woensdag 11 november 2015

Nude lipsticks cocktail

Zo plaats ik dagelijks een artikel en zo mis ik zelfs mijn vaste upload-dag. In het artikel van zaterdag zal ik wat meer uitleggen waarom het zo is gegaan. Maar vandaag ben ik er weer, met een update! En wat voor een... Vandaag laat ik 4 prachtige lipproducten zien. Hoewel ik aan het begin van het najaar heel erg into donkere lipkleuren was, is het nu volledig omgeslagen naar nude. En waarom ook niet, dit soort tinten kunnen elk seizoen wel mooi staan.Het is een cocktail van nude kleuren en verschillende merken geworden. Allereerst twee pareltjes van e.l.f. (EyesLipsFace): minerale lipstick in Runway Pink en jumbo lippotlood in Natural (op de foto aan beide kanten). Lippenstiften in stift-vorm zijn zo makkelijk in gebruik, en daarom heb ik er nog een om te laten zien. Deze is van Kardashian Beauty en is in de kleur Modern Mauve. De laatste is de matte liquid lipstick van Sleek in de kleur Petal. De lipproducten van e.l.f. zijn verkrijgbaar via hun eigen website. De lipsticks van Sleek en Kardashian Beauty heb ik een tijdje geleden op NSMBL festival gekocht, maar die kun je online bij verschillende webshops vinden.Ik begin met de minerale lipstick van EyesLipsFace. Het belooft je lippen te hydrateren en te verzorgen, terwijl het voor de zachte en natuurlijke kleur zorgt. Deze lipstick behoort tot de minerale lijn van e.l.f. en kost slechts €5.Runway Pink is een prachtige zachte kleur. Het is niet de meest gepigmenteerde lipstick, maar dat had ik met zo'n omschrijving ook niet verwacht. Het voelt inderdaad ontzettend zacht op de lippen aan. Ik weet niet in hoeverre mijn lippen nu echt gevoed worden, maar prettig is het gevoel wel. Dit is echt zo'n kleur die je blind kunt aanbrengen, geen spiegeltje nodig. Een paar keer langs je lippen en het ziet er meteen verzorgd uit met een zacht (maar duidelijk zichtbaar) kleurtje. De ondertoon van Runway Pink bevalt mij ook enorm goed: niet te koel en niet te warm, precies er tussenin en ideaal voor verschillende huidjes. De licht glanzende finish geeft een gezond en verzorgd gevoel. Door deze finish weet je al dat dit geen langhoudend kleurtje is, maar een klein drankje zal hij nog makkelijk overleven.Van een fluweel zacht gevoel naar een wat drogere matte lipstick. Ik heb al vaker goede verhalen over Sleek Matte Me liquid lipsticks gehoord. Het zijn matte vloeibare kleuren (lip creams) die wat langer op de lippen blijven zitten. Op NSML festival had je niet veel keuze qua kleur, maar ik ging toch voor de neutrale roze tint genaamd Petal. Nou ja, neutraal, hij is net niet licht Barbie-roze, waardoor ik hem nog prima draagbaar vind.Oooh, dat was weer even wennen! Met matte lipsticks moet je altijd een beetje oppassen, voor je het weet drogen ze je lippen ontzettend uit. Nu ben ik geen fan van dat droog gevoel op mijn lippen en als het te erg wordt dan ben ik bereid om er meteen een gloss of iets dergelijks overheen aan te brengen (daar gaat het matte effect). Met deze lippenstift viel het op zich wel mee, maar je moet er echt een heel dun laagje van aanbrengen. Gelukkig is hij wel gepigmenteerd genoeg, waardoor je ook in een dun laagje een goede hoeveelheid kleur op je lippen krijgt. Het brengt verder heel makkelijk aan, gaat niet heel erg in de lijntjes zitten (al blijft het vrij lastig met matte kleuren) en de houdbaarheid is prima. De kleur op de lippen overleeft niet de hele maaltijd, maar na een klein hapje en een drankje hoef je het niet meteen bij te werken. Het deed mij ergens denken aan Soft Matte Lip Cream van NYX, al vind ik die stiekem nog net iets fijner.
