woensdag 20 januari 2016

Been there, done that (tag)

Inmiddels heb ik deze tag al op verschillende blogs voorbij zien komen, en het leek mij leuk om hem ook in te vullen. Benieuwd naar mijn reis-avonturen? Lees dan snel verder.


Moskou, september 2014

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Dat was wel even nadenken, maar ik denk dat ik zo ongeveer compleet ben.. In random volgorde:
 • Rusland :)
 • Nederland / België
 • Oekraïne
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Spanje
 • Griekenland
 • Portugal
 • Oostenrijk
 • Italië
 • China (alleen Hong Kong)
 • Thailand

 • Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
  Kennen jullie mijn travel wishlist nog? Die is eigenlijk nog steeds niet veranderd. Ik wil heel graag naar Amerika, maar ik wil ook zeker meer van Azië zien. Ik hou van grote steden en ik kan niet wachten om ze meer te gaan ontdekken!

  Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
  Ik hou van zon-zee-strand, maar ook een stedentrip (gecombineerd met een beetje shopping natuurlijk) vind ik super leuk. Ik wil het liefst alles combineren in een bestemming. Gewoon lekker relaxen, nergens anders aan denken, heerlijk! En natuurlijk een beetje cultuur snuiven, zeker in een stad/land waar ik niet eerder geweest ben.

  Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
  Zonder twijfel: Hong Kong! Wij zijn er toen voor onze huwelijksreis naar toe geweest en wij waren er al heel snel over eens - dit is voor herhaling vatbaar. Wat een gave stad is het toch ook! Je hebt er alles: mooie bezienswaardigheden, lekker eten en je kunt er heerlijk shoppen. En om niet te vergeten - de prachtige skyline! Ik ben heel benieuwd of New York later ook zoveel indruk op mij gaat maken. Hier kun je trouwens mijn verslag met foto's van Hong Kong zien, en hier de videoimpressie van onze reis.


  Hong Kong, september 2013

  Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
  Met mijn vorige werkgever gingen wij in de beginjaren 's winters altijd op wintersport. Dat was altijd heel gezellig. En zo heb ik zowel het skiën als snowboarden geprobeerd.... nee, wintersport is niks voor mij. Dan nog liever een aprés-ski. ;)

  Met wie ga je meestal op reis?
  Met Jeroen natuurlijk! Wij houden echt een beetje van dezelfde bestemming (met enige uitzondering ook weer - de wintersport, waar hij weer juist wél gek op is) en hij kan gelukkig tegen mijn shopping-tripjes. Plus dat het altijd fijn is om je dierbare naast je te hebben, zeker in een vreemd land.

  Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
  Met een vriendin heb ik afgesproken dat wij een keer naar New York gaan. Volgens mij werd Jeroen een beetje bang bij gedachte hoeveel Sephora's en drogisterijen ik daar wil gaan bezoeken... dan stuurt hij mij liever met een vriendin daarheen, haha! En met een andere vriendin hebben wij nog Londen op de planning staan. Daar ben ik zelf al een paar keer geweest en het is elke keer een feest om terug te gaan.

  Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
  Jeroen en ons kindje... al is dat misschien ook een beetje zielig. :)

  Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
  Nee, niet echt. Zo iemand ben ik niet. Ik ben wel eens in een hotel in Nederland geweest, maar echt vakantie is het niet te noemen. Meer een weekendje weg. Nee, als ik op vakantie ga, dan wil ik liever in het buitenland zijn.

  Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
  Oooh, ik denk toch wel een attractiepark. Daar zijn wij altijd gek op geweest. Maar een dierentuin is voor het begin wel even handiger met de kleine. Dierentuin vind ik sowieso altijd wel leuk, wij zijn er ook gewoon eens met zijn tweeën naar toe geweest. Straks, als die kleine iets groter is, zal het natuurlijk nog leuker zijn!


  Londen, april 2014

  Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
  Die zien jullie aankomen... zonvakantie natuurlijk! Ik heb helemaal niks met skivakanties. Geef mij maar minstens 25 graden, een gespreid bedje en een cocktail in de hand.

  Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
  Terug gaan naar Rusland vind ik altijd wel leuk. Alle bekende plekken, familie, vrienden... het is thuis komen, maar dan net even anders. Hong Kong vond ik heel erg bijzonder, deze stad in het algemeen heeft echt indruk op mij gemaakt. En Madeira... ach, wat een prachtige eiland is het toch ook! Daar vroeg Jeroen mij ook ten huwelijk, dus ook die herinneringen blijf ik voor altijd koesteren. Maar het eiland zelf is ook geweldig. Het is daar altijd heerlijk weer, niet al te benauwd. En niet te vergeten - al die prachtige bloemen!

  Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
  Oei, dat weet ik niet eens meer... dat soort dingen probeer ik altijd snel uit mijn geheugen te wissen. Misschien het reizen naar Rusland in de beginjaren, toen ik nog mijn Russische paspoort had? Ik zal het maar zo zeggen: met een buitenlandse paspoort reizen levert een stuk minder stress op. ;)

  Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
  Haha geen idee! Ik denk sowieso naar Rusland in de zomer, omdat mijn halfzusje gaat trouwen. En wij willen nog wel in augustus op zon-zee-strand vakantie, maar dat is nog even afhankelijk van hoe het allemaal gaat. Sowieso gaat alles met zijn drieën gebeuren en dat is natuurlijk extra leuk en spannend.

  Waar zou je nooit op vakantie gaan?
  Om heel eerlijk te zijn trekt Afrika mij niet zo. Marokko of Egypte lijken mij nog wel wat, maar ook daar zou ik niet zo snel voor kiezen. Ik weet ook niet waarom. Ik ben, denk ik, toch wel echt meer van de grote steden en (hoe stom dat misschien ook klinkt) van iets luxere plekken. Daarom zou ik bijvoorbeeld ook niet zo snel meer naar Thailand terug gaan. Ach ja, iedereen zijn ding, toch?

  6 opmerkingen:

  1. Hong Kong lijkt me echt wel de moeite ja! Zelf hou ik zowel van zon als sneeuw. Maar als ik ECHT moet kiezen dan kies ik voor een skivakantie. Dat kan ik echt niet opgeven.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, Hong Kong, dat lijkt me echt geweldig! Voor de rest heb je een mooi lijstje, denk niet dat ik al zoveel landen bezocht hebt!

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt al veel mooie plekken bezocht! Ik zou ook nog wel eens naar de VS willen.

   BeantwoordenVerwijderen