waaronder dus een beetje concealer, bronzer en highlighter. Dit is trouwens precies de reden waarom je concealer altijd beter na je foundation kunt gebruiken: foundation heeft al eigenlijk veel roodheden weggehaald, dus veel extra hulp heb je daarna niet eens nodig. Het resultaat met deze foundation vind ik echt top, precies wat mijn huid nodig heeft. En ook al houd ik soms iets meer van glowy foundation, zo'n matterende foundation is altijd fijn om te hebben (vooral voor die lange dagen, wanneer je totaal geen tijd hebt om aan je gezichtshuid te denken). Alle gezichtsfoto's heb ik trouwens bewust met flits gemaakt, omdat je dan net iets meer alle imperfecties ziet. In het echt, bij natuurlijk licht is het effect dus net iets zachter. Deze foundation is te koop voor €15 bij de meeste drogisterijen en online.

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie zelf ervaring met L'Oréal foundations?

3 opmerkingen:

  1. Ooooh, hij dekt echt wel goed zo te zien, nice!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is op dit moment mijn favoriete foundation, ik vind hem echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Het is dat ik net twee nieuwe foundations gekocht heb anders had ik het wel geweten haha

    BeantwoordenVerwijderen