woensdag 23 maart 2016

4x taupe nagellak

Taupe- en mauve-kleurige nagellak vind ik geweldig. Het past bij elke gelegenheid en staat altijd chique en modern. Terwijl de ene wat meer grijzig is, neigt de andere naar paars. Het is maar net wat je mooi vind. Vandaag laat ik een viertal taupe-kleurige nagellakken zien die ik recent nog aan mijn collectie heb toegevoegd.Allereerst de twee H&M nagellakjes. Na mijn eerste kennismaking wilde ik meer kleuren hebben. En toevallig werden het deze twee taupe-tinten. De andere twee - van de Hema - kreeg ik voor kerst. Het zijn niet mijn favoriete longlasting polishes van de Hema, maar dat maakt niet uit (al kan ik jullie meteen verklappen dat de longlasting mijn favorieten zijn).Ik begin met Cashmere van H&M. Een zachte bruin/roze tint met hele fijne rosé gouden shimmer erin. Prachtige kleur met subtiele glans. De kwaliteit is wederom super; hij dekt in een laag al prima, maar ik doe altijd voor de zekerheid twee.Mauve On Up is weer een hele andere taupe/mauve kleur. Een medium/donkere diepe kleur met een creamy finish. Soms lijkt deze kleur wat donkerder en soms wat lichter, afhankelijk van het licht dat erop valt. Een mooi alternatief voor bruine of paarse nagellak. Heel chique.Jaren geleden was ik helemaal weg van holografische nagellak. Tegenwoordig word ik er niet zo snel warm van, maar zo nu en dan vind ik het heerlijk om te dragen. Soms kunnen dit soort kleuren wat lastig zijn. Het is namelijk een soort folie-achtige laag die je over je nagels aanbrengt en dan moet je dus oppassen met topcoats. Deze van de Hema is daar een voorbeeld van: hij werkt niet met topcoats... Voor deze foto moest ik dit kleurtje zelfs opnieuw (zonder topcoat) aanbrengen omdat het er anders niet mooi uitzag... de topcoat lijkt het bijna op te lossen, heel gek. Maar gelukkig droogt hij ook zonder topcoat vrij snel, al is de houdbaarheid wat minder helaas. En toch blijft #54 een prachtige holo kleur die vrij subtiel en toch lekker speels is, zeker als je het in direct licht ziet.#30 komt uit de Quick & Go lijn van Hema nagellak en helaas blijft hij ook minder goed zitten dan de longlasting varianten. Ook de dekking vind ik helaas niet zo best, maar met twee lagen kom je al aardig ver. De kleur is wel mooi, lekker donker, het is weer eens wat anders dan zwart.

Dragen jullie vaak dit soort tinten? Wat is jullie favoriet?

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dat ook leuke kleurtjes die bij elke gelegenheid passen. Ik gebruik er momenteel eentje van het merk Mavala, maar wil die van de H&M ook wel een kans geven als ik hem zo zie :D

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die derde heb ik ook! die is echt leuk voor de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou zelf niet zo van die sparkly finishes in nagelkleurtjes, maar deze kleuren vind ik dan weer wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mauve on up is super ! Ik ben zelf ook gek van taupe-kleurige nagellak. Staat altijd chique en elegant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind deze kleur mat het mooist denk ik, het is wel echt een prachtige kleur en heel mooie lakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie lakjes zitten hierbij!

  BeantwoordenVerwijderen