woensdag 16 december 2015

e.l.f. maximum coverage concealer

Een dekkende betaalbare concealer vinden kan nog best lastig zijn. Ze zijn of vrij droog van textuur of lastig verkrijgbaar of gewoon nét niet goed genoeg. Met dank aan e.l.f. (EyesLipsFace / elf) hoeven wij niet verder te zoeken. Maximum coverage concealer biedt datgene wat wij allemaal willen: perfectie in een tubetje.Deze concealer is verkrijgbaar in een tube, waar je (voorzichtig) in moet knijpen om er wat product uit te krijgen. Het is heel hygiënisch, vooral in vergelijking met al die lipgloss-achtige verpakkingen. Persoonlijk vind ik het minder snel werken dan bijvoorbeeld een concealer in een potje, maar voor iets meer hygiëne moet je ook iets over hebben, toch? Je hoeft maar een kleine hoeveelheid per keer te gebruiken, waardoor je echt heel lang met zo'n tubetje gaat doen. Er zit maar liefst 20ml in, dat is bijna net zo veel als in sommige foundations. En het goede nieuws is - je betaalt hier slechts €4 voor!Ik heb zelf de lichtste kleur, namelijk Porcelain. Ik heb op dit moment hele lichte huid, maar ik ben duidelijk geen Sneeuwitje. Ik weet daarom ook niet hoe deze kleur bij hele-hele-hele lichte huidjes zal staan, maar ik denk dat het eigenlijk wel goed komt. Soms vind ik de kleur namelijk een tikkeltje te licht voor mezelf, maar op een of andere manier blend hij altijd heel mooi in mijn huid. De beste manier om deze concealer aan te brengen is om door een kleine hoeveelheid op de rug van je hand uit te knijpen en dan voorzichtig met de vinger op je gezicht (met kloppende bewegingen) aanbrengen. Tip met dit soort concealers: werk altijd in dunne laagjes en voeg zonodig daarna meer lagen toe.Links - mijn huid zonder concealer (alleen met een dun laagje BB cream). Let vooral op de huid rondom mijn kin, neus en onder de ogen. Rechts - het resultaat met concealer. Ik heb op dit moment (gelukkig) een wat rustigere huid, maar je ziet alsnog goed het verschil. Dankzij deze e.l.f. concealer is mijn huid nog egaler en ook onder de ogen ziet de boel er niet droger uit. Dat vind ik het grootste voordeel van deze concealer trouwens - de textuur is niet te droog, waardoor hij echt ideaal is zowel voor de onzuiverheden als voor onder de ogen. Je smeert hem makkelijk uit en daarna droogt hij mooi egaal op. De dekking zou ik meer medium noemen, maar je kunt hem ook tot volledige dekking opbouwen. En niet onbelangrijk - hij blijft de hele dag op zijn plek zitten, zelfs zonder het afpoederen. Zeker dus de moeite waard om eens uit te proberen, vooral als je ook een concealer-junkie bent net als ik. Verkrijgbaar via de webshop van elf waar je uiteraard meer goedkope cosmetica kunt vinden.

4 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ik gebruik zelf een van Catrice of van Max & more (Action)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai ja, 20 ml is eigenlijk echt wel veel inderdaad. En dat voor maar een paar euro, gotta love e.l.f. :-) Hopelijk blijft het merk zo voordelig, want veel budgetmerken worden altijd maar stiekem duurder en duurder... Goed ook dat hij niet droog is, want da's altijd een probleem onder de ogen voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht eerst dat dit een foundation was... lezen en moe zijn = geen goede combinatie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze wil ik nu ook proberen! Ik ben altijd op zoek naar een betere concealer!!! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen