zaterdag 19 december 2015

Baby update: 36 weken

Ik ben alweer halverwege week 36... Vanaf volgende week is mijn baby officieel voldragen. Wow, dit is best een gek (maar een errrrug fijn) idee! De laatste loodjes, to the max. Vandaag deel ik met jullie wat er allemaal afgelopen twee weken is veranderd.Misschien is dit wel de laatste of een na laatste update. Op dit moment ben ik bezig om ook voor mijn blog vooruit te werken, zodat er de komende maand nog wel op de vaste update-dagen een artikel of een video online komt. Maar wij weten op dit moment dus wel zeker dat de baby in ieder geval niet na 38 weken in mijn buik blijft... tenzij dingen weer gek gaan lopen, natuurlijk. De kans is dus aanzienlijk groot dat het toch een 2015 kindje gaat worden. Ik heb wel tegen de gynaecoloog gezegd dat ik het fijn zou vinden als zij rekening met de feestdagen zouden houden, en dat gaat ook -als het goed is- gebeuren. Jarig zijn met kerst lijkt mij namelijk niet zo leuk. Doe dan maar tussen kerst en oud&nieuw. Maar hoe het uiteindelijk gaat lopen moeten wij natuurlijk nog maar zien.

De thuiscontroles, waar ik de vorige keer over schreef ben ik inmiddels een beetje gewend. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind ze nog steeds bloed-irritant. Ik moet dus elke ochtend bellen met verloskundigen om te zeggen dat ik mij goed voel, dat het hartfilmpje van de baby mooi is geworden en dat mijn bloeddruk nog steeds niet ideaal is. Ja, elke ochtend precies dit. Maar soms ga je echt van die belachelijke discussies aan, dat ik bij mezelf denk: laat mij met rust, ik heb geen zin om mij steeds te moeten verdedigen. Zo moest ik laatst daar medicijnen voor mijn bloeddruk halen. Zij zeiden dat iemand het voor mij moest komen ophalen, omdat ik beter thuis kon blijven. Huh? Maar als ik naast iemand in de auto zit (ik ga niet meer zelf rijden) dan maakt het toch niet uit? Binnen een paar dagen zou ik namelijk toch wel naar het ziekenhuis moeten voor een andere afspraak. Dus who cares? Jep, dat soort discussies dus. Plus dat zij soms dingen zeggen die mij ongerust maken, terwijl de arts zegt dat alles in orde is... dus, ik ben behoorlijk klaar met die controles... Maar ja, nog een paar weekjes... Oh, en die medicijnen hebben tot nu toe niet echt geholpen, fijn...

Vorige week voelde ik dat er iets veranderde in mijn lijf. Op een avond begon ik enorm te hyperventileren, en dat was nog best eng. Dan maar voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Zij hebben hartfilmpje gemaakt, een paar controles gedaan - gelukkig niks aan de hand. Maar ik vermoed zelf dat het komt doordat de baby begon in te dalen. Volgens de laatste controle was hij nog niet helemaal ingedaald, maar wel een beetje. Toch gek dat ik dat zo aan mijn lichaam voelde... Het was weer die menstruatiepijn (tmi?) die ik al maanden niet heb gevoeld. Hey, dat moest wel de indalingspijn zijn. Het schijnt nog veel erger te worden, maar tot nu toe was het best te doen. Ik ben benieuwd wanneer er meer gaat veranderen.

Tijdens de laatste controle bleek dat de baby toch echt wel in stuit lag. Dat is zo raar, omdat ik zijn hikjes nog steeds onderin mijn buik voel! Op zulke momenten zou ik willen dat ik zou zien hoe hij dan precies ligt als hij de hik heeft. Want nu matcht het beeld van de echo niet met mijn gevoel... Maar volgens de arts heeft hij echt niet veel plek meer om te draaien, dus het zou bijna onmogelijk zijn dat hij dit nog de hele dag doet. En daarom gaan ze hem proberen te draaien... Dat gebeurt deze vrijdag (dus als jullie dit lezen - gisteren). Omdat ik nu al mijn artikelen van te voren probeer te schrijven, weet ik nog niet hoe het die dag met mij gaat. Dus de laatste update over het draaien hebben jullie nog van mij te goed. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat het gaat lukken... Mijn placenta ligt aan de voorkant en ik heb niet super veel vruchtwater - dit maakt het draaien net wat lastiger. Ik ga dus maar uit van het negatieve... Mocht het inderdaad niet lukken, dan wordt het nog spannend met het bevallen... Dan moeten we met de artsen gaan overleggen over hoe en wat.

In deze fase van mijn zwangerschap worden mij vooral twee dingen gevraagd: of ik het zat ben en of ik enorm baal van de stuitligging. Op beide vragen kan ik met zekerheid nee zeggen. Ik ben hét niet zat. Mijn grote lichaam niet en ook al die ongemakken niet, ik vind het nog enorm meevallen allemaal. Ik voel mijn baby nu zo goed liggen en zich verplaatsen dat ik het nog zo ontzettend bijzonder vind. Wat ik wel zat ben is al die aandacht, vooral dat overdreven gedoe van het ziekenhuis. En tuurlijk, ik snap het, het is ook allemaal nodig. Maar ik ben het zat om behandeld te worden alsof ik ernstig ziek ben, terwijl ik mij zo totaal niet voel. En dat mijn baby in stuitligging ligt... so what? Hij moet er hoe dan ook uit, dus wat maakt het uit hoe hij ligt. Ergens ben ik ook wel blij dat het een stuitligging is. Dan gaan ze namelijk niet inleiden. Wel is de kans groter dat het een keizersnee wordt en dat zou ik het liefst niet willen. Maar ach, ook dat komt goed, zolang hij maar gezond geboren wordt. En dat moment komt nu dus echt heel dichtbij... :)

En verder... omdat de baby waarschijnlijk al snel gaat komen, heb ik besloten dat ik misschien een paar extra rompertjes in maat 50 nodig zal hebben. In de eerste instantie heb ik hier bewust niet zo veel van gekocht, omdat ze dit maar heel kort kunnen dragen. Maar een baby die eerder geboren wordt heeft dit wel nodig... dus dan maar last minute een paar extra gekocht. Het ledikantje is helemaal opgemaakt, super cute! Mijn bed staat op klossen en dat is minder leuk. Het staat nu behoorlijk hoog, waardoor ik niet eens meer zo makkelijk bij de grond kom. Nou ja, straks kraamzorg eruit en de klossen er meteen achteraan. ;) Het goede nieuws is dat ik weer eindelijk kan doorslapen! Misschien een bijwerking van die anti-bloeddruk-pillen? Ze maken mij sowieso iets suffer. Van de week merkte ik dat mijn benen ietsje dikker werden... het zal toch niet, ga ik toch vocht vast houden? Ik hoop het niet... Je ziet het niet heel goed, maar ik ken mijn lichaam wel. Nou ja, komt wel goed. Voor de rest gaat alles zijn gangetje, wij wachten het allemaal af!

3 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat alles vlot gaat, probeer je er niet te veel zorgen om te maken, belangrijkste is dat zowel jij als je baby gezond zijn! Ik wens je alvast héél veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://livelifegorgeous.nl/2015/11/de-zwangerschapskleding-tag/ ik heb deze tag gevonden, moet je ook doen!!! I TAG YOU:))))

    BeantwoordenVerwijderen