maandag 14 maart 2016

Liefde voor Black Opium parfums

Sinds mijn zwangerschap ben ik helemaal verslaafd aan Black Opium parfum van YSL. Wist je dat er inmiddels drie verschillende soorten van dit parfum bestaan? De laatste, meest recente, heb ik aan mijn collectie dankzij de Valentijnsdag kunnen toevoegen en vandaag wil ik meer over alle drie (en verschillen daarin) vertellen. Lezen jullie mee?Allereerst moet je een liefhebber zijn van zoete parfums met een oosters knipoog. Black Opium is een sensuele geur die ik persoonlijk heel verleidelijk en sexy vind. Een tikje kruidig en prachtig meerlaags (dus geen simpele geur, vind ik zelf). De drie soorten die er nu verkrijgbaar zijn, zijn: eau de parfum (de zwarte fles), eau de toilette (dezelfde zwarte glitters, maar dan iets meer roze) en nuit blanche (te herkennen aan de lichte dop). Alledrie best verschillend, met hele herkenbare noten van de originele Black Opium geur.Black Opium eau de parfum combineert de bitterheid van de koffiebonen en de zoetheid van vanille. Het bevat ook bloemenakkoorden van jasmijn en oranjebloesem. Ook zitten er hout-achtige noten in de kern (cederhout en patchoeli) voor een mysterieuze touch.

Black Opium eau de toilette is iets luchtiger en fruitiger. Het opent met frisse noten van zwarte bessen, peren en citrussen. In het hart vinden wij weer koffiebonen, zoals ook in EdP, aangevuld met jasmijn en oranjebloesem. Tot slot vind je er ook witte houtsoorten en muskus die deze geur nog sensueler maken, ondanks de fruitige samenstelling.

Black Opium Nuit Blanche is de nieuwste aanwinst, heel recent uitgekomen. Het is een ode aan de witte nachten in Parijs, waar het bruisende leven op zijn toppunt is. Naast de herkenbare noten van koffie, oranjebloesem, vanille, cederhout en witte muskus, is deze geur aangevuld met rijst en Bourbon peper.

EdP vind ik de meest intense en diepe geur hebben. Je ruikt duidelijk vanille, heerlijk zoet en warm. Voor als je dit te zwaar vindt: EdT is iets luchtiger en een tikkeltje zachter. Het heeft nog steeds een heerlijke combinatie van kruidig en zoet. Nuit Blanche is dan net weer even anders; ik ruik veel duidelijker muskus gemengd met kruidige peper-akkoorden. Mijn favoriet? Alle drie. Ze blijven alle drie heel lang op mijn huid hangen (ja, ook EdT) en ik vind het heerlijk om de hele dag door deze geuren te worden omringd. Het is niet overheersend, maar het geeft mi net een stukje zelfverzekerdheid en comfort... with a touch of bombshell-feel. ;)

3 opmerkingen:

 1. Oeh, de nieuwe Nuit Blanche klinkt wel heel goed vind ik, mmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben meer fan van de Nuit blanche.. Deze komt iets frisser over doordat er ook wat extract van groene thee is aan toegevoegd, dat vind ik lekker ruiken :)

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eau de parfum vind ik heel erg lekker! Daar heb ik een flesje volledig van opgemaakt. De nieuwe wil ik ook wel eens ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen