zondag 13 december 2015

My birthday look (with some Chanel)

Zoals jullie van de week al hebben kunnen lezen ben ik jarig geweest. Ik besloot om mijn look, die ik op mijn verjaardag droeg, vast te leggen en vandaag vertel ik er meer over. Deze look is trouwens wel gemaakt met een hele speciale palette...Van Jeroen kreeg ik een heleboel leuke cadeautjes en dit was er een van. Welk meisje wordt nou niet blij van Chanel? Hij heeft gekozen voor deze prachtige palette uit de najaarscollectie, genaamd Les 5 Ombres de Chanel Entrelaces. Er zitten 5 prachtige draagbare kleuren in, waar je zowel hele neutrale als donkerdere smokey looks mee kunt creëren. Een hele feestelijke palette waar mijn hartje sneller van ging kloppen!Ik heb echt een zwak voor Chanel make-up, dat durf ik echt toe te geven. Het is niet iets waar ik mezelf regelmatig op trakteer, maar des te leuker om zoiets als cadeau te krijgen. Chanel make-up komt altijd in zo'n fluwelen hoesje, waar ik overigens niet zoveel mee kan... laat dat hoesje maar zitten, ik wil meteen dat prachtig doosje met Chanel-logo erop zien! In deze palette zitten trouwens ook een paar applicators. Normaal gooi ik dit soort dingen weg, maar die van Chanel hebben mij al eerder gered toen ik geen kwasten mee had.. en daar is toen een prima look mee gelukt. Dus die bewaar ik voorlopig maar. De spiegel die in deze palette zit is trouwens ook lekker groot, wat natuurlijk super handig is, vooral voor onderweg.
Foto van palette zonder en met flits. De kleuren zijn prachtig! Ik twijfelde eerst wat ik met die laatste kleur zou moeten, omdat hij soms een beetje gelig lijkt. Maar in het echt is het een zachte perzik-kleur die net een beetje meer warmte aan het geheel geeft. Ook de andere kleuren hebben een zachte warme ondertoon, maar niet te. Het is eerder neutraal, dan heel warm. Een prachtige selectie die veel mensen mooi zal staan. De kwaliteit van Chanel oogschaduws is altijd goed. Het is niet mega gepigmenteerd en romig, zoals bijvoorbeeld de oogschaduws van Urban Decay. Maar het geeft zeker voldoende pigment af om niet al te lang over een look te hoeven doen. Je kunt met deze palette moeilijk overdrijven, je hoeft niet bang te zijn dat de kleur te donker zal uitvallen. En dat is, denk ik, precies waar zo'n merk naar streeft - een mooie look creëren moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor de minder ervaren mensen onder ons. Het zijn dus hele fijne oogschaduws om mee te werken, ik ben fan!

In deze look heb ik alle 5 kleuren uit deze palette verwerkt. Ik begon met buitenste ooghoek en arcadeboog, waar ik vooral de prachtige bruine kleur in het midden en de donkerste antraciet-kleur in heb verwerkt. Daarboven heb ik de tweede kleur van links en de geligere rechte kleur gemengd. Ik heb steeds in voorzichtige laagjes gewerkt en daarmee creëer je dus een mooie subtiele overgang. Tot slot heb ik de highlighter aangebracht vanaf de binnenste ooghoek tot en met ongeveer de helft van de bewegende ooglid. Dezelfde kleur heb ik met fluffy kwast onder de wenkbrauw gebruikt. De look heb ik afgemaakt met een zachte cat-eye en een paar goede lagen mascara.Op mijn lippen draag ik trouwens ook een Chanel-kleurtje, namelijk Chintz, die ik al langer in mijn collectie heb. Tja, als ik dan toch voor een luxere look ga... ;) Ik ben heel blij met het resultaat en zeker met deze palette. Zo'n product geeft je toch een speciaal gevoel, en al helemaal op zo'n bijzondere dag.

Wat vinden jullie ervan?

2 opmerkingen:

  1. Die entrelacs van Chanel is echt de max! Jammer dat hij bijna overal uitverkocht is :(
    Nog een late gelukkige verjaardag trouwens :)

    Ilona
    www.artthisisart.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen