dinsdag 27 oktober 2015

My 3 new Kiko lipsticks

Weer een artikel op dinsdag? Ja, waarom niet! Nu ik nog even genoeg tijd en inspiratie heb zal ik proberen om bijna dagelijks (en sowieso op mijn vaste dagen ma-wo-vr-zo) een nieuwe update te plaatsen! Vandaag vraag ik jullie aandacht voor het betaalbare merk Kiko. In mijn laatste Duitsland-shoplog liet ik al mijn nieuwe Kiko lipsticks zien. Ik moest en zou een paar nieuwe herfstige kleurtjes aanschaffen! Vandaag laat ik ze alle drie zien, inclusief de swatches. Benieuwd hoe deze beauties mij staan en wat ik er verder van vind? Kijk snel verder.Terwijl mijn nieuwe P2 lipsticks een heel duidelijk herfst-thema hadden, zijn deze kleurtjes allemaal wat neutraler. Alhoewel... Paarser! Tja, want wanneer kun je nog beter paars dragen dan in het najaar?
Ik koos voor drie verschillende kleuren uit drie verschillende lijnen. Over het algemeen zijn Kiko lipsticks echt heel fijn in gebruik. Ze drogen niet uit, geven genoeg kleur af en de kleurkeuze is echt top. Bij sommige exemplaren heb je ook nog de verpakking als bonus: het zouden zomaar chique luxe lipsticks kunnen zijn. De kwaliteit van deze lipsticks is niet altijd overweldigend goed, het is echt afhankelijk per lijn en wat je van een lipstick verwacht. De ene is duidelijk wat meer sheer, terwijl de andere meteen de full-on kleur afgeeft. Ik behandel ze hieronder een voor een, in dezelfde volgorde als de lipsticks en swatches hierboven.
Ik begin met de lipstick die mij door de verpakking een beetje aan Chanel deed denken. Lucious Cream lipstick is een plaatje om te zien. Het zijn romige lippenstiften in een hele mooie klik-verpakking. De kleur die ik heb gekozen is #515 - vrij paars in het hulsje, maar op mijn lippen vind ik het heel draagbaar paars. De ondertoon is vrij koel, maar er zit ook weinig blauw-paars in. Je zou het zelfs donker-roze met een druppeltje paars kunnen noemen. De kleur is niet super dekkend, maar ik ben eigenlijk wel tevreden. Met een paar lichte vegen creëer je een mooi dekkend resultaat. Dit is echt zo'n lippenstift voor elke dag en bij elke look. Droogt niet uit, voelt romig aan en blijft goed zitten zolang je niks eet of drinkt.
En over mooie verpakkingen gesproken... Zoals ik al in mijn shoplog vertelde, deed deze rosé gouden verpakking mij heel erg denken aan Charlotte Tilbury lipsticks. Heel chique, zelfs het klik-geluidje bij het dicht vallen van het dopje. Dit zijn de nieuwe Intensely Lavish lipsticks, de kleur die ik heb is #01 en volgens mij is dit de lichtste en de meest neutrale uit deze lijn. Eerlijk gezegd vind ik deze hele lijn geweldig, ook al is het niet groot. De kwaliteit is geweldig: heel erg romig en super gepigmenteerd. De kleur dekt meteen en blijft lang zitten, ook na een klein drankje. Gelukkig zit er niet te veel warmte in de kleur, waardoor ik hem toch nog goed kan hebben. Een mooie medium nude kleur, ideaal voor elke look.
Toen ik deze laatste lippenstift thuis uit zijn verpakking haalde, was het eerste wat door mijn hoofd ging: What was I thinking? Wow, die is wel echt paars! Maar misschien dacht ik toen dat het leuk zou zijn voor de afwisseling. En eerlijk is eerlijk, zo'n kleur heb ik nog zeker niet in mijn stash. Ik was al bekend met Smart lipsticks. Ze lijken op het eerste gezicht niet zo bijzonder gezien de dekking en houdbaarheid, maar het zijn gewoon hele makkelijke lippenstiften waardoor je ze wat sneller gaat gebruiken dan een mega dekende en aanwezige kleur. Dit is dus #923 en hij heeft een hele duidelijke blauw/paarse ondertoon. Heel koel, dus niks voor de warmere types. Ook niet geschikt voor alle looks, zoals jullie ook hier kunnen zien vloekt mijn warme ooglook er wel een beetje mee. Maar toch, ik vind hem best wel cool (niet alleen letterlijk dus)! Best gedurfd, al is hij nog vrij ingetogen doordat het geen hele dekkende lippenstift is. Je moet hem echt goed opbouwen, of je laat hem half doorzichtig op je lippen wat ook voor een leuk effect zorgt. Duidelijk een lippenstift voor de liefhebber dus.Heerlijk al die nieuwe Kiko kleurtjes! Intensely Lavish is duidelijk mijn favoriet, ik merk dat ik hem ook wat vaker erbij pak (zal ook wel door de kleur komen). De rest is super leuk voor de afwisseling. Kiko lippenstiften zijn ook nog eens lekker betaalbaar: je betaalt er tussen 2 en 7 euro voor. Te koop via de webshop of via enkele vestigingen van Kiko in Nederland (waaronder Amsterdam Centraal en Rotterdam Alexandrium). Of je gaat gezellig een dagje naar Duitsland. ;)

3 opmerkingen:

  1. Ik ga ook voor 01 dat is toch het meest mijn ding!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een pareltjes! Ze staan je super. Ik wilde 01 van de Intensely Lavish lipsticks ook hebben en probeerde deze zaterdag via KIKO te bestellen (het weekend kon je bestellen zonder verzendkosten) maar deze kleur was helaas al op!

    BeantwoordenVerwijderen