zondag 21 februari 2016

Langer van je nagellak genieten

Langer van die mooie kleur op je nagels kunnen genieten? Ik besloot om 8 tips met jullie te delen. Uiteraard gebaseerd op mijn eigen ervaringen en hopelijk ook handig voor iemand anders. Lezen jullie mee? En vergeet ook niet om jouw ultieme tip in de comments te delen!1. Conditie van je nagels
Laten wij bij het begin beginnen: de conditie van je nagels moet gewoon goed zijn. Op breekbare nagels of nagels die snel splijten blijft nagellak nou eenmaal bijna niet zitten, punt. Maar hoe verbeter je dit? Alles begint aan de binnenkant. Kijk naar je voeding, de hoeveelheid stress, je hormonenhuishouding. Vergeet ook niet om verzorgende base coat te gebruiken. Ik ga geen een aanbevelen, omdat het bij mij ook per periode verschilt. Maar het is een kwestie van uitproberen. Kijk eens bij merken zoals Sally Hansen, Essie en OPI.

2. Gladde nageloppervlakte
Je kunt online allerlei nagellak-routines vinden die jou vertellen dat je je nagel moet ontvetten en weet ik nog wat allemaal doen. Maar wat ik vooral belangrijk vind is dat je nageloppervlakte zo egaal mogelijk is. Heb je een "hobbelige" nagel, dan kan een base coat met "ridge fillers" helpen. Deze vind je bij verschillende merken, waaronder ook Hema (hier heb ik trouwens goede dingen over gehoord). Een gladde nagel zorgt ervoor dat de kleur wat beter blijft "plakken", dus zeker niet onbelangrijk.

3. Check je nagellak remover
Welke remover je gebruikt om je nagellak te verwijderen kan ook best belangrijk zijn. Er zijn mensen die aceton in nagellak removers vermijden. Dit moet je doen als je nagels van zichzelf al vrij droog en "brokkelig" zijn. Persoonlijk vind ik nagellak met aceton juist heel fijn, omdat het net even sneller werkt. En ja, aceton is een vrij agressief middeltje, maar mijn nagels schaadt het niet. Wat voor mij, denk ik, dan wel weer werkt is dat ik mijn nagellak niet vaker dan 1-2 keer per week eraf haal. Op deze manier hebben mijn nagels niet al te veel stress (of zit dat alleen tussen mijn oren? :P).

4. Vijlen
Deze tip kent waarschijnlijk iedereen, maar ik benoem het toch: let op dat je niet heen en weer gaat vijlen. Vijl van links naar rechts of andersom. Vijl heel voorzichtig zodat de nagel zo weinig mogelijk beschadigd wordt. En liever vijlen dan knippen (zeker als je de lengte wilt behouden). Wat voor soort vijl? Wat voor jou het beste werkt. Veel mensen geven voorkeur aan een glazen vijl, omdat deze beter zou zijn voor je nagel. Ik gebruik de "gewone", ouderwetse platte karton-achtige vijl, van die goedkope varianten die je bij Essence en P2 vindt. Mijn nagels worden er niet door beschadigd, dus bij mij werkt het prima.

5. Kies je nagellak merk
Het ligt misschien voor de hand, maar niet elk merk nagellak is even fijn (hoe leuk de kleurtjes misschien ook lijken). Ook is het echt niet zo dat een luxe nagellak veel langer blijft zitten. Sterker nog, het is juist vaak niet zo. Voor mij geldt dat ik helemaal gek ben op de kwaliteit en houdbaarheid van Essie en Hema (de longlasting variant). Niet elk merk gebruikt trouwens termen als "longlasting", het is ook een kwestie van zelf uitproberen. Ook de lakjes van Catrice en Essence vind ik persoonlijk prima qua houdbaarheid. Maar als een hele donkere kleur bij mij minstens 5 dagen zonder te chippen blijft zitten dan noem ik dat pas écht langhoudend (zie foto, dit is dus Essie na een week).

6. Vergeet de topcoat niet
Een hele belangrijke, als je het mij vraagt. Wat voor topcoat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Althans, dat geldt voor mij. Ik kies liever voor een topcoat die mijn nagellak sneller laat drogen (en toevallig heeft mijn huidige topcoat ook een beetje dat long lasting effect). Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gel-look topcoat of "gewoon" een topcoat die langhoudend belooft te zijn.

7. Een laagje extra
En als het bovenstaande allemaal niet heeft gewerkt - je kunt ervoor kiezen om een versterkend laagje over je nagels aan te brengen. De variant met het meest natuurlijke resultaat is gel. Een laagje gel (topcoat) onder je nagellak-kleurtje kan al voor betere houdbaarheid zorgen. Of je gaat voor acryl. Als jullie mij al langer volgen dan weten jullie dat ik jarenlang acrylnagels heb gehad. Het was voor mij toen dé oplossing voor mijn slechte nagels die niet verder groeiden dan stompjes. Het nadeel is dat je het eens in de zoveel weken moet bijwerken (hetzelfde geldt voor gel), maar het is maar hoe graag je dit wilt. ;)

8. Gel at home
Tot slot, je kunt nog altijd zo'n "gel at home" setje proberen. Er zijn tegenwoordig zoveel merken (denk: Sally Hansen, Anny, maar ook Essence) die gel-achtige topcoat/nagellak combinaties verkopen waar je geen UV-lamp voor nodig hebt. Maar er zijn ook merken, zoals Sensationail,die zelfs een UV-set voor thuisgebruik aanbieden. Gel-nagellak, met of zonder lamp, blijft vaak echt veel langer zitten, zelfs op de meest zwakke nagels, dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

2 opmerkingen:

  1. Heel erg goede tips! Ik gebruik de Gel coat van Dior en zo blijft mn nagellak echt langer zitten ;)

    Ilona
    www.artthisisart.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik merk direct aan mijn nagels als ik ze niet genoeg voed! Dus daar probeer ik wel op te letten. Ook altijd een base coat gebruiken, omdat mijn nagels anders verkleuren, ik draag nl. altijd nagellak. En qua top coat gebruik ik zelf heel graag Seche Vite, dat droogt bij mij het snelste en geeft het zowat een gel-like resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen