maandag 28 september 2015

Mijn travel wishlist

Dromen mag, toch? Ik ben gek op reizen. Vorig jaar hebben wij het dan ook heel veel gedaan. Dit jaar is het anders geweest in verband met mijn werk (of op dit moment: het ontbreken ervan). Het hele jaar niet op vakantie gaan is best vervelend, maar zodra het kan willen wij het echt gaan inhalen. Ja, ook samen met het kleintje dat wij straks hebben. Het wordt een kleine (wereld)reiziger, met een beetje mazzel. :) Ik besloot om op een rijtje te zetten welke plekken ik nog graag zou willen bezoeken. Niet per se een top 10 of wat dan ook, maar gewoon een paar plekken die nog behoorlijk op mijn to-visit-wishlist staan. Dromen jullie een beetje mee?


Whaaa, New York! Als jullie mijn blog al even volgen, dan weten jullie dat een bezoek aan deze stad al jaren op mijn to-do lijstje staat. Eind vorig jaar vertelde ik jullie zelfs dat ik van plan was om mijn 30ste verjaardag dit jaar, in december, in deze stad te vieren. En, geloof mij, als ik iets zo stellig zeg dan gaat het ook echt gebeuren. Behalve... als je opeens zwanger raakt en in december dus echt hoog zwanger bent. :) Tja, mijn droom moet ik toch nog even uitstellen, maar New York staat nu toch echt op nummer 1 op mijn travel wishlist. En ja, ik weet het, het is zo toeristisch en druk, en er zijn mooiere plaatsen om Amerika voor het eerst te ontdekken. Maar het is... New York! De stad van alle typische bezienswaardigheden die je gewoon moet zien. De laatste tijd lijkt het of iedereen in het blog-land in het najaar deze stad heeft bezocht, dus mijn drang om erheen te gaan wordt alleen maar groter. Ook ik wil lopen over de Brooklyn Bridge en de hectiek van Timesquare meemaken. En ja, ik verheug mij ook al op de mega shoplog die ik ga opnemen... want ik zal mij echt nauwelijks kunnen inhouden. :P Ik zat laatst zelfs te bedenken dat ik daar ter plekke een soort "first impression" video wilde gaan opnemen met nieuwe producten. Er gaan namelijk echt weinig producten mee naar New York. Waarom zou je ook als je naar de stad gaat waar je alles ter beschikking hebt? Jaa, ik kijk er nu al naar uit! Laten wij hopen dat deze droom binnen nu en 2 jaar (?) toch echt uitkomt. :)


En over grote steden gesproken... ik wil ook weer graag terug naar Hong Kong! Het is inmiddels 2 jaar geleden dat ik er geweest ben en ik begin die stad echt te missen. Een ex-collega zei zelfs een keer dat hij, een man die al zoveel steden bezocht heeft, Hong Kong nog mooier vond dan New York. Ik geloof dat elke stad iets bijzonders heeft, maar Hong Kong heeft toch echt iets speciaals. Van "street food" tot (gaan wij weer) geweldige beauty shopping. Na het bezoeken van deze stad wordt je niet alleen verliefd op de hoge gebouwen, maar ook op Aziatische beauty merken. En om maar te zwijgen van Hong Kong skyline... heel erg indrukwekkend! Waarschijnlijk veel minder hectisch dan New York, maar ook dat heeft zijn charme. Honk Kong, I hope to see you soon again!


En natuurlijk staat nog mijn eigen stad(je) behoorlijk hoog op mijn wishlist. Ik hou van Moskou! Ik weet dat het vaak niet meteen als een vakantie-stad gezien wordt, maar dat zeggen alleen mensen die de stad niet hebben leren kennen. ;) Ik hou van grote steden met bruisend leven en daar hoort Moskou ook zeker bij. En natuurlijk maakt het een stuk makkelijker als je er vrienden/familie hebt wonen en vooral de taal spreekt. Maar manlief en ik zijn ook vaak genoeg met zijn tweeën de stad in gegaan om het zelf te ontdekken (ja, ook ik ben lang niet overal geweest). Van drukke winkelcentra tot grote rustgevende parken midden in de stad. Mooie oude gebouwen die historie ademen aan de ene kant, en ook weer de geweldige skyline aan de andere kant. Moskou is een samenstelling van tegenpollen, prachtig om te zien, ik hou echt van deze stad!


Ik wil eigenlijk nog veel meer van Azië ontdekken! Manlief en ik waren er al snel over eens: Azië is, wat je noemt, ons ding. Seoul is waarschijnlijk een prachtige stad om te zien, maar ook een reis naar Japan staat op onze wishlist. Azië is zo mooi en zo anders dan wat wij hier gewend zijn. En het eten... jep, als je daar van houdt dan is dit zeker een argument. Het duurt misschien even tot wij deze plekken gaan bezoeken, maar het gaat echt komen, ik weet het zeker.


Voorlopig valt er ook nog genoeg in Europa te ontdekken. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Rome geweest. Een vriendin kwam laatst met een spontaan idee om daar eens heen te gaan. Super leuk en dit gaat echt wel gebeuren! Weer terug naar Londen, jaaaaaa, het is veel te lang geleden! Londen blijft een prachtige stad waar ik mij na de tweede keer al een beetje thuis voelde. Maar ook Praag schijnt prachtig te zijn en dat wil ik nog graag met eigen ogen zien. Kortom, nog genoeg leuke steden te bezoeken!

Welke plaatsen staan op jullie travel wishlist?

4 opmerkingen:

 1. Rome is echt super, de ideal city trip dicht bij huis vind ik. En Japan vond ik ook echt fantastisch. Ben al aan 't aftellen tot we terug gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn beste vrienden zijn pas nog naar Rome geweest en het was echt wel de moeite. Zelf zou ik Kopenhagen aan iedereen kunnen aanraden omdat dat in mijn ogen echt de mooiste stad van heel Europa is. Eind volgende maand ga ik nog naar Warschau maar vanaf dan heb ik ook geen plannen meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben begin dit jaar in New York geweest en het was 1 van mijn beste reizen ooit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. New York staat ook erg hoog op mijn lijstje!!!!

  BeantwoordenVerwijderen