maandag 21 december 2015

Mijn nieuwe Zoeva kwasten

De kwasten van Zoeva zijn kwalitatief goed en ook prima betaalbaar. Dat is dan ook de reden waarom zoveel beautyliefhebbers dit merk zo fijn vinden. Mijn collectie werd laatst aangevuld met deze twee nieuwe penselen en ik kan jullie meteen al verklappen - ik ben er ontzettend blij mee. Kijken jullie mee hoe ik ze de afgelopen tijd heb gebruikt?Ik heb gekozen voor twee gezichtskwasten: #106 Powder en #103 Luxe Highlight. Zoals ik al in mijn shoplog vertelde hebben de kwatsen van Zoeva een iets kortere handvat dan de meeste kwasten die ik heb. Het kan best fijn zijn, vooral als je kleinere handen hebt. Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit en ik kan er ook prima mee overweg. Maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden, vooral als je wat langere handvatten gewend bent.Powder brush heeft een ovale vorm en is lekker stevig. Niet te stevig, het buigt nog makkelijk mee met bewegingen van je hand. Door de lichte bovenkant en de donkere onderkant ziet het er misschien uit als een soort stipling brush, maar dat is het absoluut niet. Wel vind ik zo'n lichte bovenkant extra handig om precies te kunnen zien hoeveel product je oppikt. Deze kwast kun je natuurlijk ideaal gebruiken voor het poeder en misschien zelfs voor foundation, maar persoonlijk vind ik hem ontzettend geschikt voor mijn wangen. Ik breng er graag mijn bronzer en blush mee aan, en ik kan er zelfs goed mee contouren (maar dan wel "soft" contouren, harde strepen ga je er niet mee krijgen... gelukkig).Luxe Highlighting brush is echt een opluchting in mijn zoektocht naar de perfecte highlighter-kwast! Ook deze is ovaal van vorm en lekker fluffy (maar ook weer niet te). Het brengt heel makkelijk het product aan en het helpt om alles weer mooi te blenden. Of je voor een subtiele of sterk aangezette highlighter gaat, met deze kwast creëer je elke look. En stiekem vind ik hem dus ook net iets beter dan mijn oude favoriet, Real Techniques Setting Brush (die nog steeds erg fijn is voor highlighter, maar deze slaagt erin om nog mooier te blenden).Kortom, het zijn heerlijk kwasten! Mijn twee nieuwe favorieten in mijn dagelijkse "routine". Ze werken beide heel snel en brengen heel mooi alle producten aan. Zo'n ovale vorm vind ik toch wel ideaal, zeker voor het blenden, en Zoeva heeft hiermee echt de ideale kwasten gecreëerd.Mijn Zoeva kwasten heb ik bij Douglas in Duitsland gekocht. Maar ook de Nederlandse Douglas webshop verkoopt tegenwoordig dit merk. Naast Douglas kun je Zoeva ook bij een aantal andere Nederlandse webshops vinden, dus de verkrijgbaarheid wordt gelukkig steeds beter. Voor een zo'n kwast betaal je rond €13.

8 opmerkingen:

 1. Ah, leuk om te lezen dat ze je goed bevallen! De kwast voor highlighter heb ik ook en gebruik ik dagelijks. Ik wil nog wel meer kwasten van Zoeva proberen, want ze zijn superfijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee prachtige kwasten. Ze zien er enorm goed uit!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben al tijden benieuwd naar zoeva ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik ben benieuwd naar de highlighter kwast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zien er goed uit! Ik vind ze mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De 106 heb ik zelf ook. Het handvat is inderdaad wat kort, maar ik vind 'm toch praktisch in gebruik nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne review! Ik kan nooit kiezen welke kwast ik wil kopen, maar deze lijken me heel erg fijn en niet te duur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb echt een zwak voor kwasten. De Powder Brush doet mijn vingers jeuken! :D

  BeantwoordenVerwijderen