woensdag 2 september 2015

Hello, september!

Normaal ben ik een enorme voorstaander van de zomer en hoef ik niks van de koudere periodes te hebben. Maar dit jaar is het anders. De herfst kan niet vroeg genoeg komen. En met de komst van september maakt mijn hartje toch een extra sprongetje. Benieuwd waarom ik zo blij ben met de komst van september? Lees dan snel verder.


Allereerst een hele praktische reden: met mijn zwangere buik pas ik echt nauwelijks kleren meer! Toen het laatst nog heel heet was buiten kon ik alleen wat jurkjes aan, maar die ben ik inmiddels behoorlijk zat. Nee, geef mij maar het weer wanneer ik mijn (nieuwe) spijkerbroeken aankan. En langzaam maar zeker komt ook de periode van de dikke truien... gelukkig heb ik altijd al voorliefde voor de los zittende exemplaren gehad.

Ik heb echt zin in de najaarskleuren in make-up! Al weken kriebelt het om mijn MAC Diva lippenstift te dragen en, laten wij eerlijk zijn, 's zomers staan dat soort donkere kleuren nou eenmaal niet. Inmiddels heb ik hem al een keer opgehad en ik wil dat echt vaker doen! Hetzelfde met nagellak: I loooooove autumn nailpolishes! Ook bronzer heb ik opeens wat verder in de lade gestopt, geef mij maar een diepe bordeauxrode blush.

Natuurlijk ben ik elke maand weer verder in mijn zwangerschap en alleen dat feit is al extra leuk. Maar met 25 weken (dat is dus ergens in september) ga ik ook nog eens zoiets bijzonders als 3D echo laten doen. Ik heb van een aanbieding op Groupon geprofiteerd (tja, je vindt er echt van alles) en het is hier helemaal niet zo ver vandaan. Ik kan niet wachten om ons hummeltje in 3D te zien!

Oké, officieel is het nog belachelijk vroeg om hierover te beginnen... maar ik heb nu al ontzettend veel zin in de feestdagen! Dit jaar wordt alles sowieso extra bijzonder, omdat ons gezinnetje volgend jaar wat groter wordt. En vanaf de Kerst-periode ga ik al extra voorzichtig doen, omdat het 3 weken voor mijn uitgerekende datum is. Tja, je weet maar nooit (al ga ik er vanuit dat het gewoon januari wordt!)

Met mijn enorme craving naar zoete dingen van de laatste tijd komen die feestdagen eigenlijk ook wel goed uit. En aangezien pepernoten en dat soort dingen vaak al vanaf eind september in de winkels liggen... kom maar op met die zakken! :P

Het lijkt ook of in de herfst iedereen opeens wakker wordt. Er zijn meer leuke tv programma's op tv, in de bioscoop wordt de ene goede film na de andere gedraaid en zelfs de beauty industrie lijkt steeds leukere dingen uit te brengen.

Wat is er gezelliger dan op een regenachtige of gewone koude herfst-dag met een paar gezellige mensen thuis te zitten en spelletjes te spelen? Of een film marathon? Dat soort gezellige dingen, ik kan er echt van genieten! Ja oké, terrasjes in de zomer zijn ook altijd leuk, maar zo gezellig knus binnen zitten heeft zeker wel iets.

Mijn geurkaarsen hebben de afgelopen maanden onder de stof geleden. Tijd om ze weer lekker vaak te branden! Ook in de zomer heb ik wat lekkere geurtjes gekocht, dus mijn verzameling is alleen maar gegroeid. Ik kan niet wachten om ze aan te steken! Alleen nu het nog warm is voelt het nog een beetje "onnatuurlijk", dus nog even wachten tot het wat afkoelt.

Eindelijk gaan insecten ook eens slapen! Muggen zijn vervelend, maar de laatste tijd werd ik ook helemaal gek van wespen! Laatst ben ik zelfs gestoken... uitgerekend in mijn buik! Gelukkig heb ik dat al vaker meegemaakt en weet ik dat ik er niet allergisch voor ben.. maar toch!

En natuurlijk zijn er nog genoeg nadelen, zoals de kortere dagen en wat vaker regen, maar dat zie ik dit keer over het hoofd. Kom maar op met die herfst! September, je bent van harte welkom! Wat vinden jullie ervan? Kijken jullie er ook een beetje naar uit?

7 opmerkingen:

 1. De pepernoten liggen al bij de kruidvat in de schappen. Eet smakelijk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk die 3d echo! en Groupon heeft inderdaad alles haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Apart, toch? Ik had zoiets niet verwacht! :)

   Verwijderen
 3. Ik kijk er totaal niet naar uit maar snap dat jij dat wel doet! Ok, laat het dan maar herfst worden...x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dit jaar is een uitzondering voor mij ;)

   Verwijderen
 4. Ohhh meid NEEEEEE!!! Ik wil nog helemaal niet! Ik snap jou wel maar de zomer moet echt nog twee maanden duren. Koud, korte dagen, geen daglicht, ... ambetante Peppie!

  BeantwoordenVerwijderen