woensdag 9 december 2015

5min fresh face - the essentials

Er zijn wel eens van die dagen wanneer ik echt nauwelijks tijd heb voor make-up, maar er toch nog fris uit wil zien. 5 minuutjes in plaats van het gebruikelijke halfuur... dat lijkt best lastig, maar toch heb ik een aantal essentials die ik sowieso wil gebruiken, al is mijn look er niet 100% compleet mee. Mijn musthaves en het resultaat deel ik vandaag met jullie. Kijken jullie mee?Omdat mijn huid hier en daar wat onzuiverheden heeft, vind ik een egale basis het meest belangrijke op zo'n dag. Als mijn basis egaal is, dan voel ik mij een stuk zelfverzekerder. En ook al vind ik opvallende oogmake-up ontzettend leuk om te doen, een perfecte basis krijgt dan opeens een veel grotere prioriteit. Voor mijn basis gebruik ik een product die mijn huidskleur egaal maakt, meteen ook een beetje dekking biedt en die ik snel met mijn handen kan uitsmeren. Dat betekent dus al snel een BB cream of een tinted moisturizer (in dit geval was het er een van Laura Mercier). Tijd voor concealer. Deze secret camouflage concealer (ook weer van Laura Mercier) begin ik steeds meer en meer te waarderen. Het werkt super snel en verbergt meteen alle onzuiverheden. Ik kan hem ook meteen onder de ogen aanbrengen, maar het liefst gebruik ik daarvoor een wat romigere variant (zoals de welbekende Anti-age effect concealer van Maybelline). Maar in principe kom ik alleen met dit doosje al heel ver. Dan de boel afpoederen met poeder die ook weer een klein beetje extra dekking biedt. Superstay Better Skin poeder van Maybelline voldoet tot nu toe aan alle verwachtingen, dit merk weet precies hoe ze goede poeders moeten maken. Ik teken snel mijn wenkbrauwen bij, want dat vind ik ook een hele belangrijke stap in deze snelle routine. Een wenkbrauwpotlood werkt dan toch het snelst en deze nieuwe van ArtDeco bevalt tot nu toe errrrrug goed. En tot slot twee goede lagen mascara (Maybelline) om toch nog iets op de ogen te hebben.
Als ik nog een paar minuten extra heb dan breng ik nog snel concealer en poeder op de oogleden aan, en dan ga ik met een oogpotlood nog even snel langs de bovenste wimperrand om de ogen toch iets meer op te laten vallen. Mocht ik nog een beetje tijd hebben, dan pak ik een bronzer of bruinige blush erbij, maar dat is wat mij betreft bij zo'n look niet zo snel nodig. Door de structuur van tinted moisturizer zie je namelijk nog je natuurlijke kleur en glans op de wangen, vooral als je het daar goed in een dun laagje uitsmeert. Op mijn lippen draag ik trouwens altijd ook wel wat, maar meestal zit het in de tas en kan ik het nog onderweg aanbrengen. Op deze foto's draag ik die metallic paarse Revlon kleur die jullie in de laatste DM shoplog konden zien. Inmiddels draag ik deze kleur echt bijna dagelijks, ik vind hem echt geweldig! That's it, snel en effectief. Wat vinden jullie ervan?

8 opmerkingen:

 1. Fijne essentials! Een neutrale make-up look op zijn tijd is ook mooi en fijn. Als ik snel de deur uit moet en weinig tijd heb voor mijn make-up ga ik meestal alleen voor mascara, mijn wenkbrauwen en een lipstick. Als ik dan nog wat tijd over heb nog een mooie blush! Maar zonder mascara en een mooie lipstick kan ik echt niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie look! Zo af en toe is een 'no-make-up' look best mooi en fijn om te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijn zo'n natural look! Ik gebruik op dagen dat ik niet veel tijd heb graag cc cream ofzo ;) dan heb je toch wat voedende creme en kleur op en heb ik niet het gevoel dat ik ongeschminkt moet rondlopen ;)


  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat herken ik, wanneer je basis goed zit dan voel je je meteen een stuk zelfzekerder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie producten zitten daarbij zeg! Die mascara vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ideaal dit soort looks, doe ik echt heel vaak als ik er even geen zin in heb. Mooie producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik slechts vijf minuten heb, houd ik het zelf bij mascara en lipbalsem. Ik ben 's morgens veel te traag :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie essentials! Dat poeder wil ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen