zaterdag 2 januari 2016

Geslacht van de baby voorspellen: klopte het wel?

Ik ben een van die mensen die heel graag, het liefst zo snel mogelijk, het geslacht van de baby in mijn buik wilde weten. Op internet lees je allerlei "bakerpraat" daarover. Ik merkte ook dat ik op opvallende symptomen van anderen ging letten, want ook daar leek een verband tussen te zitten. Het leek mij leuk om zo een paar "symptomen" op een rij te zetten en erbij te vertellen hoe ik het heb ervaren met een jongetje in mijn buik. Zou je het geslacht toch nog eerder kunnen voorspellen? Ook leuk trouwens, als je zelf niet zwanger bent, maar een vriendin/collega van je wel; je gaat er straks toch nog onbewust op letten. ;)


foto van weheartit.com

Hoog / laag dragen
Draag je de baby hoog, dan krijg je een meisje. Nou, ik weet niet precies hoe het nog hoger kan, maar mijn jongen zat (vooral in het laatste trimester) heel hoog. Zo hoog dat ik er soms kortademig van werd. Ik was blij dat hij op een gegeven moment begon in te dalen, want toen kreeg ik weer wat meer lucht. Dus nee, dit klopt volgens mij niet.

Buik naar voren / in de breedte
Dit is volgens mij de meest bekende: draag je de buik naar voren dan wordt het een jongetje, draag je een buik meer in de breedte - een meisje. Dit klopt altijd, echt! Vanaf het begin merkte een vriendin van mij op dat mijn buik meer naar voren was, terwijl ik toen nog dacht dat ik een meisje zou krijgen. Toen mijn buik echt begon te groeien, viel het mij echt op dat het enorm naar voren was. Ik heb ook vaak genoeg meisjes-buiken gezien en ja, die zijn heel anders. Als je mij vanaf mijn rug ziet, dan zou je niet eens zeggen dat ik zwanger ben. Je zou het zelfs meer langwerpig kunnen noemen, dan echt "rond" (hoe gek dat misschien ook klinkt).

Ochtendmisselijkheid
Als je veel last hebt van misselijkheid dan wordt het een meisje. Bij mij viel het eigenlijk wel erg mee, al heb ik toch nog vrij veel last van misselijkheid in de avond gehad (ja, dat is dus ook ochtendmisselijkheid, die naam is blijkbaar verwarrend). Maar ja, wat is veel... een paar weekjes of zo? Eigenlijk viel mijn eerste trimester behoorlijk mee, dus misschien klopt dit toch wel een beetje.

Weerstand
Ben je vaak verkouden? Dan wordt het een meisje. Nope, helaas. Ik heb vooral aan het eind erg veel last van verkoudheid gehad, vooral de verstopte neus (waar je uiteraard geen normale neusspray voor mag gebruiken). Killing...

Haar en huid
Een dochter in je buik zorgt ervoor dat de moeder niet de mooiste periode doormaakt. Terwijl een vollere bos haar en super mooie huid de kenmerken van een zoontje zijn. Nou, ik ken genoeg moeders bij wie dit ook echt klopte. Maar bij mij... nee... dat mijn huid van zichzelf al vrij lastig is, maakt het misschien iets moeilijker onder invloed van al die hormonen. Maar een zuivere huid - dat heb ik bijna de hele zwangerschap niet gehad. Een vollere bos haar was iets waar ik nog steeds op zit te wachten... het is allemaal niet heel erg, er valt nog best mee te leven. Maar zo'n bos haar waar iedereen het over had... nee, niet gezien. Het zijn nog net geen slierten en regelmatig wassen helpt echt wel een stuk. Maar nee, dit is zeker niet waar.

Zoet, zuur of zout
Door deze werd ik dus op de verkeerde been gezet aan het begin! Ze zeggen dat als je trek hebt in zoete dingen, dat het een meisje gaat worden. En als je trek hebt in rare combinaties, zoals ketchup met pindakaas op een augurk, dan wordt het een jongen. Ik was altijd al meer van de hartige dingen, ik hield normaal al enorm veel van augurken en gedroogde worstjes. Maar al snel veranderde mijn smaak heel erg. Ik heb nog nooit zoveel zoete dingen gegeten als tijdens mijn zwangerschap! Zelfs als ik met iemand buiten de deur ga lunchen, dan neem ik liever een taartje dan een lekker belegd broodje. Deze klopt dus voor geen meter. Een grappig weetje: toen mijn moeder zwanger was van mij, had zij juist trek in gezouten gedroogde vis. Precies andersom dus!

Sinaasappelsap
Het schijnt dat als je hier trek in hebt, het waarschijnlijk een meisje gaat worden. Ik moet eerlijk zeggen, deze is vaak genoeg uitgekomen bij andere zwangeren. Ik heb er zelf nooit trek in gehad en de keren dat ik het gedronken heb kreeg ik maagzuur.

Tot slot, ook nog gezien... Hartslag van de baby boven de 140 - een meisje, daaronder - een jongen. Onzin... hartslag van de baby hoort juist tussen 140 en 160 te zijn, dus welk geslacht het ook wordt. Ook op basis van de zwangerschapsstreep (streep op je buik, vanaf de navel naar beneden) zou je kunnen bepalen wie het wordt. Raad eens... die streep is bij mij nooit verschenen. Er zijn natuurlijk nog wat serieuzere manieren om achter het geslacht te komen, maar dit soort grappige weetjes vind ik altijd extra leuk. Vooral achteraf. ;) Ik ben ook benieuwd of jullie erin geloven1

4 opmerkingen:

 1. Nah, ik geloof er niet echt in. Ik ben een meisje van de wetenschao eh, voortekens en signalen, dat zegt me niks ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig dat er zoveel 'trucjes' voor zijn. Denk dat het beste is gewoon geduld hebben, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig om te lezen. Ik geloof er ook niet meteen in. Tenslotte maakt het allemaal niet uit, zolang jij en de baby maar gezond zijn.

  Hoe gaat het trouwens met jullie grote vriend?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral achteraf heel grappig om te lezen, ik weet nog hoe je dacht dat het een meisje zou zijn! :) Maar het maakt niet uit, jongen of meisje allebei leuk!

  BeantwoordenVerwijderen