zondag 29 november 2015

Beauty miskopen

Zo nu en dan heb je het: een beauty miskoop. Ook al had ik mijn stash al een paar keer goed uitgezocht, ik heb er toch nog een paar producten in gevonden die er geen plekje in verdienden. En het begon bij mijn (veel te grote) kwasten verzameling...Na mijn Real Techniques kwasten video besloot ik dat ik beter afscheid kon nemen van die twee penselen die ik het minst gebruikte. Platte penselen zijn sowieso niet mijn ding, dus deze twee horen dan ook niet in mijn stash. Ook heb ik, vooral vorig jaar, een obsessie met contour-penselen gehad, en vooral diegene waar je super scherpe contour mee kon zetten. Een ding heb ik geleerd: ik hou meer van natuurlijke contour en een overall gebronsd gezicht. Dus die twee Bdellium Tools kwasten die ik destijds op IMATS had gekocht (en die eigenlijk ook bedoeld zijn voor SFX make-up) mogen ook weg, aangezien ik ze nooit gebruik. Hetzelfde geldt voor de (hele) stevige schuin afgesneden Make-up Studio kwast. Ik snap deze kwast dus echt niet... veel te stevig waardoor je er nauwelijks mee kunt blenden. Maar goed, blijkbaar is er wel interesse voor, omdat ik deze al snel verkocht heb. Nog zo'n misser: puntige grote kwasten. In mijn ogen niet fijn voor foundation, poeder of blush. Er zijn genoeg mensen die dit soort kwasten kunnen waarderen, maar ik zeker niet.En dan nog wat (waardevolle) make-upjes die al te lang te weinig liefde krijgen. Mijn Pixi palette had ik laatst nog gebruikt en meteen besloot ik om hem weg te doen. Pigmentatie is prima, maar ik heb al zo veel oogschaduws die in mijn ogen net iets intenser en romiger zijn. De roze blush is al helemaal niet mijn ding, dus deze palette is echt niks voor mij. MAC MSF... tja, ik had gehoopt dat ik een liefhebber van dit gehypet product zou worden, maar helaas. Het is, wat mij betreft, geen poeder voor gemengde/vette huid. Het helpt nauwelijks te matteren of de duur van mijn make-up te verlengen, dus what's the point? Het zorgt misschien wel voor een soort "soft focus" effect op de huid, maar -net als bij de poeders van Houglass- is dat niet iets waar ik ondersteboven van ben.

De populaire highlighter, NARS Albatross... Ik heb hem al zo vaak de kans gegeven, maar helaas. Het is een gouden highlighter en dat vind ik eigenlijk niet mooi op mijn huid. Het ziet er best onnatuurlijk uit. Daarnaast vind ik dat je die shimmer-deeltjes behoorlijk goed op mijn huid kunt zien, en van dichtbij accentueert hij zelfs mijn poriën. Van afstand geeft deze highlighter misschien wel een mooi effect, maar verder is het totaal niet mijn ding. Ook de druppeltjes van Cover FX zijn niet voor mijn bestemd. Waar ik het ook mee meng (dagcrème, foundation, primer), ik blijf het op mijn huid zien. Ook een mini-druppeltje zorgt ervoor dat ik een cakey effect op mijn huid krijg, zo'n effect wanneer je de foundation ziet liggen. Ik heb gelezen dat het echt per persoon verschil: bij de meeste versmelt het helemaal met de huid, terwijl er ook een paar mensen zijn die hetzelfde effect als ik ervaren. Erg jammer, maar dus niks voor mij. Voor de juiste kleur kan ik beter nog een lichtere foundation-kleur mixen. Tot slot nog de fullcoverage Tarte foundation. Ik heb hem aan het begin een paar keer gedragen en daarna niet meer aangeraakt. De textuur vind ik iets aan de zware kant en de kleur is ook vrij donker voor nu (Medium). Dus kleine kans dat ik hem binnenkort nog ga aanraken, vooral aangezien ik al een soort gelijke favoriet van L'oreal heb (maar dan in de juiste kleur).

Mocht je het trouwens interessant vinden, hier vind je mijn Marktplaats pagina waar je dit soort producten kunt vinden.

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat er eens een beauty miskopen artikel geplaatst wordt. Jammer dat de highlighter van Nars niet mooi bij je staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonde van al die producten! Maar als je ze toch niet heb gebruikt. Wel lekker opgeruimd dan! ;) -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe ook echt vaak miskopen :)
  Ik zwicht echt voor dingen die er mooi uitzien, maar dan nadien niets waard blijken te zijn :D
  Achja, ik maak er mijn zus dan blij mee of haar kinderen die ermee op een schminkpop aan de slag gaan :D

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen