zaterdag 31 oktober 2015

Extra verzorging / hulpmiddeltjes tijdens de zwangerschap

Dat je beter voor jezelf moet zorgen, als je zwanger bent, weten wij inmiddels wel. Maar wat moet je precies aan je routine toevoegen als zwangere vrouw? Vandaag deel ik alle middeltjes die ik zelf gebruik (of heb gebruikt). Het zijn eigenlijk niet veel extra stappen, je kunt het namelijk zo uitgebreid mogelijk maken als je wilt.Ik begin met verzorgingsproducten. Al vrij vroeg zag ik een gesprongen adertje aan de zijkant van mijn buik zitten. Striae! Nee, dat gaat mij niet gebeuren! Bio Oil is dan een logische stap, maar die dingen zijn heel duur. En ik wist daarnaast zeker dat andere soortgelijke producten waarschijnlijk net zo goed werken. Ik heb Skin Therapy Oil van Palmers gekocht en ik ben er heel blij mee. Vooral aan het begin smeerde ik er dagelijks mijn buik mee in en al snel verdwenen de adertjes. Nu gebruik ik het niet meer dagelijks, maar wel een paar keer per week. Ik smeer mij sowieso elke dag na het douchen in met bodylotion, dus ook op mijn buik.

Ik vergat trouwens helemaal om nog een crème van Bepanthene op de foto te zetten, speciaal voor zwangere buiken. Die vind ik ook heel fijn, al vind ik de textuur van een olie toch net iets prettiger. Oh ja, en striae is niet meer terug gekomen tot nu toe. Ook was ik in de zomer als de dood voor zwangerschapsmasker. Ik heb een crème met SPF50 van Clarins gekocht, omdat ik niet alleen hoge bescherming maar ook extra verzorging wilde. Deze werkt heel fijn en heeft een luchtige textuur. Ook voor mijn lichaam had ik een SPF50 middeltje gekocht, maar de tijd dat je die nodig had is natuurlijk allang voorbij.
Vitamines kunnen natuurlijk niet ontbreken! Toen wij alleen nog de zwangerschapswens hadden, heb ik speciale "zwanger worden" vitamines bij de Etos gekocht. Hier zit extra veel foliumzuur in, perfect om je lichaam voor de zwangerschap klaar te stomen. Geen idee of het echt veel geholpen heeft en eerlijk gezegd was ik niet heel constant met het innemen van deze pilletjes, maar ik ben blij dat het toch nog allemaal zo snel gelukt is! Met deze pillen moet je trouwens stoppen zodra je weet dat je zwanger bent ivm hoeveelheid foliumzuur wat erin zit.

Zodra wij wisten dat het zover was, gingen wij bij de Tuinen op zoek naar vitamines speciaal voor de zwangeren. Deze van de Tuinen eigen merk waren goed qua samenstelling en destijds konden wij ook van een aanbieding profiteren, waardoor ik meteen 2 verpakkingen had meegenomen. Ze zijn echt net op, dus ik heb er lang mee gedaan. Bij mij hebben deze pilletjes tot nu toe goed gewerkt, op basis van mijn bloedonderzoek is ook uitgekomen dat er genoeg foliumzuur, vitamine B12 en dat soort stofjes in mijn bloed zitten. Altijd fijn om te weten! En tijd om een refill te halen. Ik heb trouwens verder (gelukkig) nergens last van, dus ik hoef geen aanvullende vitamines te slikken. Maar het zou dus kunnen zijn dat je bijvoorbeeld behoefte hebt aan extra ijzer en dat soort dingen. Dat moet je pas echt gaan innemen als de arts/verpleegkundige daarop wijst.En dan word je opeens ziek.. verkouden... Wat mag je dan gebruiken om op zijn minst normaal te kunnen ademen? Een gewone neusspray is natuurlijk not done, al schijn je wel ver met een zoutoplossing te komen (ben er zelf geen fan van). Ik ben naar de apotheek gegaan en daar op advies deze drie middeltjes uitgekozen. Ik ben sowieso geen grote voorstander van medicijnen en laat dingen liever zelf voorbij gaan... tot het echt niet meer gaat. En opeens moest ik dus op homeopathische middeltjes vertrouwen...

Zuigtabletten van VSM hebben mij wel geholpen met keelpijn. Ik heb het niet heel regelmatig ingenomen, maar toch is het best snel voorbij gegaan. Ik had echt een hele zere keel, vooral 's nachts, dus ik ben blij dat ik er nu vanaf ben. De neusspray van A. Volgel helpt natuurlijk niet zo goed als een gewone neusspray. Maar toch vind ik hem fijn bij verstopte neus. Ik ben er nog steeds niet vanaf, het duurt bij mij sowieso altijd vrij lang. Maar het is allang niet zo erg als eerst. En als ik even verlichting nodig heb, dan pak ik deze neusspray erbij. Tot slot heb ik nog Paracetamol gekocht, "voor het geval dat". Ibuprofen en dat soort dingen mag je niet gebruiken, maar paracetamol wel. Dus mocht ik toch nog veel pijn hebben, dan heb ik deze achter de hand.

2 opmerkingen:

  1. Je mag wel steeds minder tijdens zo'n zwangerschap! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het op zich nog best meevallen :)

      Verwijderen