Dan de twee potloodjes. Ook al heet die van e.l.f. de jumbo lippotlood, veel dikker dan die van Kardashian Beauty is hij niet. Ze zijn natuurlijk iets dikker dan een gewone lippotlood, maar het is dan ook een lippotlood én lippenstift in een. Ik hou van dit soort producten, heerlijk makkelijk. Dit was trouwens voor mij meteen de eerste kennismaking met Kardashian Beauty, ik wilde al een tijdje iets uitproberen van dit merk. En wat kun je beter testen dan hun nude lipkleuren? Ik was vooral benieuwd naar hun En-joystick (wat een naam hé), omdat ik er ook weer goede dingen over gehoord heb. Net als over de lippencils van e.l.f. trouwens, dit budgetproduct (€4 per stuk) werd door meerdere mensen online aangeraden. Jullie kunnen trouwens meteen zien dat -ondanks de naam "Modern Mauve"- het Kardashian kleurtje een stuk warmer is dan Natural van EyesLipsFace. Een beetje verwarrend, maar oké. Voor de rest lijken ze best wel op elkaar.Ik begin met Natural jumbo lippotlood van e.l.f. Wat een heerlijk makkelijk kleurtje is dit ook! Makkelijk product (want: ook weer blind aan te brengen) en hij voelt heel zacht aan. Niet zo zacht als een balsem, maar het scheelt niet veel. En dat terwijl de finish best wel mat is. Mat hoeft dus niet oncomfortabel te zijn, dat bewijst e.l.f. hiermee. De kleur is trouwens niet zo dekkend als die van Kardashian, maar het scheelt eigenlijk nauwelijks. Voor het effect en het gevoel vind ik hem geweldig. Natuurlijk kun je hem ook heel mooi combineren met een gloss, maar ook op zichzelf vind ik hem heel mooi.En dan de Modern Mauve van Kardashian Beauty. Geen "mauve" in deze kleur te bespeuren, ik vind hem behoorlijk warm. Soms zelfs te warm voor mijn huidskleur, maar het hangt ook van de rest van mijn look af. Deze en-joystick is lekker romig en de finish is een stuk glanzender dan die van e.l.f. (al valt het op de foto's misschien niet zo op). Houd er wel rekening mee dat deze ongeveer 2-3x duurder is dan lippotlood van e.l.f. en voor dat geld vind ik het verschil minimaal. Maar ja, het is wel een Kardashian kleurtje en het is toch absoluut een welkome aanvulling aan mijn lipproducten stash.Tot slot nog even de swatches op mijn arm, in dezelfde volgorde als op de allereerste foto: e.l.f. minerale lipstick, Kardashian stick, Sleek lip cream en e.l.f. lippotlood. Jep, ik ben duidelijk van de peachy/rozige nude kleuren op dit moment... maar ik vind het zo mooi! Alle vier de lipproducten zijn heel fijn, al is die van Sleek mijn minst favoriete. Beide lippotloden gebruik ik toch wel het meest, vaak ook gecombineerd met een gloss. Dit soort producten werken trouwens ook ideaal als een soort "lip eraser", waardoor de kleur van de gloss er nog mooier op uitkomt.

Welke kleur is jullie favoriet?

8 opmerkingen:

 1. Runaway Pink vind ik heel erg mooi en lieflijk ogen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de laatste kleur het mooist! Toch ga ik zelf voor de donkere kleuren, die vind ik mooier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lichte en alledaagse kleurtjes, de Lipgloss is gaaf!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die eerste spring er ECHT wel uit voor mij, zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie nude producten ! Ik vind de producten van E.L.F. het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tweede vind ik het mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En-joystick!!! Goed gevonden! Ik vind nude kleurtjes meestal wel mooi, voor mij iets meer een rozige ondertoon dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind ze allemaal wel wat hebben! Sowieso mooi voor iedere dag, deze nude kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen