vrijdag 6 november 2015

Pijnloos waxen

Morning, ladies! Vandaag even voor de verandering geen filmpje, maar een geschreven artikel. Vandaag wil ik het namelijk hebben over "the ladies thing" oftewel waxen. En dan ook nog eens pijnloos waxen waarbij je geen strips nodig hebt. Benieuwd? Lees snel verder.Om eerlijk te zijn vind ik ontharen altijd een gedoetje. Vooral nu mijn zwangere buik steeds groter wordt, biedt het allemaal ook extra ongemakken. Maar om er helemaal niks aan te doen vind ik niks. Ik ben dus echt zo iemand die ook 's winters gladde beentjes heeft. Ik bedoel, waarom ook niet? Het is hygiënisch, mooi en zorgt ervoor dat jij je elk voorjaar niet meer hoeft te schrikken over de hoeveelheid nieuwe haartjes. En om de oppervlaktes nog langer glad te houden kun je beter je scheermesje laten liggen. Waxen zorgt ervoor dat je er een paar weken geen omkijken naar hebt. Maak kennis met Veet Spawax elektrische waxverwarmer.Alles wat je nodig hebt zit al in zo'n starterskit: waxverwarmer en wax schijfjes. Geen geknoei met de strips dus. Je zet de waxverwarmer aan door hem simpelweg in de stopcontact te doen. Ik heb dit zelf in de badkamer gedaan en dat is, gezien dit proces, toch wel het handigst (al is het ook weer niet zo dat je er echt mee gaat knoeien). Het roze lampje aan de onderkant gaat aan en dan is het een kwestie van wax schijfje erbij doen.
Hoeveel schijfjes je precies nodig hebt is afhankelijk van de oppervlakte dat je gaat ontharen. In principe heb je er 4 van nodig als jij je benen gaat doen. Dat klinkt best veel, maar ik begrijp het nu wel. Met 1 schijfje kon ik nog net 1 arm goed doen, dus je hebt er echt meer van nodig. Het duurt even tot zo'n schijfje gesmolten is. Met 1 heeft het ongeveer 10 minuten in beslag genomen, met 4 zal het een halfuur duren. Allemaal niet zo erg, aangezien dit toch al een klusje voor in het weekend is. Ja, waxen is echt een ervaring op zich, neemt best wat tijd in beslag, maar je moet er ook wat voor over hebben. Je kunt je wax roeren met een spateltje wat erbij zit. Zodra het gesmolten is, breng je het op de huidoppervlakte aan. Niet al te dun, en vooral bij de randjes extra dik zodat je het er makkelijker vanaf kunt halen. Het werkt best wel handig en makkelijk, dat had ik echt niet verwacht.

Je hoeft maar een paar seconden te wachten totdat de wax op je huid is opgedroogd en dan kun je het er makkelijk vanaf pellen. Het voelt absoluut niet heet aan bij het aanbrengen en ook eraf halen is volledig pijnloos. Het is dus absoluut een andere ervaring dan met strips. Soms moet je wel een paar keer dezelfde oppervlakte behandelen als je haartjes hardnekkig zijn, maar zo is het eigenlijk altijd wel met ontharen. De wax zelf ruikt trouwens heel aangenaam naar vijgen, gelukkig ook weer niet te overheersend. Na afloop is mijn huid heel zacht en glad, echt heerlijk! Hoe je het apparaat trouwens daarna moet schoonmaken is voor mij nog een raadsel, wax is wax zodra het opgedroogd is. Maar voorlopig laat ik het gewoon zo staan tot de volgende keer. De wax navulling kun je trouwens ook gewoon bij de drogist vinden. Het waxen is geen snelle klus, maar het is zeker de moeite waard als je het pijnloos wilt doen. Lekker er de tijd voor nemen tijdens je eigen thuis-spa dagje.

Welke producten gebruiken jullie voor het ontharen in het najaar?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb hier meerdere artikelen over gelezen, maar ze hebben mij echt nog niet over gehaald om dit te gaan halen helaas. Het schijnt heel moeilijk te zijn om goede stroken aan te brengen en het daarna met haar er weer af te trekken. voor dat geld helaas voor mijn geen aanleiding om het te gaan kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een perfecte rechte strook kan ik er ook niet mee krijgen, maar voor het resultaat hoeft het ook niet. Ik denk dat het ook heel erg afhankelijk is van de dikte van de haartjes.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik altijd een epilator voor mijn benen en voor mijn oksels een scheermesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt eigenlijk niet zo slecht! Ik ben fan van suikerwax, een stuk minder pijnlijk en helemaal natuurlijk :) Nu je het zo zegt... Het wordt weer eens tijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen