maandag 30 november 2015

4 geniale uitvindingen van afgelopen 10 jaar

Vandaag wil ik het hebben over de meest geniale uitvindingen van afgelopen 10 jaar (pin mij hier niet aan vast) waar ik niet meer zonder kan en die het leven zoveel makkelijker maken. Dan heb ik het nog niet eens over de "basis"behoeftes zoals lekkerder eten, warm water en internet (ja, in die volgorde), maar meer over de digitale uitvindingen (daar draait deze wereld toch wel een beetje om?). Hulde aan de mannen en vrouwen die hier ooit mee kwamen!


Paypal
Jaaa, Paypal! Ik gebruik het pas een paar jaar en eerst besefte ik niet wat ik miste. Maar, man, wat is dit toch een handig systeem! Vooral als je, net als ik, fan bent van online shoppen *kuch, kuch*. Paypal is handig en snel, je hebt alleen je inloggegevens nodig en alles draait om je Paypal e-mailadres. Mijn Paypal is direct gelinkt aan mijn bankaccount, dus alles wat ik ermee koop voel ik (binnen een paar dagen) in mijn portemonnee. Hiermee is het nog prima in de hand te houden. ;) Maar ook als mensen het geld naar je willen overmaken (bijvoorbeeld als je iets via Marktplaats hebt verkocht), dan hoef je alleen nog je Paypal mailadres door te geven. Voor je het weet staat het geld op je Paypal rekening, waarna je het naar je gewone rekening kunt overmaken. Heel simpel en het werkt zo snel. Ook fijn dat steeds meer (internationale) webshops Paypal als betaalmethode gebruiken.

Spotify
Nog zoiets wat ik pas sinds een jaar of twee heb ontdekt. Spotify is geniaal en ook weer erg makkelijk in gebruik. Ja, het is een abonnement en dus ben je er maandelijks ongeveer €8 aan kwijt, maar ik vind het enorm zijn geld waard. Aan het begin had ik nog gratis lidmaatschap, maar dan heb je veel minder mogelijkheden (te veel reclame tussendoor en je kunt het niet offline opslaan). Dan maar een abonnement zodat je er eindeloos van kunt genieten. Vooral heerlijk als je veel onderweg bent en vooral geen mobiele data wilt verbruiken. Je voegt steeds wat liedjes toe, je verwijdert er een paar, zonder dat je het "ouderwets" moet downloaden. Heerlijk makkelijk dit!

YouTube
Volgens mij vierde YouTube laatst nog hun 10-jarig bestaan. Geniaal dat zij er ooit mee begonnen zijn! Het is inmiddels niet alleen een platform voor entertainment geworden, maar je kunt er ook van alles door leren. Al mijn make-up skills heb ik van YouTube en ik vind het heerlijk om er nog regelmatig door geïnspireerd te raken. Maar ook als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je moet behangen of een baby-ledikantje moet opmaken (jaja), dan vind je daar ook genoeg instructie-video's voor. YouTube is dan ook de reden waarom ik steeds minder vaak tv kijk, en de verwachting is dat wij straks alleen maar YouTube kijken en geen normale tv zenders meer. Tja, zou zomaar kunnen. Wat denken jullie?

Smartphones
De laatste is ook al zo'n uitvinding die nu een beetje vanzelfsprekend is geworden, maar die 10 jaar geleden nog lang niet zo groot was. Ik kan gerust zeggen dat op mijn telefoon mijn halve leven zit. Ik heb er vele foto's op staan, ik doe er mijn bankzaken mee, ik ga er mijn auto mee navigeren en natuurlijk zorgt het ook voor genoeg ontspanning. Regelmatig check ik mijn social media om op de hoogte te blijven van de meest onzinnige dingen en ik onderhoud contact met mijn vrienden. De smartphones van tegenwoordig kunnen dan ook zoveel meer dan die (gouden oude) Nokia's van vroeger. Ze zijn dan ook zeker niet meer weg te denken, al is het soms ook lekker om ze even weg te leggen. ;)

Hebben jullie nog aanvulling op dit lijstje? Waar kun je niet meer zonder?

7 opmerkingen:

 1. Heel leuk om te zien hoe alles zodanig is ontwikkeld!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze zouden ook op mijn lijstje staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lang leve de smartphone en Paypal (hoe zou ik anders veilig online betalen met al m'n makeup orders :D )

  Gave post!

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me geen leven meer inbeelden zonder een smartphone!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Paypal ben ik ook gek op en de anderen zijn ook absoluut mijn favoriet, ik zou er nog netflix aan toevoegen.:-) wat een leuk en origineel artikel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, Netflix is ook wel een goede! Niet aan gedacht, omdat ik mijn abonnement opgezegd had :P

   Verwijderen