zondag 28 februari 2016

Olaz producten met niacinamide

Dat producten van Olaz eigenlijk de pareltjes van de drogist zijn heb ik al vaker gehoord. Vooral als je het belangrijk vindt dat jouw verzorging de juiste ingrediënten bevat. Let dan met name -niet schrikken- op de anti-ageing lijn. Dankzij een goede aanbieding bij de Kruidvat besloot ik er ook kennis mee te maken. Ik koos voor de tonic/lotion en een oogcrème. Beide producten heb ik al een aantal weken in gebruik, dus ik besloot om mijn mening met jullie te delen.De lijn Total Effects 7 trok meteen mijn aandacht dankzij niacinamide als bestanddeel. Nia-watte? De huidverzorgingsguru Dr. Jetske Ultee heeft er uitgebreid over geschreven, maar het komt erop neer dat dit stofje helpt om het vocht in je huid te houden. Daarnaast heeft het de ontstekingremmende eigenschappen en is dus ideaal voor mensen met een geïrriteerde / acne-gevoelige huid. Nog niet voldoende? Niacinamide remt ook talgproductie, helpt oppervlakkige pigmentvlekjes te verminderen en zou zelfs beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Kortom, wij zijn (vanaf nu) fan van niacinamide! En toevallig staat dit stofje heel hoog op het ingrediënten-lijstje van deze producten van Olaz.De tonic heeft de hoogste concentratie van niacinamide met maar liefst de derde plek. Maar ook in de oogcrème is dit stofje rijkelijk vertegenwoordigd. Laat je dus zeker niet afschrikken door het feit dat deze producten als anti-ageing gepresenteerd worden. De voordelen die niacinamide biedt kan elk huidje wel gebruiken.En ik moet ook zeggen, ik ben fan! Vooral van de tonic. Deze bevat (uiteraard) geen alcohol en is dus heel mild voor de huid. Sinds ik deze tonic in mijn verzorgingsroutine heb geïntroduceerd is mijn huid heel rustig geworden. Ik merk echt dat het door dit product komt. Na gebruik voelt mijn huid gehydrateerd aan, nog zelfs voordat ik mijn moisturizer heb aangebracht. En op langer termijn betekent het dus dat de onzuiverheden een stuk minder zijn geworden (sterker nog, ik heb ze al weken niet gezien *afkloppen*). En natuurlijk, het zal niet alleen door de tonic komen, maar ook door de juiste keuze van de rest van mijn verzorgingsproducten. Maar ik weet zeker dat dit product een hele positieve invloed op mijn huid heeft. Ik heb eindelijk een favoriete drogisterij-lotion/tonic ontdekt! Deze ga ik zeker nog vaker kopen.Ook over de oogcrème ben ik meer dan tevreden. Zoals jullie misschien weten ben ik geen trouwe oogcrème-gebruiker. Maar toch merk ik met deze crème een verschil. Ik merk dat de huid rondom mijn ogen wat voller lijkt en dat droogterimpeltjes nauwelijks zichtbaar zijn. En het is echt niet zo dat ik genoeg slaap krijg (hallo, het fenomeen "gebroken nachten"). Deze crème heeft wel een zacht kleurtje, maar het is absoluut geen concealer (ik gebruik hem net zo goed 's nachts). Misschien zorgt het net voor een wat frisser effect, maar het meeste werk wordt toch gedaan door de actieve ingrediënten. Kortom, ik ben erg tevreden! En aangenaam verrast. Nu ben ik zeker nieuwsgierig naar de rest van deze lijn.

Hebben jullie nog aanraders van Olaz?

9 opmerkingen:

 1. Ik ben ook geen fanatieke oogcrème gebruiker, maar ik ben wel erg benieuwd nu naar deze. Sinds kort als ik in de spiegel kijk denk ik, hm, een goede oogcrème zou misschien nog geen slecht idee zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik wel oogcreme maar heb altijd schrik voor allergische reacties :o
  Ik houd het dus bij m'n creme van clinique ;)


  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt goed, maar de parabenen houden me toch tegen om deze producten te gebruiken. Dit soort stofjes zie ik liever niet in gezichtsverzorging. Jammer, hopelijk verzinnen ze daar binnenkort iets anders op want verder ziet het er top uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zo weinig dat mijn gevoelige huid er niet door verstopt raakt. Maar als je het helemaal niet wilt dan snap ik het wel :)

   Verwijderen
 4. Ik vind hun Regenerist lijn wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne reviews ! Ik gebruik graag de beauty fluid van Olaz. Een echte aanrader voor een fijn prijsje. In de winter is ie wel niet rijk genoeg vind ik maar voor de lente/zomer is ie prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees wel alcohol denat op het ingrediëntenlijstje van de toner ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt, maar die staat niet helemaal bovenaan. Dus de hoeveelheid werkzame (fijne) stoffen is nog steeds hoger :)

   Verwijderen