woensdag 3 februari 2016

Mijn meest gebruikte INGLOT oogschaduws

Een paar jaar geleden was INGLOT heel erg populair in Nederland, maar helaas is dit merk een beetje op de achtergrond geraakt, vooral sinds het aantal vestigingen enorm gekrompen is. Eigenlijk heel erg zonde, omdat de "freedom system" nog steeds een handig systeem is (ook al kun je tegenwoordig bij zoveel merken een eigen palette samen stellen). Vooral de oogschaduws van INGLOT zijn ontzettend goed. Fijne structuur, prima pigmentatie en ze zijn ook nog eens zacht geprijsd. Het leek mij leuk om mijn meest gebruikte oogschaduws aan jullie te laten zien. De kleuren waar ik vaak naar grijp en waar ik zo een simpele maar bijzondere look mee kan creëren. Benieuwd naar de kleuren en zo'n look? Lees dan snel verder.AMC Shine #25 - #328 - #12 - #125R - Matte #329

#25 is een "AMC Shine" kleur en dat betekent een hele mooie glans. Het is een subtiele gouden tint die vooral extra mooi in de binnenste ooghoek staat. #128 is een mattere highlighter, deze gebruik ik vaak onder mijn wenkbrauw. Het is voor mij de ideale beige kleur met een vrij neutrale ondertoon. #12 is een prachtige eyecatcher. Deze bruine kleur heeft niet alleen hele mooie shimmer, maar ook een soort rood/roze ondertoon. Ideaal voor over de hele bewegende ooglid voor een snel maar bijzonder effect. De "rainbow" oogschaduws vind ik nog steeds geniaal: 3 kleuren in 1. Ze zijn iets minder goed gepgimenteerd dan de gewone INGLOT mono's, maar alsnog komt er veel kleur vanaf. Vooral deze #125 gebruik ik heel vaak. Het zijn hele neutrale bruine tinten die in elke look gebruikt kunnen worden. Vaak meng ik deze kleuren met andere oogschaduws, of ik voeg ze toe aan een look voor een mooiere overgang. Tot slot nog de diepbruine matte kleur, #329. Prachtige boterzachte oogschaduw die meer dimensie aan je look zal geven. Ook heel erg mooi in een smokey eye.

Ik heb hier een hele snelle look mee gemaakt, waar ik deze kleuren dus ook vooral voor gebruik. Als ik het even niet meer weet, maar toch een mooie look wil creëren met bijzondere subtiele glans, dan grijp ik graag naar deze oogschaduws. #12 over mijn bewegende ooglid, donkere #329 aangebracht met een blending kwast op de buitenste ooghoek, de rainbow-kleuren hier en daar toegevoegd om te blenden, #25 in de binnenste ooghoek en de matte highlighter op de wenkbrauwbot. Wat vinden jullie van het resultaat?

Als je trouwens benieuwd bent naar mijn INGLOT collectie, je kunt het vinden door in de zoekbalk hierboven (rechts) "INGLOT" in te typpen.

6 opmerkingen:

 1. De oogschaduws zijn inderdaad erg fijn en kwalitatief goed. Ik heb er zoveel van gebruikt maar door het overaanbod op de markt zijn ze bij mij ook een beetje in de vergeten hoek beland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had nog nooit van inglot gehoord om eerlijk te zijn. Maar ik vind de kleuren wel heel mooi! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleurtjes! Ik ben een paar keer langs de Inglot winkel in Amersfoort gelopen, maar op de een of andere manier sprak de winkel van buiten gezien me niet zo aan. Ik voelde geen drang om naar binnen te lopen ;-) Misschien moet ik dat toch maar eens doen. Ik heb me eigenlijk nog niet zo in dit merk verdiept...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb er ook een hele verzameling van, maar vond ze vaak te poederig. Wel ben ik nog steeds verliefd op dat duochrome pigment van Inglot waar ik bij jou een keer mee gefreubeld heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OMG, nostalgie! Ik heb hem nog steeds en hij is nog steeds zo prachtig! :)

   Verwijderen
 5. Ik kocht een tijdje geleden ook wat Inglot oogschaduw. Tot mijn grote schande moet ik toegeven dat ik ze amper gebruikt heb, geen idee waarom!

  BeantwoordenVerwijderen