zondag 13 september 2015

MAC Gingerly blush

Ik ben fan van de zogenaamde "luie" blushes. Niet officieel een term, maar het is wel hoe ik ze noem. Een "luie" blush is een blush voor de luie dagen of de dagen waarop ik weinig tijd voor make-up heb. Dus als ik even snel een kleur op mijn gezicht wil hebben en niet eerst een bronzer en dan nog een blush wil gebruiken. Alleen een blush vind ik vaak wat "kaal", ik mis dan vaak de shape-accenten op mijn gezicht. Dus een blush dit dat allemaal kan vervangen. Normaal bereik ik dit effect met rodere/berry blushes, die staan nu eenmaal wat mooier en toch vrij natuurlijk bij mijn gezichtskleur. Maar ik wilde toch nog een nieuwe blush hiervoor hebben. Een MAC blush om precies te zijn.Bij de Pro Store in Amsterdam liet ik mezelf adviseren door een visagiste. Vaak is dat echt niet nodig, omdat ik heus wel weet wat ik wel en niet kan hebben. Maar nu zag ik niet zo 1-2-3 een passende kleur en het kon toch niet zo zijn dat MAC het gewoon niet heeft. Dus ik besloot dat een make-up artist mij misschien op nieuwe ideeën zou brengen. Ze kwam eerst met de kleur "Harmony", dit is een hele lichte grijzige mauve/roze tint. Iets te grijzig naar mijn smaak en misschien ook wel iets te voorzichtig. Prachtig als je echt heel bleek bent, maar ik heb eigenlijk altijd wel een licht kleurtje op mijn gezicht (ik ben vaak een tint of twee donkerder dan het gemiddelde Sneeuwitje, ook 's winters). Ik was er dus niet echt enthousiast over, ook omdat ik dit soort tinten al had maar dan iets donkerder, wat wel weer mooi bij mijn huid past. Nee, ik wilde een kleur hebben die je toch iets meer ziet. En toen kwam zij met Gingerly. Hey, hier heb ik wel eens van gehoord!"Ginerly" klinkt misschien een beetje eng. Wie wilt nou een "oranje" blush hebben? Maar zo oranje is hij zeker niet. MAC beschrijft deze kleur als "capri brons". Geen idee wat ze hier precies mee willen zeggen, maar het heeft dus meer bruin in zich dan echt oranje. Het is wel een warme blush, maar dat zou je gezichtskleur alleen maar moeten opwarmen. En daar gaan wij natuurlijk voor, vooral bij een snelle look. Ik wilde een blush hebben waar ik dus ook een beetje mee kon shapen, maar toen ik dat tegen de verkoopster zei keek zij mij een beetje raar aan. Zo van: "Met deze blush shapen?" Ah well, ik maak er wat van. Op mijn hand zag de kleur er mooi uit, ben benieuwd hoe het op mijn gezicht zou staan.Swatches op mijn arm. Voor de linker streep moest ik hem echt goed opbouwen. Het is namelijk geen super gepigmenteerde blush. Het is een "Sheertone Blush" en dat is natuurlijk makkelijk als je bang bent om te veel kleur op je gezicht in een keer te hebben. Dat betekent wel dat als je daar juist wel van houdt, dat je hem even moet opbouwen. Persoonlijk ben ik meer fan van blushes die er precies tussenin zitten: niet te doorzichtig, maar ook geen oogschaduw-pigmentatie. Dit was dus even wennen. En eerlijk gezegd vind ik hem hierdoor niet tot de "luie" blushes behoren, omdat ik -als ik weinig tijd heb- een blush niet wil opbouwen, het moet allemaal wat sneller gebeuren.Op mijn gezicht ziet het er niet per se verkeerd uit, maar het zal nooit mijn favoriete blush worden. Helaas. Ik had ook best veel moeite om de kleur op de foto te krijgen, omdat hij heel neutraal oogt. Hij geeft zeker warmte aan mijn gezicht, maar misschien iets te veel. Ik gok dat hij net iets mooier zou staan als ik een beetje meer kleur had, dus misschien van de zomer weer. Nee, dit is niet echt mijn kleur. Hij staan wel mooier als een soort tussen-blush, dus als ik er een contour-kleur onder doe en op de appeltjes van mijn wangen nog een berry-blushkleur toevoeg. Maar dit is dus niet echt een hele snelle manier van blush aanbrengen. En heus, ik gebruik hem nu ook op mijn "luie" dagen, de kleur is namelijk echt niet verkeerd, maar het is helaas toch niet helemaal een goede match voor mij. Ik had misschien beter voor een kleur als "Burnt Pepper" kunnen gaan, waar ik pas later de swatches van zag. Daar zit toch iets meer rood in en dat staat bij mij altijd net iets mooier. Nou ja, de volgende keer misschien.

Hebben jullie ervaring met Sheertone Blushes van MAC? Wat vinden jullie van deze kleur?

3 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat je niet helemaal happy bent, het geeft je wel net wat meer kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat het niet jouw kleur is, ik vind het best wel iets hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat het net iets tegenvalt, op de foto's vind ik het wel mooi bij je staan.

    BeantwoordenVerwijderen