maandag 15 februari 2016

New hair - back to dark

Als jullie mijn video van vrijdag (en die van gisteren!) hebben gezien, dan is het jullie vast opgevallen: ik heb een nieuw haarkleur! Het leek mij leuk om er toch nog een apart artikel over te schrijven. Met foto's en wat meer over hoe en wat. Kijken jullie mee?Ik heb het weer eens zelf geverfd. Ik heb het echt al jaren niet meer gedaan! Ik was te ongeduldig voor een kappersafspraak, en anders moest ik het ook plannen in verband met de kleine. En als ik beslis dat iets nu-nu moet gebeuren... Ik moest en zou het zsm verven! Ik had weer zin in iets nieuws. Al die verschillende kleurtjes (oftewel, high- en lowlights) was ik opeens zat. Ik wilde een verandering zien. Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik nu niet helemaal lekker in mijn vel zit... Gek genoeg wil ik in dit soort situaties altijd iets aan mijn haar veranderen. Maar ja, waar ga ik voor... Weer eens donker-rood? Of toch meer blond? Nee, ik heb van te voren bedacht dat ik een natuurlijke donkere bruine tint wilde, "back to the roots" (letterlijk dus). En ik heb dan ook de volgende verf uitgekozen...Het was ook nog eens in de aanbieding bij Kruidvat, dus mooi meegenomen. Het is zo'n verf waar -naast standaard verf-spulletjes- ook een serum in zit. Het is dus de bedoeling dat je daar je punten mee insmeert, voor je gaat beginnen met verven. Geen idee of het echt veel nut heeft, maar ik heb het uiteraard braaf gedaan. Mijn haar was wel zacht na afloop, dus dat zal ongetwijfeld niet alleen door de lekkere conditioner zijn geweest. De substantie van de verf was niet te waterig en dat vind ik altijd prettig met het verdelen. Ik heb eerst mijn uitgroei bewerkt, daarna meer verdeeld over 2/3 van mijn haar en een beetje uitgewreven over de punten (zodat deze toch nog iets lichter bleven). Het resultaat is een beetje ombré geworden en dat vind ik wel mooi! Een klein kleurverschil, maar toch veel meer een geheel.


De kleur wordt bij mij al vrij snel warm (zo is mijn haar nou eenmaal), maar ik vind het nog best meevallen. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Ik vind het meer natuurlijk bruin en niet al te donker. Toch nog een heel verschil met hoe het was. Wat vinden jullie?

10 opmerkingen:

 1. Persoonlijk mening - Lichte kleur haar laat je gezicht zachter uit komen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ik niet weet hoe het eerst was, ik ,al even zoeken op je blog, maar ik vind dit een mooie warme kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je in alle voorgaande video's en FOTD's zien :)

   Verwijderen
 3. Ik vind 'm niet té warm, zeker niet, staat je heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat subtiele ombre effect vind ik juist heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je goed pretty lady! Hier is het weer paars wat de klok slaat :D

  BeantwoordenVerwijderen