maandag 4 januari 2016

Revolution 32-palettes swatches

Toen ik bij onze Etos een paar palettes van het Engelse merk Revolution zag, werd ik meteen nieuwsgierig. Ik heb nog totaal geen ervaring met producten van dit merk, maar ik hoor er zoveel goede dingen over, vooral van Engelse beauty guru's. Deze oogschaduws worden geroemd om hun pigmentatie, dus waarom zou ik het niet proberen? Ik wilde per se voor een palette met 32 oogschaduws gaan (Ultra Eyeshadows). En ik kon niet kiezen tussen twee palettes... dus wat doen je dan? Juist, beide meenemen. Voor een prijs van €10,99 per palette vind ik dit de moeite waard. Benieuwd wat ik ervan vind? Kijk dan snel verder.Als je dit zo ziet, dan is het toch om bij weg te kwijlen? Ik kan mij niet herinneren dat ik iets over deze twee specifieke palettes heb gelezen, maar toch werd ik er zo nieuwsgierig naar! Jullie weten dat ik inmiddels veel palettes in mijn stash heb, ik voeg er niet snel een nieuwe (of twee) aan toe. Maar voor deze beauty's maak ik graag een uitzondering. :)
Flawless palette zat in rosé-gouden verpakking, beyond flawless - in een gouden verpakking. Op de achterkant kun je zien welke kleuren het zijn. En ze geven een prima beeld van de inhoud. Je ziet dat beide palettes een mix van shimmery en matte kleuren zijn, en deze variatie kan ik in palettes altijd wel waarderen.De verpakking van palettes zelf is trouwens minder spannend. Gewoon zwart en glanzend. Best mooi, niks mis mee. Maar ik vond het doosje toch wel iets chiquer staan. Wat ik trouwens ook jammer vind is dat je de palette moet omdraaien om te zien welke van de twee het is. Ik zou het fijner hebben gevonden als je de naam van de palette ook op de voorkant kon lezen, maar helaas. Nou ja, dat is maar iets kleins. Aan de binnenkant vind je een grote spiegel, oogschaduws van een redelijk formaat en elke oogschaduw heeft ook nog eens een naam (wat op het plastiekje staat).Ik begin met diegene die in rosé-gouden verpakking zat... de flawless palette. Ik neigde vanaf het begin meer naar deze palette door net iets meer donkere kleuren erin, en ook een paar van die rood-bruine tinten waar ik zo van hou. Deze palette heeft oogschaduws met neutrale en warmere ondertoon. Ik heb alle oogschaduws van boven naar beneden geswatcht, waarbij je in 1 rij swatches dus 2 "kolommen" met oogschaduws ziet.De eerste rij bevat een paar matte tinten. Deze zijn kwalitatief iets minder goed dan de boterzachte glanzende tinten. Ze zijn ietsje stroever, waardoor je ze op de ogen iets meer moet opbouwen, maar het valt uiteindelijk echt wel mee. De kwaliteit van alle oogschaduws is echt heel goed, alleen de mattere kleuren zijn toch net iets anders van textuur. De eerste rij bevat ook nog eens een paar mooie highlighters, mat en shimmery. De tweede rij heeft, naast de prachtige cranberry kleur, ook een paar rosé/bronze tinten.Die trend gaat in de volgende rij gewoon verder: prachtige warme bruine tinten. Ook mooie opvallende highlighter-kleuren en taupe-tinten. In de laatste rij zitten de donkerste kleuren. Altijd handig voor de volledige look! Ik vind het alleen wel jammer dat vooral de laatste drie kleuren zo dichtbij elkaar lijken te liggen, terwijl dat in de pan anders was. Zoals je ook ziet zijn de bruine donkere kleuren niet al te warm, waardoor je dus ook makkelijk een koelere look kunt creëren.Beyond Flawless palette is dan weer veel neutraler van kleur. Daarom heb ik hem ook gekocht, hij leek mij ideaal voor elke dag, en zeker voor dagen wanneer ik een neutrale ooglook wil dragen. De ondertoon van alle oogschaduws is niet te koel en niet te warm, perfect voor de afwisseling en vooral voor het creëren van makkelijke draagbare looks.Van de eerste swatches werd ik niet echt enthousiast. Dit is wel heel neutraal... Maar misschien werkt het straks juist mooi in de looks! (nee, ik heb deze oogschaduws nog niet echt gedragen toen ik dit artikel schreef) Dit zijn wel hele voorzichtige kleuren, al weet ik ook zeker dat hier ook veel liefhebbers voor zijn. Wel vind ik dat deze palette iets meer mooie matte highlighters heeft dan de vorige palette.Kijk, nu wordt het wat spannender! Deze rijen deden mij behoorlijk denken aan Naked palette van Urban Decay. Een beetje bruin, staal-blauw en grijs... precies de kleuren van de originele Naked. Er zit niet veel verschil in de tinten, maar het zijn dan ook echt neutrale oogschaduws. Ik ben heel benieuwd hoe het straks op mijn ogen gaat uitpakken! Ik denk dat deze palette nog best verrassend kan zijn.En tot slot nog beide palettes naast elkaar. Prachtig vind ik ze! Al neig ik op dit moment toch net iets meer naar de flawless palette, omdat die kleuren iets dichterbij mij liggen. Beyond flawless is veel neutraler en voorzichtiger, maar wel ideaal voor de makkelijke dagelijkse looks. Heel benieuwd waar ik straks vaker naar ga grijpen als mijn make-up tijd gaat halveren vanwege de kleine. :)

Wat vinden jullie van deze palettes? Hebben jullie ervaring met Revolution make-up?

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad, de kleuren zijn echt ALLEMAAL mooi! *swoon* Ik heb het Flawless palet ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, de matte kleuren zijn idd iets minder, maar wat zijn die glanskleuren prachtig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het Flawless palette heb ik ook en die vind ik echt prachtig!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker twee mooie palettes waar je vele kanten mee uit kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit valt me echt wel heel goed mee! Mooie paletjes en kleuren <3

  BeantwoordenVerwijderen