zondag 15 november 2015

Transparante poeders van e.l.f.

Waar ik toch wel heel erg benieuwd naar was, waren de transparante poeders van EyesLipsFace. Ik hoor er meerdere beauty guru's over praten en ze worden de betaalbare alternatieven van de duurdere poeders genoemd. Vandaag vertel ik meer over het gezichtspoeder en een kleinere variant daarvan speciaal voor onder de ogen.Beide poeders komen uit de HD collectie van elf en zijn daarom misschien iets duurder. Maar met €6,80 voor High Definition poeder en €4,00 voor High Definition poeder voor ogen zijn ze nog steeds lekker betaalbaar. De textuur van beide is heel zacht, bijna fluweel te noemen. Ze zijn heel fijn gemalen en dat belooft altijd iets goeds. In de verpakking van de poeder voor ogen vind je een klein mini-kwastje. Persoonlijk heb ik hem niet eens geprobeerd te gebruiken, voor mij is hij simpelweg te klein. Ik gebruik liever een kleine kegelvormige penseel die je apart bij elf kunt kopen (€4,00). Bij de grote poeder vind je een ronde spons-applicator. Die kan best handig zijn, vooral als je voor een wat meer dekkend effect gaat of het potje onderweg gaat gebruiken. Zelf vind ik het prettig om mijn losse poeder altijd met een kwast aan te brengen; dat zorgt voor een wat luchtigere applicatie.Ik begin met high definition poeder voor onder de ogen. Deze is verkrijgbaar alleen in transparante versie en dat is ook begrijpelijk - onder je ogen wil je in principe geen extra kleur toevoegen. Het potje is heel compact, het bevat 1,2 gr, en meer heb je ook niet nodig voor het gebied waar je hem voor gebruikt.Ik breng het aan met een kleine make-up kwast van elf. Hij is gelukkig niet al te klein, maar precies goed voor onder de ogen. Het heeft een klein puntje waardoor het aanbrengen nog makkelijker gaat. Het kwastje is vrij stevig en werkt daardoor heel precies, zowel met het aanbrengen als met blenden. Dit kwastje kun je trouwens ook makkelijk voor highlighter gebruiken.
Eerste foto is alleen met concealer, op de foto daaronder heb ik het afgepoederd met HD poeder. Wow, ik had eerlijk niet verwacht dat het zo'n verschil zou maken. Mijn huid lijkt een stuk gladder, kleine rimpeltjes zijn een stuk minder zichtbaar en het staat allemaal net wat frisser. Het is misschien een extra stap, in plaats van alles met 1 poeder af te poederen, maar ik vind het wel de moeite waard. Vooral als ik weet dat ik een lange dag heb of dat er wat foto's gemaakt worden, dan grijp ik graag naar dit poedertje. Zeker zijn centjes waard!
De grote HD poeder is, naast transparant, ook verkrijgbaar in geligere en rozere ondertoon. Ideaal voor als je ook meteen je foundation wat beter wilt matchen. Ik heb zelf gekozen voor de transparante variant, omdat ik sowieso een neutrale ondertoon heb en omdat het gewoon lekker universeel is. Dit poeder belooft het welbekende soft-focus effect te geven en is ideaal voor zowel elke dag als voor op de camera.Hier heb ik bewust geen voor-foto van gemaakt, omdat dit wat lastiger is om te zien. Maar dit is dus mijn gezicht na het aanbrengen van de high-definition poeder (deze foto is gemaakt bij natuurlijk licht). Soft-focus oftewel geblured gezicht - check. Poriƫn lijken inderdaad minder zichtbaar, mijn huid is matter (maar niet platter) en de kleur van mijn foundation is niet veranderd. Dit poeder zorgt er echt voor dat ik langer glim-vrij blijf en dat is met mijn vette huid een verdienste. Maar eigenlijk is dit een ideale poeder voor elke huidtype, omdat het ook nooit de lijntjes of droogteplekjes zal benadrukken.
Hoe zit het dan met de flits-test? Tja, eigenlijk kun je ervan uitgaan dat alle HD-poeders vooral geschikt zijn voor tv opnames. Foto's en HD make-up gaat niet altijd goed samen, al zijn de bovenste twee foto's dus wel met flits gemaakt. Het is maar net hoe het uitkomt, soms sta je er nou eenmaal als een spookje op.Elf heeft absoluut fijne producten in het assortiment zitten, deze poeders zijn dan ook geen uitzondering. Vooral als je fan bent van HD make-up of losse poeders, dan zijn dit absoluut de aanraders. En al helemaal als je op zoek bent naar betaalbare producten. Meer informatie vind je op de website van elf.

5 opmerkingen:

 1. Dit klinkt allemaal heel erg goed. Voor mij persoonlijk spreekt de kwast het meeste aan. Deze lijkt mij ontzettend handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij kan je de face versie net zo goed voor onder de ogen gebruiken. Doe ik momenteel met mijn NYX poeder en werkt prima. Heb het transparante poeder een tijd geleden gehad en twee keer opnieuw gekocht als ik me goed herinner, dus ik vond 't zeker een prima product. Nu ben ik vooral benieuwd naar de gele versie hiervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ze dringend eens gaan proberen want nu gebruik ik altijd die van MAC maar die is toch wel wat aan de prijzige kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik normaal altijd het transparante poeder van Essence, maar voor deze prijs kan ik die van ELF ook zeker eens proberen.

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben al een hele lange tijd op deze poeder van ELF het blijft me interesseren!
  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen