woensdag 16 september 2015

7 beauty ergernissen

Beauty ergernissen... iedereen heeft ze wel eens. Vooral als je zelf behoorlijk bezig bent met het beauty-wereldje, dan vallen bepaalde dingen jou wat vaker op. Ik heb een aantal op een rijtje gezet. Het zijn dingen waar ik altijd van opkijk, mijn wenkbrauw van optrek als ik het zie of waarbij ik kippenvel krijg. Tja, de ene is minder erg dan de andere. Ik ben benieuwd of jullie deze dingen herkennen en of jullie zelf nog andere ergernissen hebben. Laat het mij weten in de comments!


1. Parfum op polsen uitsmeren
Oké, om eerlijk te zijn - hier zijn meningen over verdeeld. Maar ik ben er echt van overtuigd dat je parfum anders gaat ruiken zodra je de deeltjes door wrijving breekt. Gewoon niet doen. Deppen - mag, wrijven - nee, doe maar niet.

2. In kwasten blazen
Oh dit... je ziet het zo vaak gebeuren! Ook bij YouTubers, diegene die zich "beauty guru" noemen. Maar weet je hoe vies dit is? Niet alleen gaat er meer poeder/blush dieper tussen de kwast-haartjes zitten (je wast ze vast niet dagelijks). Maar wat dacht je van de (mini)druppeltjes speeksel? Jep, die komt er ook in. Bah, gewoon niet doen! Te veel product op je kwast? Even aftikken op een deksel van je oogschaduw/poeder, de onnodige restjes vallen vanzelf op de grond. Of ga eerst swirlen op de bovenkant van je hand.

3. Lipgloss uit de tube (op tv)
Vooral bij talentenjachten zie je vaker hoe kandidaten van te voren opgemaakt worden door visagisten. En eerlijk gezegd heb ik die visagisten nog nooit met een lippenseel gezien. Nee, lipgloss wordt gewoon uit de tube aangebracht. En nee, het is vast geen vaste tube van de desbetreffende kandidaat... de volgende wordt er namelijk ook mee opgemaakt. Met een beetje pech ga je niet alleen weg met een teleurstelling, maar ook met een kortslip...

4. Hele onverzorgde of juist overgetekende wenkbrauwen
Tja, wenkbrauwen... een paar jaar geleden besteedde ik er niet te veel aandacht aan. Maar toen ik ontdekt had hoeveel ze voor je gezicht konden betekenen, is het een essentieel onderdeel van mijn make-up routine geworden. Dan ga je ook op de wenkbrauwen van anderen letten. Sommigen zijn gezegend met mooi gevormde volle exemplaren, terwijl bij anderen ik de neiging krijgt om een wenkbrauwpotlood erbij te pakken. Of van die duidelijk getekende wenkbrauwen... tot het foute aan toe. Ik zou zeggen: pak een kammetje en brush it out.. of zoiets, om de boel nog een beetje te redden.


plaatjes van weheartit.com

5. Afgebladderde nagellak
Dan dit nog. Sommigen vinden het volgens mij wel cool of "grundgy" staan. Zo van: ik ben zo stoer dat ik geen tijd heb om mijn nagellak dagelijks bij te werken. Girl, zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Zorg voor een goede topcoat, op zijn minst. En als je nagels van zichzelf al zwak zijn - goede basisverzorging helpt ook. En natuurlijk, heel essentieel - nagellak remover wat vaker erbij pakken. Het verwijderen kost maximaal een minuut, die tijd heeft iedereen wel tussendoor. Nope, niet charmant dit.

6. Niet geblende oogschaduw
Ik kan het wel waarderen als mensen überhaupt met oogschaduw aan de slag gaan. Laten wij eerlijk zijn, in dit kikkerlandje durft men op dat gebied niet zoveel. De gemiddelde vrouw loopt met een "likje mascara" rond, misschien een oogpotloodje erbij. Dus ik vind het wel leuk om te zien als iemand met oogschaduw aan de slag gaat. Maar als je het doet, probeer het dan ook goed te doen. Of werk anders alleen met hele lichte kleuren. Als je voor een wat opvallendere kleur gaat, zorg dat het mooi geblend is in de arcadeboog. Dat hoeft echt niet zo moeilijk te zijn, mits je de juiste tools hebt (en dat hoeft echt geen klauwen met geld te kosten). Maar zo'n rand in de crease is echt een beetje raar.. Ongetwijfeld zal het bij de meesten niet eens opvallen, maar toch. Genoeg YouTube voorbeelden te vinden, dus maak er wat van. En nogmaals, het is echt geen kunst en je wordt er zelf alleen maar blijer van.

7. Hele vette glans op het gezicht
Ook hier had ik in het verleden veel last van. Tja, dat krijg je met vette huid. Ik kon mij er echt aan irriteren als ik dan foto's terug zag waarop mijn voorhoofd zo vet als een pannekoek was. Met een beetje zoekwerk naar het juiste product kwam ik er wel, waardoor ik mijn make-up bijna nooit meer overdag hoef bij te werken. Soms zie je nog zelfs op tv van die mensen waarbij je de neiging krijgt om je poederkwast en blottingpaper erbij te pakken. Ach ja, niet iedereen is nog bekend met de wondere wereld van make-up en anti-shine producten.

5 opmerkingen:

 1. Afgebladderde nagellak kan ik ook niet zien! Haal 'm er dan gewoon af! En van spinnenpoten en plamuurlaag-foundation krijg ik ook de kriebels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He he! Iemand die mijn mening deelt over visagisten en make-up hihi. Ik zie vaak filmpjes van visagisten die iemand aan het opmaken zijn en bijvoorbeeld direct een lipstick gebruiken op iemands lippen ipv een kwast te gebruiken.. Maar goed, ik vind het dan ook heel bijzonder dat sommige meiden in de winkel zomaar een lipstick/lipgloss/etc. pakken een het gelijk op hun lippen smeren..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha oh ja!!! Dat ook!!! Vreselijk!

   Verwijderen
 3. Hahaha zo herkenbaar dit! Vooral die lipgloss tubes vind ik echt verschrikkelijk goor. Sinds ik zelf visagiste ben stoor ik me zo erg aan onhygiënische collega's. Ik zie dan alleen maar herpes en andere ontstekingen voorbij floepen in m'n gedachten, brrrr!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja erg herkenbaar! En blazen op een kwast, ba, ba en nog eens ba!!! Kletsen op de poep!

  BeantwoordenVerwijderen