zondag 27 september 2015

New P2 lipsticks

Het najaar vraagt om donkere kleuren en, zoals ik al eerder vertelde, heeft het budgetmerk P2 genoeg moois voor de lippen in het assortiment. Dat je voor P2 naar Duitsland moet zien wij even door de vingers, deze lippenstiftjes zijn de moeite waard. Ik kocht er een uit de nieuwe Full Color Lipstick lijn in de donkere kleur #070 Voice Your Opinion en een uit de Full Shine Lipstick lijn in de draagbare kleur #080 Tell Me a Tale.Zoals de naam ook zegt, belooft de ene lijn voor super pigmentatie te zorgen, terwijl de andere wat meer sheer en glansrijk is. Beide zitten in een net maar simpel hulsje, helemaal niet vervelend om zo'n exemplaar in je tas te hebben. Ook handig: aan de onderkant zie je precies welke kleur je hebt, je hoeft hier niet helemaal het hulsje voor open te doen. Oh ja, en ik hoef denk ik niet te vermelden dat P2 een heel betaalbaar merk is: deze lippenstiften kosten ongeveer €2-3 per stuk.
Het verschil tussen deze twee lijnen merk je al bij het aanbrengen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ze beide heerlijk romig vind. Echt wel prima voor zo'n budget merk! Alleen voelt Full Shine lipstick iets meer als een balsem aan, terwijl Full Color lipstick echt een lipstick-gevoel heeft. Dus misschien iets minder romig, maar ook dat valt mee. Wel moet je met Full Color lipstick voorzichtig zijn met het aanbrengen (mede dankzij zo'n donkere kleur), terwijl je de Full Shine lipstick nog zelfs zonder een spiegeltje kunt bijwerken.


Tell Me a Tale is een zachte bruin/roze kleur. Ergens deed hij mij denken aan Kinda Sexy van MAC, alleen is deze gelukkig niet zo warm. En hij is ook niet zo bruin als Velvet Teddy. Dus precies er tussenin, de perfecte neutrale kleur!


Voice Your Opinion (wat een naam trouwens) is een hele diepe bruinig/rode kleur. Een mooie berry-tint, de kleur van kersen in chocolade. Uiteraard hoort dit in de familie van MAC Diva, maar toch net iets anders. Hij neigt toch iets meer naar paarsig of zelfs bruin, heel diep en gedurfd, maar wel erg mooi om te zien.

Op basis van de swatches -en al helemaal op mijn lippen- kunnen jullie, denk ik, wel het verschil tussen deze twee soorten lippenstift zien. Natuurlijk scheelt het ook dat de lichte kleur ook de lichtere structuur heeft, maar ik vind Full Shine lipsticks toch echt meer glossy en balsem-achtig. De donkere Full Color Lipstick is veel meer mat (al lijkt het op de foto's mee te vallen). Ik vind beide kleuren prachtig, geschikt voor verschillende gelegenheden. En ja, ik weet het, het aanbrengen van de donkere kleur had echt een stuk netter gekund. Maar op een of andere manier heb ik besloten om eerst de lippenstift en dan pas de lippotlood te gebruiken... don't ask...
Hele fijne toevoeging aan mijn collectie! Wat ik alleen jammer vind is dat ze beide niet lang blijven zitten. Van de lichte kleur had ik het wel verwacht, vooral door zijn balsem-achtige textuur. Maar ook de donkere kleur, ook al is hij een stuk matter, blijft prima zitten tot het eerste etentje of een drankje. Een lipliner eronder helpt wel een beetje, maar toch. Het nadeel met zo'n donkere kleur is dat je het minder makkelijk on-the-go kunt bijwerken, maar ook daar valt aan te werken. Over het algemeen ben ik wel heel tevreden over beide lipsticks, zeker voor die prijs!

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleuren! Ze staan je ook beide heel goed. P2 heeft ook echt fijne lipsticks vind ik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleurtjes, vooral van de lichte kleur ben ik fan! De donkere is natuurlijk wel weer heel mooi herfst-achtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de pigmentatie verrassend mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleuren, vooral de donkere vind ik een prachtige herfstkleur. Jammer dat dit merk hier niet verkrijgbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen