vrijdag 18 september 2015

ClearSkin Challenge

Afgelopen zomer heeft Dr. van der Hoog een nieuw product toegevoegd aan de ClearSkin lijn (al eerder schreef ik over enkele producten uit deze lijn). Om nu de (bijna) volledige range te testen ben ik de "Dr. van der Hoog ClearSkin Challenge" aangegaan. Ik heb alle producten uitgebreid getest en vandaag wil ik mij mening daarover delen. Ik wil wel meteen benadrukken dat iedere huid natuurlijk heel anders is, je moet goed luisteren naar de behoeftes van je huid. Ook al is mijn huid vrij vettig en (vooral nu tijdens de zwangerschap) extra onzuiver, het heeft altijd behoefte aan extra hydratatie gehad. Daarom kan ik jullie nu al verklappen dat ik alleen aan de producten uit deze lijn niet genoeg had. Ik heb ze de afgelopen maanden afgewisseld met iets mildere, verzorgende producten en dat heeft voor mijn huid prima gewerkt. Het resultaat: een veel schonere en rustigere gezichtshuid waar ik al maanden op zat te wachten.Cover Cream is de nieuwste ster van deze lijn. De beloftes hadden mij meteen nieuwsgierig gemaakt: het zou de onzuiverheden moeten camoufleren, de toegevoegde pigmenten in de crème passen zich makkelijk aan waardoor de huidskleur egaler wordt, de crème droogt mat op en tot slot heeft deze crème een anti-bacteriële werking. Bonus: het beschermt je huid ook nog eens tegen de UV stralen en er zitten verzorgende ingrediënten als jojoba olie en vitamine E in. Het klinkt als een droom, niet waar?

Helaas voldoet deze crème niet aan mijn verwachtingen. Dat vind ik eigenlijk heel erg jammer, omdat ik er echt zo op gehoopt had. Dit zou de ideale tinted moisturizer moeten zijn voor de onzuivere huid, maar nee, niet voor mijn huid althans. De dekking is helaas heel licht. Ik zie wel dat mijn huidskleur iets egaler wordt, maar dat is echt minimaal. Mijn puistjes en littekens zie je er nog goed doorheen. De finish is voor mij ook niet mat genoeg, waardoor ik al vrij snel ga glimmen. Ik moet er wel bij zeggen dat het bij mij al heel snel met dit soort producten zo gaat, omdat ik er echt een aparte anti-shine crème bij moet gebruiken. Maar ik had stiekem gehoopt dat ik het bij de Cover Cream niet zou hoeven. Wat ik wel fijn vind is dat deze crème inderdaad voorkomt dat de puistjes erger worden of dat er nieuwe onzuiverheden bijkomen. Het droogt mijn huid ook niet uit, ondanks de anti-bacteriële ingrediënten. Dit is dus zeker een milde crème en dat is voor zo'n product extra fijn. Wat ik wel eens heb gedaan is om deze crème als een soort primer onder een wat meer dekkende foundation te gebruiken. Dat werkt eigenlijk niet verkeerd! Ik denk niet dat dit helemaal de bedoeling was van een product dat zich "Cover Cream" noemt, maar als je door siliconen primers juist meer onzuiverheden krijgt, dan is dit zeker een prettig alternatief.De ClearSkin face wash is, denk ik, toch wel mijn favoriet uit deze hele lijn. Dit is al de tweede tube die ik gebruik en ik vind hem nog steeds heel fijn. Het heeft een 100% zeepvrije samenstelling waardoor het heel mild maar diep je huid reinigt. Het is in feiten een hele basic face wash, maar dan eentje met salicylzuur (en dat is, zoals jullie waarschijnlijk weten, dé ingrediënt voor de schone huid). Deze gezichtsreiniger geeft je een fris gevoel na afloop zonder je huid samen te trekken. Heerlijk!

ClearSkin cleansing lotion was een nieuwe toevoeging voor mij. Helaas bevat deze lotion alcohol en daar ben ik geen voorstaander van, omdat het je huid enorm kan uitdrogen. Maar ik moet zeggen, dit is de eerste lotion met alcohol waar mijn huid goed op reageert. Dit had ik niet verwacht! Deze lotion is dus zacht genoeg, al ruik je meteen dat er best veel alcohol in zit. Het is geen hele sterke geur, maar ik let er wel altijd op. Ook hier zit weer salicylzuur in, dus deze lotion helpt echt om de puisjes sneller uit te laten drogen en om je huid zuiverder te maken. Ik gebruik hem eigenlijk wel graag, ondanks de alcohol. Ik wissel hem alleen zo nu en dan af met alcohol-vrije lotions. Ik merk dat mijn huid op deze manier in balans blijft en niet uitgedroogd raakt.

De derde stap in de dagelijkse routine is natuurlijk de crème. Oftewel de ClearSkin day & night control crème. Dit vind ik ook nog steeds een hele fijne, maar voor mij -helaas- niet voor elke dag. Het is een hele lichte moisturizer die wel ideaal is voor de warme dagen, wanneer je huid van zichzelf al vrij veel talg produceert. Maar over het algemeen heeft mijn huid toch iets meer verzorging nodig. Toch is dit een hele fijne crème, vooral als je juist van lichte moisturizers houdt. Hij hydrateert je huid zonder een vettig laagje achter te laten. En hij helpt ook weer met de onzuiverheden. Het fijne is dat je deze crème ook nog eens 's ochtends en 's avonds kunt gebruiken. Lekker makkelijk dus.Als extra verzorging kun je ook de ClearSkin scrub gel gebruiken, een hele milde scrub die je dagelijks als extra stap in je routine kunt opnemen. Ondanks dat deze scrub zo mild is, vind ik hem best effectief. Ik kan er goed mee scrubben zodat ik echt merk dat de dode huidcellen veel minder worden. Zelf gebruik ik hem niet dagelijks, maar wel vaker in de week. Ik breng hem vooral als extra stap op mijn kin aan, wat mijn grootste probleem-gebied is. Deze scrub irriteert niet en beschadigt je huid ook zeker niet. Je kunt hem dus met een gerust hart vaker gebruiken. Voor wat diepere scrub-beurt zou ik wel een grovere scrub aanschaffen, maar ook dat is eigenlijk wel persoonlijk.

Tot slot is er nog de ClearSkin mask. Dit klein zakje is goed voor 2-3 keer, wat ik echt wel prima vind. Het is een heel romig masker dat (gelukkig) niet opdroogt na zoveel minuten. Van uitdrogende maskers trekt mijn huid samen en dat vind ik echt een heel irritant gevoel. Dit masker blijft de hele tijd romig waardoor je het ook zo van je huid kunt verwijderen. Het masker bevat kaolien en zinkoxide en dat zijn toch wel de belangrijke ingrediënten die het gevecht met onzuiverheden het beste aan kunnen gaan. Na een kwartiertje ziet mijn huid er schoner en frisser uit. Ook dit vind ik een prima basic reinigingsmasker. Het bezorgt je geen wondereffecten, maar het is wel heel fijn voor als je huid wat extra's kan gebruiken.

Naast al deze producten bevat de ClearSkin lijn ook nog de "spot cream" en "sulfopowder". Het is dus een hele complete lijn voor de wat vettere of onzuivere huid. En nee, dat hoeft dus niet alleen te zijn als je nog aan het puberen bent. Ik bedoel, kijk maar naar mij... ;) Dit soort producten zijn altijd fijn om je huid net iets beter te reinigen en het maakt de fijne salicylzuur iets toegankelijker. De producten zijn ook nog eens lekker betaalbaar (allemaal onder €10) en te koop bij de drogisterij.

Hebben jullie ervaring met Clear Skin producten of zouden jullie ze willen uitproberen?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb weer een serieuze acne flare-up, dus op dit moment zou deze lijn echt wel interessant kunnen zijn voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op het eerste zicht, maar da's puur op verpakking gebaseerd, lijkt het mij een lijn voor jonge meisjes. De scrub en het masker lijken mij nog ok, een lotion met alcohol is een no-go ook voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lijn lijkt me voor mijn huid ook wel heel geschikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook erg tevreden over het masker!

  BeantwoordenVerwijderen