woensdag 21 oktober 2015

5 tips tegen een baal-dag

Een baal-dag, dat kennen wij allemaal. Je wordt 's ochtends wakker en je voelt gewoon dat het niet je dag gaat worden. Je hebt niet lekker geslapen of je zit gewoon niet lekker in je vel. Wat te doen? Vandaag deel ik een paar tips die mij altijd helpen. Of je plant het om je werkdag heen of je neemt er de tijd voor op je vrije dag. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Enjoy!1. Begin je dag met muziek
Muziek helpt over het algemeen om je er doorheen te slepen. De nummers, waar je vrolijk van wordt, doen je eventjes vergeten dat het eigenlijk een baal-dag is. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik een vrolijke radiozender aan heb staan als ik met mijn ochtend-ritueel start. En dat begint altijd met een warme douche. iPhone aan en laat het warme water stromen. Wie weet, ga je zelfs een beetje meezingen. Ik luister zelf altijd naar de Russische radio waar ze vooral van die oude top40 nummers draaien, heerlijk fout maar wel heel gezellig.

2. Omring jezelf door heerlijke geuren
Persoonlijk word ik ook altijd blij van de lekkere geuren om mij heen. Dat begint bij mij al onder de douche, gevolgd daarna met een bodylotion. Laatst kwam ik tot de conclusie dat ik een beetje uitgekeken was op alle lotion die ik nu gebruik. Het werd tijd om een nieuwe body butter uit mijn voorraadlaatje te halen. Het werd een heerlijke Victoria's Secret butter die heel zoet en verleidelijk ruikt. En ook al is het zo ongeveer de 5de bodylotion/butter die ik nu in gebruik heb, I don't care. Ik word vrolijk van de geur en dat is alles wat telt. Daarna een heerlijk passend parfum opspuiten om nog langer van de lekkere geuren om je heen te kunnen genieten.3. Vrolijke touch aan je outfit
Dit kan een hele makkelijke zijn. Welke kleren je ook draagt, je kunt er altijd iets aan toevoegen waar je stiekem om moet glimlachen. Bij mij zijn het altijd sokken. Of ik nou chill-kleren draag of een nette look, een vrolijke paar sokken kan eigenlijk niet ontbreken. Of je kiest voor subtiele streepjes (wie wordt niet blij van streepjes?) of voor dieren-sokken (mijn ultieme favoriet). Even een blik werpen op je voeten en je krijgt een stukje vrolijkheid mee.

4. Doe wat je moet doen
Oké, dat is het minst aangename van het hele lijstje, maar achteraf levert het voldoening op. Ga na waarom je een baal-dag hebt. Wat zit je dwars? Waar maak je je zorgen om? Het kan namelijk nooit zomaar een baal-dag zijn. Waar word je op dit moment blij/geruster van? Doe het! Ook al zijn het misschien de minst leuke dingen. Als je eerst de bovenstaande tips hebt toegepast, dan heb je daarna vast net genoeg positieve energie om datgene te doen waar je eigenlijk van baalt. Moet je een telefoontje plegen waar je totaal geen zin in hebt? Ben je van plan om een brief te schrijven waar je eigenlijk niet zo goed in bent? Doe het, dan is het in ieder geval meteen klaar. En je kunt je daarna alleen nog op leuk(ere) dingen richten. Zo baal ik ervan dat ik nog steeds thuis zit. Een sollicitatiebrief schrijven en mijn dag wordt toch net iets vrolijker.5. Doe dingen die jou energie geven en die voor afleiding zorgen
Kijk een leuke serie, ga lang wandelen of fietsen, ga even de stad in. Doe leuke dingen waar je vrolijk van wordt. Of zelfs dingen die je anders nooit zo snel zou doen. Zo had ik laatst een cake gebakken. Het kostte bijzonder weinig tijd, maar het was zo ontzettend lekker! Simpel, maar je wordt er wel vrolijk van. Vooral van het opeten daarna. ;)

Wat helpt jullie tijdens een baal-dag?

3 opmerkingen:

  1. Nr 1. kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne tips! Muziek kan inderdaad helpen, de douche bij mij niet echt, een bad wel maar ik heb er helaas geen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Happy geuren helpen inderdaad wel!

    BeantwoordenVerwijderen