woensdag 7 oktober 2015

De bruine eyeliner

Mijn eyeliner liefde is ooit begonnen met een bruine kleur. Het stond net iets zachter en het leek altijd een voorzichtigere keuze te zijn. Nu ben ik de laatste die de zwarte eyeliner volledig zou vervangen door de bruine kleur, omdat de zwarte eyeliner aan sommige looks net iets meer expressie geeft. Maar zo nu en dan, vooral bij wat zachtere looks, vind ik bruine eyeliner prachtig staan.Ik ging terug naar mijn eerste bruine eyeliner ever: MAC Fluidline in Dipdown. Voor zover ik het mij kon herinneren was een MAC gelliner altijd wat soepeler in aanbrengen... of is het een kwestie van wennen? Anyways, ik besloot om er een andere bruine gelliner bij te kopen: Lancôme Liner Design in Uptown Brun. Beide leken op het eerste gezicht vrij hetzelfde, maar toch merkte ik na een tijdje duidelijk wat verschil.

Qua prijs maakt het eigenlijk niet zoveel uit: die van MAC kost €18, die van Lancome rond €20 (al heb ik hem zelf voor maar €12 gescoord). Ik kon helaas geen budgetvriendelijke alternatieven vinden, omdat er tegenwoordig alleen zwarte gelliner bij de drogist verkocht worden. Al jullie tips zijn wat dat betreft welkom! Maar goed, voor nu kan ik genieten van deze luxe pareltjes in mijn stash. En gelukkig gaat een gelliner niet zo snel op.
Zoals ik al zei vond ik de gelliner van MAC een stukje stroever dan ik gewend was. Misschien een kwestie van wennen, maar ik vind het nog vrij lastig om met een gelliner een heel strak lijntje te tekenen. Op zich is dit met gelliner ook geen probleem, ik vind het vaak toch mooier om het lijntje een beetje uit te smudgen (bijvoorbeeld met wattenstaafje). Dit zorgt voor een licht smokey effect. Als je even oefent dan kun je er ook een heel strak lijntje mee tekenen, maar toch gaat het bij mij makkelijker met een liquid variant. Lancome liner vond ik eerst een stukje makkelijker en preciezer werken, maar misschien durfde ik op dat moment ook om meer eyeliner op een penseeltje te pakken. Dat is volgens mij de truc bij gelliner: niet te voorzichtig zijn met de hoeveelheid op het penseeltje bij het aanbrengen. Hoe meer pigment erop zit, hoe strakker het lijntje. Uiteindelijk, na een tijdje te zijn gewend, vind ik ze beide eigenlijk even makkelijk. Het is gewoon een kwestie van durven.. en wattenstaafje bij de hand te houden. ;)De swatches. Zoals jullie kunnen zien lijkt die van MAC iets lichter dan die van Lancôme, al zag ik dat pas op de foto's. In het echt is dat verschil minimaal. MAC heeft meer bruine kleuren eyeliners, ze hebben ook een hele mooie bronze tint. Maar Dipdown is gewoon een simpele diepe matte kleur wat ervoor zorgt dat deze eyeliner ideaal is voor elke dag. In een look zie je het verschil in kleur al helemaal niet, kijk maar mee.In deze look heb ik de MAC gelliner verwerkt. De oogschaduws zijn van Viseart palette.In deze look heb ik naast mijn Lancôme palette ook Lancôme gelliner gebruikt.

Geen duidelijk verschil, toch? De intensiteit, de romigheid, de kleur - ze zijn beide heel erg fijn. Het grootste verschil merk ik in houdbaarheid, al lijkt deze in beide gevallen ook prima in orde. Maar toch heb ik het idee dat de gelliner van MAC net iets langer netjes op zijn plek blijft zitten, terwijl het lijntje met de eyeliner van Lancôme gedurende de dag wat dunner wordt. Een klein aandachtspuntje dus, al zal het op andere oogleden misschien ook veel meer meevallen.

Dragen jullie wel eens bruine eyeliner? Wat vinden jullie van dit effect?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb Dipdown ook, maar pak vaker zwarte eyeliner. Ik moet echt Dipdown weer eens gebruiken, want die maakt looks inderdaad net wat zachter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Je ziet bruine eyeliner maar heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind bruine eyeliner voor dit najaar toch wel heel erg mooi en subtiel.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wel eens gehoord dat wanneer je blond haar hebt bruine eyeliner een stuk mooier zou staan, ik wil dit echt eens proberen! Het product ziet er goed en fijn uit!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zien er allebei erg mooi uit. Sowieso vind ik een bruine eyeliner er erg mooi uit zien, net wat zachter en natuurlijker dan een zwart lijntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag echt nooit bruine eyeliner, woops... Wel brons, op mijn ondersta waterlijn, maar verder draag ik altijd zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die bruine eyeliner ziet er wel heel vet uit, eens een keer wat anders

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze zien er erg mooi uit! De laatste tijd ben ik ook helemaal into bruine eyeliner, maar dan in potlood vorm. Ik gebruik Bourbon (met hele fijne gouden shimmers) van Urban Decay bijna dagelijks en Whiskey ook een bruin oogpotlood van UD om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bourbon heb ik ook, prachtige kleur!

   Verwijderen