zondag 17 januari 2016

Mijn nieuwe MUG en Morphe mono's

Zoals jullie in mijn Black Friday haul konden zien, heb ik eind vorig jaar nog een paar mooie mono oogschaduws besteld voor in mijn Z-palette. Mijn collectie Makeup Geek oogschaduws moest "nodig" worden aangevuld, maar ik wilde ook graag een paar Morphe mono's uitproberen. Benieuwd naar mijn ervaringen en swatches? Lees snel verder.Gelukkig kun je Makeup Geek oogschaduws sinds kort via Beautybay.com kopen. Geen verzendkosten en geen invoerrechten! Tja, zo wordt de drempel een stuk lager.. Makeup Geek oogschaduws zijn kwalitatief heel erg goed. De zachtste, de meest gepigmenteerde en de fijnste om mee te werken. Er zijn verschillende finishes. Zelf koos ik dit keer voor 2 gewone en 1 foiled eyeshadow (die beroemd zijn om hun prachtige glans). De oogschaduws kosten nog geen €6, maar foiled varianten zijn wel ietsje duurder. Heel betaalbaar dus! Totdat je de oogschaduws van Morphe ziet... Deze kosten ongeveer €3, wat dus nog veel voordeliger is! Ze zijn trouwens nu ook via de Nederlandse Boozyshop verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs (plus de verzendkosten). Het verschil tussen MUG en Morphe valt meteen al op bij het zien van de ingrediënten.... je merkt dat Morphe dus echt hele goedkope mono's maakt: er zitten minerale oliën, talk en dat soort dingen in. Sommige mensen vermijden liever dit soort ingrediënten. Zelf heb ik er nooit last van gehad, dus het maakt mij in principe niks uit. Maar opvallend is het wel.
De bovenste rij zijn Makeup Geek kleurtjes. Van links van rechts: Taupe Notch, Latte, Showtime (foiled).
De onderste rij zijn Morphe oogschaduws. Van links naar rechts: Lustrous, Wink For Pink, Blackberry.
Alle 6 mooie basic kleuren waar je makkelijk een neutrale look mee kunt creëren met genoeg diepte. Alsof ik al zo weinig warme en paarsige tinten had, maar goed... ;)Swatches van Makeup Geek oogschaduws, bij natuurlijk licht en met flits. Links zien jullie Taupe Notch, dit zou een dupe moeten zijn voor MAC Satin Taupe. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik Satin Taupe toch echt anders vind. En dit keer wint MAC toch echt wel wat kwaliteit betreft. Ik had al eerder gelezen dat Taupe Notch wat stroever was en dat is ook te merken, al valt het op de oogleden echt heel erg mee. Het blijft wel een mooie basic kleur die je makkelijk voor een all-over look kunt gebruiken. Latte is een van de koffie-kleuren van Makeup Geek waar ik heel erg fan van ben. Een prachtige tint voor boven de arcadeboog of om een zachter en warmer geheel aan de look te geven. Showtime is een plaatje om te zien... een prachtige rood-achtige foiled oogschaduw die prima draagbaar is. Zo'n kleur combineer ik graag met een matte tint zoals Latte om zo een mooie allerdaagse look te creëren.Ik miste nog een paar glanzende highlighters en een diepere kleur in mijn Z-palette, dus vandaar deze selectie van Morphe. Lustrous is een beige tint met een zachte champagne glans. Niet overdreven glanzend, ideaal voor vele looks. Ik weet niet meer precies hoe Wink For Pink in mijn mandje beland was, maar zo'n frosty roze kleur kan ik altijd wel gebruiken. Hij doet mij denken aan Pink Freeze van MAC, een van mijn eerste MAC oogschaduws. Blackberry is een klassieke blackberry-kleur... tja, whah's in the name. Hij is niet super sterk gepigmenteerd, maar op de oogleden geeft hij toch wel genoeg diepte aan de look.En zo ziet mijn Z-palette er nu uit. Jaja, er is nog ruimte voor een paar kleuren, en dat worden zeker nog wat Makeup Geek oogschaduws. Mijn wishlist is weer veel te vol, maar ik probeer steeds een betere selectie te maken. Het zijn dus nu bijna allemaal MUG kleuren. Rechts boven - drie nieuwe Morphe oogschaduws, rechts onder - 4x Anastasia Beverly Hills. Het is echt mijn ideale palette aan het worden met vooral wat warmere kleuren en oogschaduws met meer neutrale ondertoon. Wat vinden jullie ervan?

5 opmerkingen:

 1. Het z-palette ziet er echt al top uit! Super dat we eindelijk deze merken kunnen kopen zonder al de invoerrechten ;) Love it!
  Goede keuze gemaakt trouwens van kleurtjes!

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je toch een goeie smaak in kleuren :-) Heel mooi. Ik vraag me af of die geen-invoerrechten ook geldt voor Zwitserland... Ik krijg hier soms invoerrechten aangerekend voor pakketjes uit buurlanden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, dank je wel! :) Invoerrechten gelden niet binnen de EU-landen als producten door zo'n Engelse webshop worden verstuurd, dus dat zou gek zijn als je ze zou moeten betalen.

   Verwijderen
 3. MUG staat nog op mijn lijstje! En dan zeker al haar glanzende kleuren, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MUG staat bij mij ook hoog op de wishlist! Mooi om te zien, jouw Z palette!!

  BeantwoordenVerwijderen