dinsdag 20 oktober 2015

2x creamy eyeshadow by e.l.f.

Een artikel op dinsdag? Ja, ik wilde mijn afwezigheid van afgelopen zondag een beetje goedmaken. En hey, voorlopig heb ik ook genoeg blog-inspiratie, dus waarom niet. :)
Mijn kennismaking met het budgetvriendelijke merk e.l.f. (oftewel eyes, lips, face) is eindelijk begonnen! Ik hoor er steeds zoveel goede dingen over, en als je op zoek bent naar goedkope make-up dan ben je in de webshop van dit merk zeker aan het juiste adres. Betaalbaar, maar kwalitatief goed. Dat bewijzen deze twee creamy producten van e.l.f. die als hulpjes voor je oogmake-up dienen. Benieuwd naar mijn mening en looks? Kijk snel verder.Creamy oogproducten zijn geweldig, een musthave voor in je stash. De ene dient als multitasker, terwijl de andere iets extra's aan je ooglook zal geven. Bij e.l.f. vind je verschillende creamy oogproducten. Links zien jullie de Long Lasting Lustrous Eyeshadow in de kleur Soiree. Deze oogschaduw doet mij heel erg denken aan een soort gelijk product van Chanel, alleen dan nog iets romiger. Dit is dus een oogschaduw met mousse-textuur die als poeder opdroogt. Het bevat lekker veel shimmers die vooral bij direct licht helemaal opleven.

De bruine kleur rechts is de Smudge Pot in de kleur Brownie Points. De naam van dit product spreekt voor zich: je kunt het gebruiken als oogschaduw, als basis voor onder je oogschaduw en zelfs als eyeliner. De textuur is niet te hard en niet te zacht, heel prettig in gebruik. Een ding hebben beide producten gemeen - ze zijn heel langhoudend! Bij mij overleven ze makkelijk de hele dag, al draag ik er wel altijd nog een oogschaduwbasis onder (ik heb dan ook vette oogleden). Dit betekent dat beide producten, eenmaal aangebracht, niet vettig zijn en zich echt niet gaan verplaatsen. Geweldig!Ik begin met het pareltje (letterlijk) - Soiree. De textuur is heel erg fijn, de oogschaduw is heel prettig in gebruik. Je kunt het net zo makkelijk met een stevig plat kwastje aanbrengen als ook met je vingers. Zo'n oogschaduw kun je als een soort topcoat over een andere kleur gebruiken, maar -omdat het zo goed gepigmenteerd is- kun je het ook makkelijk op zichzelf dragen. In deze look heb ik eerst een felle roze kleur (Make-up Studio) in mijn arcadeboog aangebracht, voor meer diepte in de arcadeboog heb ik donker-rode pigment van Barry M gebruikt en tot slot heb ik op de bewegende ooglid Soiree van e.l.f. aangebracht. Er zit dus verder niks onder, wat een super mooie kleur! In de binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw heb ik trouwens nog wel een highlighter toegevoegd. Maar het is vooral de sparkle in Soiree die de show in deze look steelt. Ik ben fan! Niet alleen heeft deze oogschaduw het prima de hele dag volgehouden, ook in de avond -bij kunstlicht- begon het enorm mooi te shinen. Heel erg gaaf!Dit is mijn zondagse look met Brownie Points. Ja, een hele simpele en snelle look, vooral om de kleur van deze smudge pot te laten zien. Ik heb hem over mijn hele ooglid aangebracht, alleen in de arcadeboog en langs de onderste wimperrand heb ik een taupe (Lorac) kleur toegevoegd. In de binnenste ooghoek heb ik een shiny highlighter (Stila) toegevoegd. Het voordeel van een smudge pot is dat je hem zowel heel subtiel kunt aanbrengen en uitvegen, als ook heel dekkend. Hier heb ik een beetje de middenweg gevonden. Ik heb hem in een paar goede laagjes aangebracht, maar toch ook niet te zwaar. De bruine eyeliner die ik heb gebruikt is trouwens van MAC, omdat ik toch een kleurverschil wilde hebben. Maar in principe zou je deze smudge pot dus ook makkelijk als eyeliner kunnen dragen. De kleur vind ik ook weer super. Niet te donker, maar wel mooi diep bronze. Een hele draagbare kleur en toch ook niet te saai. Zo'n smudge pot zal ik vaker dragen als een soort basis onder een andere kleur, omdat het ook een geweldig effect geeft. Een ding zeker - de houdbaarheid van elke look zal sowieso verbeteren met dit product.

Beide producten zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en kosten slechts €4 per stuk.

7 opmerkingen:

 1. Wat een super mooie kleuren zeg en ik vind vooral die 1e erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, Ik werd onmiddellijk verliefd op Soiree

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave producten, vooral Soiree vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat zijn ze mooi! Way to go e.l.f. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kleurtjes! Ik heb zelf nog nooit iets van elf geprobeerd dus daar moet snel verandering in komen, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen