maandag 31 augustus 2015

MAC Velvet Teddy lipstick

Goodmorning, lovelies! Ook al komen mijn updates niet meer altijd om 7 uur 's ochtends, maar ze komen wel (dat is nou het voordeel van even thuis zitten). Vandaag is een grote dag! Of nou ja, dat was het vooral 2 jaar geleden. Kunnen jullie het geloven? Wat gaat de tijd snel! Of nou ja, eigenlijk vind ik 2 jaar nog wel meevallen, maar als je kijkt wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is... wow! Precies 2 jaar geleden was het voor ons de mooiste dag ooit! Althans, ze zeggen dat de geboorte van je kind de mooiste dag ever is, maar dat gaan wij pas over een paar maanden meemaken. ;) Voor nu - ja, onze trouwdag was ontzettend mooi! En het is leuk om er elk jaar naar terug te kijken. Dat doe ik vandaag niet middels een apart artikel. Nee, jullie krijgen de laatste tijd al genoeg andere persoonlijke (zwangerschaps) onderwerpen voorgeschoteld. Nee, vandaag vieren wij het heel intiem, met een etentje op onze oude trouwlocatie. Zoals elk jaar, een prachtige traditie. Voor jullie heb ik weer een beauty review in petto...Laatst heb ik weer wat MAC spulletjes gekocht, waar deze mooie lippenstift een van is. Velvet Teddy stond al een tijdje op mijn wishlist. Dit is een van de meest populaire neutrale kleuren van MAC, dus ook ik was benieuwd hoe die "in het echt" zou zijn. Een van de redenen waarom ik zin heb in het najaar is omdat dit soort beige/mauve/donkerdere kleuren weer officieel gedragen kunnen worden. Ik had echt helemaal niks met felle neon-kleurtjes deze zomer. Bij de MAC store twijfelde ik tussen de kleur "Taupe" (die overigens meer rood-achtige tint in zich had dan eigenlijk in taupe hoort te zijn) en wat neutralere "Velvet Teddy"; uiteindelijk koos ik toch voor de laatste. Velvet Teddy wordt op de MAC website omschreven als "dark beige" en daar ben ik het helemaal mee eens. Deze kleur is niet te warm, niet te koel, precies er tussen in. Hij is niet heel donker en ideaal voor verschillende huidskleuren. Als je wat getint bent, dan zal dit de perfecte nude zijn, en als je vrij bleek bent (net als ik) dan is dit een mooie "my lips but better" kleur.Thuis besloot ik hem te vergelijken met "Kinda Sexy" die ik de vorige keer al bij MAC kocht. Ze leken toch best een beetje op elkaar, al vind ik Kinda Sexy vaak toch iets te warm voor mijn huidskleur. Nou, ze bleken inderdaad veel van elkaar weg te hebben, met enig verschil dat Velvet Teddy lang niet zo veel warmte in zich heeft (gelukkig maar). Links - Velvet Teddy, rechts - Kinda Sexy. Kinda Sexy lijkt zo een stuk lichter, maar op de swatches valt dat verschil enorm mee.Ook weer hier is links - Velvet Teddy en rechts - Kinda Sexy. Foto's zijn gemaakt met flits, in de zon en zonder direct licht. In het echt was het verschil nog iets groter, omdat Kinda Sexy toch echt een stuk warmer is. Het is maar net waar je van houdt. En persoonlijk vind ik Velvet Teddy meer een kleurtje voor mij.Velvet Teddy is een matte lippenstift en dat betekent twee dingen: het voelt vrij droog aan op de lippen, maar het blijft wel wat langer zitten. De matte lippenstiften van MAC zijn niet heel erg wat droogte betreft. Ze brengen alsnog vrij romig aan, maar ze accentueren wel de lijntjes. Persoonlijk ben ik een beetje klaar met matte finishes en daarom draag ik deze lippenstift nu vaak met een lipgloss er overheen (als je wat smallere lippen hebt dan zou ik sowieso matte finishes vermijden). Maar op zich vind ik hem zo, zonder gloss, ook wel leuk staan. Het is een hele makkelijke kleur die prima te combineren valt. Echt zo'n kleur voor elke dag. Perfect voor als je toch iets op je lippen wilt zonder dat het heel erg nude oogt. Te koop bij MAC counters, Pro Stores en via maccosmetics.nl

3 opmerkingen:

  1. Beide kleuren erg mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kleur is prachtig en staat je heel erg goed! Ik kan geen matte lipstick dragen, staat me gewoon niet, te oude lippen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind 'm echt mooi! Ik denk dat ik hem ook wel graag wil eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen