woensdag 9 september 2015

Getest: verzorging van Clinique, Chanel en Philosophy

Ik blijf altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten, en al helemaal wat verzorging betreft. De afgelopen tijd heb ik een aantal luxere merken geprobeerd en vandaag kunnen jullie mijn oordeel lezen. Zijn dit de musthaves die het investeren waard zijn of is het "een keer geprobeerd en nooit meer" ervaring geweest? Lees snel verder.Ik begin gelijk met de grootste tegenvaller, namelijk de oogcrème van Chanel. Vroeger heb ik wel vaker verzorgingsproducten van dit merk geprobeerd en ik was er steeds heel tevreden over. Maar deze oogcrème heeft helaas de verwachtingen niet waargemaakt, al had ik dat wel een beetje verwacht. Het is een gel-crème en daar moet je van houden. Hij zou je huid moeten hydrateren, maar dat vind ik persoonlijk een lastige met gel-crèmes. Ik vind een rijkere crème vaak meer voedend dan een gel. Een gel is meer bedoeld voor verfrissing en ik heb met gels bijna nooit echt verzorgende eigenschappen gemerkt. Zo ook helaas met deze. Opzicht wel leuk, dat verfrissend gevoel rondom je ogen. Maar veel toegevoegde waarde? Nee, helaas geen product voor mij.

Wat wel een aangename verrassing bleek te zijn, is de Even Better dagcrème van Clinique. Zoals jullie misschien weten ben ik nooit een grote fan van verzorgingsproducten van dit merk geweest. Op een of andere manier heeft het nooit met mijn huid gewerkt. Maar deze crème is een heel ander verhaal... wow, dit had ik echt niet verwacht! Ik was er bijna van overtuigd dat ik hier al eerder een proefje van gehad heb, maar blijkbaar had het niet zoveel indruk gemaakt. Deze mini heb ik een keer in een set gekregen en al bijna meteen merkte ik de voordelen ervan. Mijn huid begint ein-de-lijk (!!!) rustiger te worden, de onzuiverheden worden minder, de donkere plekjes vervagen steeds meer en dat terwijl mijn huid heerlijk gehydrateerd wordt. Oh ja, deze crème bevat ook nog eens SPF 20! Ik ben echt onder de indruk en ik weet eigenlijk wel zeker dat ik een fullsize ga kopen zodra dit kleintje op is. Het is echt al even geleden dat mijn huid zo goed op een (dag)crème gereageerd heeft, dus hier ben ik echt heel erg blij mee!Tot slot nog de welbekende Microdelivery Peel van Philosophy. Ik had nog een monstertje liggen van dit oh-zo-geliefd product en ik werd natuurlijk steeds nieuwsgieriger. Eindelijk heb ik deze peeling, bestaande uit 2 stappen, geprobeerd en ik kan inderdaad bevestigen - hij is net zo fijn als verwacht. Hij is een stukje heftiger dan de facewash, maar dit product is dan ook bedoeld om eens in de zoveel tijd te gebruiken. De eerste stap is een peeling met hele fijne korreltjes. Die moet je ongeveer een minuut inmasseren, maar volgens mij was ik op een gegeven moment de tijd een beetje vergeten. Niet erg, als je er niet te hard mee wrijft dan word je huid heus niet geïrriteerd. Daarna breng je stap 2 aan: een soort vloeistof die je ook weer kunt inmasseren óf (als je een gevoelige huid hebt) je moet het voor 2-3 minuten op je huid laten zitten. Ik heb dat laatste gedaan, aangezien ik de eerste stap al zo lang ingemasseerd had. Na afloop was mijn huid heel erg schoon. Geen zwarte puntjes of droge plekjes. Echt een heel mooi en fris resultaat. Maar wat mij vooral opviel is hoe zacht mijn huid de rest van de dag bleef.. wow, dit maak je echt niet met elke scrub of peeling mee! Heel erg blij mee! De prijs houdt mij nog wel tegen, omdat een fullsize rond €80 kost, maar als ik de kans krijg dan zal ik hem toch nog overwegen. Fijn product!

Zijn jullie bekend met een van deze producten?

5 opmerkingen:

 1. Je kan zeggen wat je wil, en dan spreek ik gelijk iedereen aan, ik heb echt nog geen goede ervaring gehad met Chanel skincare. 't Zit vol parfum en alcohol en dat houdt het voor mij al meteen op. Doet gewoon niks voor mijn huid. Fijn dat de Even Better zo goed voor je werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om zulke testers te proberen! Ik heb geen van de merken ooit zelf geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van die Microdelivery Peel heb ik ook eens twee van die staaltjes gehad en dat was me zo goed bevallen, dat ik ze fullsize gekocht heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat doe crème van Chanel zo tegenvalt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werd direct enthousiast bij het zien van Chanel, wat jammer dat het tegenviel!

  BeantwoordenVerwijderen