vrijdag 19 februari 2016

The brows: nieuwe potloden

Wenkbrauwen blijft een eeuwige strugle, vooral als je -net als ik- niet tevreden bent over de vorm en dikte. Ik ben dan ook altijd op zoek naar fijne wenkbrauw-producten. Een potlood vind ik vaak het snelst werken. Laatst heb ik deze 3 exemplaren aangeschaft (waarvan 1 dus in 2 kleuren). Benieuwd wat ik ervan vind en hoe het eruit ziet? Lees snel verder.Allereerst de wenkbrauwpotlood van BH Cosmetics, Studio HD Brow Pencil. Een budget-variant, verkrijgbaar via de bhcosmetics.com of via de Nederlandse shops zoals Boozyshop. Maybelline Brow Satin heb ik in twee kleuren gekocht, omdat Maybelline toen een keer in de aanbieding was. Deze potlood heeft zoveel positieve reviews ontvangen, dus ik dacht ik koop meteen twee. Het potloodje van ArtDeco kocht ik een keer in Duitsland, maar dit merk vind je ook in Nederland.De swatches! BH, Maybelline en ArtDeco. Aan de swatches kunnen jullie ook meteen de textuur zien. BH Cosmetics potlood is vrij stroef, terwijl die van ArtDeco een stuk romiger is. Maybelline zit er ongeveer tussenin, plus dat het ook de zachte poeder bevat. Alle kleuren zijn vrij neutraal bruin, zonder al te veel warmte. Mooi!
Ik begin met HD Brow Pencil van BH Cosmetics. Een dunne potlood, hij lijkt qua vorm op de welbekende BrowWiz van Anastasia Beverly Hills. Alleen is dit dan uiteraard de budget-versie ervan (als in: 4x goedkoper). Is hij net zo fijn? Op zich wel. Het is een prima potloodje. Hij is aan de harde kant, maar op zich valt er prima mee te werken. Het is belangrijk om hem, na het aanbrengen, goed uit te borstellen (wat ik dus op de foto duidelijk niet gedaan had). Maar op zich is dit zeker een fijne, al helemaal voor 5,50 dollar. De kleur die ik heb is trouwens Brunette. Verkrijgbaar onder andere via eigen webshop van BH Cosmetics.
Maybelline Brow Satin is een 2-in-1 product. Aan de ene kant zit dezelfde dunne potlood (hoera voor de eerste dunne automatische potlood in de Nederlandse drogist!); aan de andere kant vind je poeder die je wenkbrauwhaartjes helpt dikker te maken. Het enige wat je dus nog mist is een borsteltje, maar dat is niet erg. Een los borsteltje koop je al voor een paar euro. Dit product is verkrijgbaar in 3 kleuren, waar ik dus al 2 van heb. Dark Blond is een neutrale blonde kleur. Niet al te koel of assig, maar de ondertoon vind ik wel mooi natuurlijk. Met Medium Brown is een beetje hetzelfde verhaal: heel natuurlijk en zeker niet assig. De potloden zijn minder stroef dan van BH Cosmetics, maar het scheelt niet veel. De poeders zijn prima gepigmenteerd en heel fijn in gebruik. Zelf gebruik ik altijd de potlood-kant van Medium Brown en de poeder van Dark Blond. Te koop voor €11,99.
En tot slot ArtDeco Waterproof Eye Designer. De Nederlandse Douglas verkoopt wel de Eye Designer wenkbrauwpotloden (voor €10,99), maar helaas (nog?) niet de waterproof versie. En ik weet ook eerlijk gezegd niet in hoeverre deze verschilt van de niet-waterproof variant. Maar wat is dit potloodje fijn! Sinds ik hem heb, is hij bijna dagelijks (of in ieder geval, wanneer ik mijn make-up doe) gebruikt. De kleur 78 medium brown is echt ideaal. Hij is vrij koel, maar nog steeds heel natuurlijk. Het fijne aan deze potlood vind ik dat hij zo'n wax-textuur heeft. Hij brengt heel soepel aan, is zo uitgeborsteld en blijft voor de rest van de dag zitten. Heerlijk makkelijk dus! Een absolute favoriet.

Hebben jullie ervaring met een van deze potloden? Welk resultaat vinden jullie het beste gelukt?

5 opmerkingen:

 1. Handig dat die van maybelline poeder en potlood combineert?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Ik wil zelf nog eens de Anastasia dipbrow uit gaan proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de zoektocht naar het perfecte wenkbrauwpotlood best moeilijk.
  De maybelline brow satin ziet er mij heel erg fijn uit. Staat je goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi uitgebreid artikel! ik gebruik nooit potloden voor mijn wenkbrauwen, maar een poeder of gel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik blijf bij mijn Hourglass potlood met wax, pokkeduur maar gewoon de beste en meest natuurlijke die ik ooit had.

  BeantwoordenVerwijderen