woensdag 30 december 2015

2015, wat een jaar!

Wat een jaar! Elk jaar heb ik de neiging om dit te roepen, maar afgelopen jaar was toch wel extra bijzonder. Dit is het jaar geweest van ommekeer. Er is zoveel veranderd en zoveel gebeurd. Van sommige dingen had ik gehoopt dat ze anders zouden lopen, maar -zo achteraf gezien- ben ik heel tevreden met 2015; en ik verwacht dat dit een hele mooie basis gaat zijn voor volgend jaar.In mijn jaarupdate 2014 konden jullie lezen dat wij een huis hebben gekocht. Het jaar 2015 begon dan ook al snel met verbouwen, inrichten en verhuizen. Wij hebben een maand lang heel hard geklust, en als je ziet wat er allemaal aan het huis veranderd is - wij mogen heel erg trots zijn op onszelf. Wij krijgen ook zoveel complimentjes over ons huisje dat het nog elke keer extra fijn aanvoelt. Maar de sfeer in dit huis is ook zo goed! Aan het oude huis denken wij niet eens meer terug; wij zouden echt niet meer daar willen wonen, ook al hebben wij er best wel goede tijd gehad. Maar dit huis en deze hele buurt is zo ontzettend fijn dat het vaak als een lot uit de lotterij voelt dat wij dit huis hebben kunnen kopen.

Nog een grote aankoop, waar het jaar mee begon, was de auto. Ik heb voor het eerst in mijn leven een eigen auto gekocht! Ik heb altijd lease-auto's gehad, maar op een gegeven moment hebben ze op het werk besloten dat het niet meer bij mijn functie hoorde (ook al zat ik nog regelmatig bij klanten). Tijd voor een eigen bolide. Al in januari spotte ik een leuke Seat Ibiza op Marktplaats en een paar weken later was hij van ons. Een super fijn autootje, met enig nadeel dat het driedeurs is. Maar wij beschouwen dit als een tussen-auto, misschien gaan wij hem volgend jaar al omruilen. Voorlopig zijn wij er blij mee en dat is belangrijk.

Ik wist al sinds 2014 dat ik niet blij was met mijn werk. Maar wat wilde ik dan gaan doen? Omdat mijn werk zo specifiek was en ik nog een beetje in een emotionele knoop zat, kon ik het zelf niet bedenken. Met het idee "als je zelf iets niet kunt, dan zijn er nog altijd anderen die het beter kunnen en die het je kunnen leren" heb ik gezocht naar een loopbaancoach (over hoe en waarom konden jullie trouwens ook al in dit artikel lezen). Na een paar intensieve sessies weet ik zeker dat dit een hele positieve invloed op het hele jaar heeft gehad. Zij heeft mij nog meer inzicht in mezelf gegeven en ik wist eindelijk eens wat ik wel en niet wilde.

En bij dat laatste hoorde ook wel de belangrijkste beslissing van het jaar. Iets wat ik niet meer wilde is om bij mijn oude werkgever te blijven. Het was geen inspirerende werkomgeving meer en ik werd er alleen maar ongelukkig van. Natuurlijk was ik al minstens een jaar met deze beslissing bezig, het is niet iets waar je opeens achterkomt. Dus op een gegeven moment zit je met je werkgever om tafel... met als resultaat dat ik per augustus uit dienst ging. Het voelde aan de ene kant heel raar, zo na bijna 7 jaar. Maar het was eigenlijk de beste beslissing ooit, of in ieder geval van afgelopen jaar. Het voelde als een enorme opluchting, ik voelde mij weer vrij en ik kon mijn energie weer op positieve dingen richten. En oké, ik had niet verwacht dat ik voor de rest van het jaar thuis zou zitten, maar daar was dan ook een hele bijzondere reden voor.

In december 2014 hebben Jeroen en ik besloten dat kindjes hebben toch wel heel leuk zou zijn. Maar ja, je weet natuurlijk nooit of het je gegeven is. Ik stopte met de pil en toen was het een kwestie van afwachten. Ik deed een paar testjes en die bleken negatief te zijn. Tot eind mei, de derde keer was toch wel raak. Zwanger! Wat was het een opluchting! En wat is de tijd snel gegaan! Mijn hele zwangerschap was een zegen, als je kijkt naar lichamelijke aspecten. Ik voelde mij goed, was ook aan het begin bijna nooit misselijk. Echt genieten kon ik er grotendeels niet van, maar dat kwam meer door wat emotionele perikelen. Het moeten wennen aan het "nieuwe" lichaam en het feit dat mijn zwangerschap mij "belemmerde" om een nieuwe baan te vinden... dat thuis zitten was wel een hel voor een workaholic als ik. Al vanaf het begin zeiden mensen uit mijn directe omgeving dat het misschien juist goed is dat ik thuis zat, omdat ik zo alle tijd kon besteden aan mijn gezondheid. En achteraf gezien weet ik ook zeker dat zij gelijk hadden. Misschien was dit ook wel de reden waarom alles zo soepel is gegaan.. nee, ik weet het eigenlijk wel zeker, dit wás de reden. Die paar maanden thuis maken nu niet meer zoveel uit, vooral omdat ik weet wat voor einddoel het allemaal heeft gehad. Op zulke momenten ga je echt heel cliché klinken, maar het is echt zo: je gezin en gezondheid zijn de belangrijkste prioriteiten. En dat was het ook dit jaar. Een nieuwe baan komt volgend jaar wel, ik heb echt het gevoel dat het allemaal snel goed gaat komen.

In 2014 hebben wij heel veel gereisd, en 2015 was -wat dat betreft- precies het tegenovergestelde. Zo nu en dan een uitstapje naar Duitsland, maar voor de rest hebben wij zelfs de zomervakantie overgeslagen. Ook niet zo gek natuurlijk, dat wil je niet doen zonder financiële stabiliteit, maar wel met andere grote uitgaven zoals een nieuw huis en een baby op komst. Vind ik dat erg? Aan de ene kant mis ik natuurlijk mijn jaarlijkse portie zon-zee-strand, maar aan de andere kant is het ook prima zo. Wij gaan wel volgend jaar op vakantie.. met z'n drietjes. :)

Oh ja, en bijna vergeten! Ik heb natuurlijk de eerste helft van het jaar nog gedanst, met optredens en al! Hip hop, baby! Het was heel cool en ik was blij toen ik eindelijk vooruitgang ging boeken. Ik heb ook een paar gezellige meiden leren kennen en dat is natuurlijk altijd leuk. In verband met verhuizing en mijn baby bump ben ik er wel mee gestopt, maar misschien dat ik mij volgend jaar toch ga inschrijven bij de dansschool hier in de buurt. Altijd leuk om te bewegen op zo'n leuke manier! En stiekem heb ik optredens leuker gevonden dan ik eerst had gedacht. Helemaal niet eng, cool juist.

Dus... wat een jaar, jongens! Heel intens en divers, met hele grote veranderingen waar ik eigenlijk ontzettend trots op ben. Ook op de minder positieve dingen. Ik sluit het jaar af met een veel beter gevoel dan 2014. Ik sta veel sterker in mijn schoenen, weet precies wat ik wil en ik ben er nog meer op gefocust om volgend jaar nog beter te laten slagen!

P.S. het bovenstaande heb ik getypt voordat onze kleine man werd geboren. Dat was pas een fijn kerstcadeautje! Deze kerstdagen zullen wij nooit meer vergeten. Wat bijzonder om het nieuwe jaar met een kleintje van alweer een week oud in te luiden!

7 opmerkingen:

 1. Wat een jaar inderdaad, waauw, veel grote veranderingen. Ik heb in dezelfde situatie gezeten met mijn werk en ik begrijp dus wel hoe dat moet geweest zijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi jaar heb je gehad.
  Ik loop zelf ook nog na te denken wat ik nu eigenlijk wel wil en wil ik het werk doen wat ik nu doe tot mijn 67e. Hmm nee dat wil ik niet, maar wat ik wel wil moet ik nog uitzoeken. Dat kost tijd en daar is 2016 mooi voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker wel! Bij mij was de vraag niet eens tot mijn 67e, maar of ik mezelf dit nog de komende 5 jaar zag doen. Dat deed ik niet, dus tijd om op te stappen.

   Verwijderen
 3. 2015 Ging echt snel, het lijkt net of er elk jaar 1 dag minder is. Je had een erg mooi jaar, dat weet ik wel!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie veranderingen voor jou dit jaar. Dat 2016 ook veel moois mag brengen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! Heel veel succes in 2016 met alles wat je gaat doen en ondernemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, als je het zo allemaal op een rijtje zet, is het wel een heel belangrijk en bewogen jaar geweest. Maar ik denk dat je de juiste stappen hebt gezet voor jezelf, om gelukkig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen