woensdag 2 maart 2016

Trend: color correcting

Na contouring, strobing en dat soort "trends" is er iets nieuws aan de horizon. Color correcting bestaat, net als de rest, al jaren, maar opeens wordt het steeds populairder. Vooral in Amerika zie je dit soort producten als paddestoelen uit de grond schieten. Steeds meer merken, van high-end tot iets meer betaalbaar, komen ermee. En als je bij de Amerikaanse Sephora kijkt in de categorie "what's new", dan zie je dat het vooral gevuld is door color correcting concealers/correctors.


De populaire concealers van Urban Decay zijn er nu in verschillende kleuren, Cover FX heeft een dikke corrigerende stick, Algenist heeft correcting drops die je met je foundation kunt mixen, YSL's Touche Eclat is nu ook in in drie correcting kleuren verkrijgbaar... maar ook Smashbox en Sephora zelf hebben nu de producten om je teint te corrigeren. Want daar is het wel voor bedoeld. Voor diegene die hier niet mee bekend zijn - color correcting producten (verkrijgbaar in groen, geel, paars/lila, perzik en bruin) zijn bedoeld om de kleurverschillen in je huid te neutraliseren. Rode onrustige huid kan een groene corrector gebruiken, terwijl je perzik/oranje tint onder je ogen kunt aanbrengen om de ergste kringen te camoufleren. Let op dat je daarna altijd een concealer (lichter of in je eigen huidkleur) en/of foundation aanbrengt om die "nieuwe" kleur weer weg te werken.

Wat vinden jullie hiervan?
Persoonlijk denk ik niet dat dit een trend voor Nederland is. In Nederland zijn er maar weinig vrouwen die veel tijd aan hun make-up besteden. Color correcting kost namelijk wel extra tijd en persoonlijk vind ik het niet iets voor elke dag. Natuurlijk, als je hele donkere kringen hebt dan kun je wat extra hulp gebruiken. Maar als je net zo goed een hele dekkende concealer hebt, waarom zou je dan een extra stap willen toevoegen? Voor foto's / video's kan color correcting van groot belang zijn, maar dat is weer een ander verhaal.

1 opmerking:

  1. Ik gebruik zelf heel vaak een groene concealer. Werkt heel goed om mijn roodheden te verbergen. Kan me wel inbeelden dat het niet voor iedereen weggelegd is en uiteindelijk is het nog een stap die je toevoegt aan je make up routine. Ik ben nu al veel te lang bezig met mijn make up 's morgens :p.

    BeantwoordenVerwijderen