woensdag 30 maart 2016

Vichy Idéalisa Pro Pigmentvlekkencorrector

Huidanalyses zijn leuk! Zo denk je je eigen huidtype wel te weten, maar door iemand anders ernaar te laten kijken kun je nog eens verrassende dingen horen. En heb je geen tijd of zin om naar een specialist te gaan? Dan heeft Vichy een oplossing: zo'n huidanalyse kun je ook online doen.Hier heb ik de huidtest gedaan en daaruit bleek dat ik -naast hydraterende producten- ook corrigerende teint-producten moest gebruiken. Zoals jullie inmiddels weten heb ik een gemengde huid (normale wangen, vette t-zone), zo nu en dan gevoelig voor acné. Dit betekent dat er regelmatig een donker plekje verschijnt als gevolg van een opgedroogd puistje. Deze vlekjes laten verdwijnen is altijd lastig, maar wel essentieel. Scheelt weer concealer-tijd in je make-up routine. ;) Naar aanleiding van de huidanalyse van Vichy werden mij dus onder andere de producten uit de Idéalia Pro lijn geadviseerd. De afgelopen weken heb ik dan ook de vlekkencorrector aan mijn huidroutine toegevoegd en vandaag wil ik er meer over vertellen.Vlekkencorrector... klinkt misschien een beetje gek, maar dit goedje is dus bedoeld om allerlei verkleuringen in je huid te verwijderen. Het werkt op alle type vlekken: donkere vlekken, vlekken door de zon, ouderdomsvlekken, roodheid en vlekken door imperfecties. Het is bedoeld voor de gevoelige huid, dus het is een heel mild product. Al na 4 weken zou je een egale teint moeten krijgen. Inmiddels heb ik dit product minstens 4 weken getest en ik kan het inderdaad bevestigen. Al moet ik er wel bij zeggen dat het natuurlijk belangrijk blijft dat de rest van je verzorgingsroutine ook goed in elkaar zit.

Vlekkencorrector is een soort romige crème/serum die ik gebruik voordat ik mijn moisturizer aanbreng. Ik gebruik het vooral 's avonds, omdat ik dan vaak meerdere lagen aan mijn verzorgingsroutine toevoeg. Wat ik alleen zo jammer vind is dat deze corrector siliconen en glycerine in de basis heeft. Dit hebben Vichy producten wel vaak en ze spelen hiermee in op de fijne gladde structuur van de producten. Ik had ze er persoonlijk liever niet in gehad, omdat mijn huid er niet zo fijn op reageert. Daarom kan ik dit product helaas niet elke dag gedurende een lange tijd gebruiken. Maar aan een paar keer per week heeft mijn huid wel genoeg. Na deze ingrediënten volgt trouwens wel een hele fijne, namelijk vitamine C (ascorbyl clucoside). Kijk, dat vind ik echt een enorm pluspunt! En omdat ik dit product in combinatie met producten met niacinamide gebruik zorgt het ervoor dat de huisverkleuringen inderdaad veel sneller verdwijnen. De volgende op de ingredientenlijst is trouwens kokosolie... jep, dit goedje zit blijkbaar vol fijne bestanddelen. Verkrijgbaar voor ongeveer €23 bij verschillende apotheken en online.

Hebben jullie ervaring met zulke verzorgingsproducten?

2 opmerkingen:

  1. Deze heb ik nog niet geprobeerd maar ik heb wel al een soortgelijk product van Clarins geprobeerd dat heel fijn werkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat goed dat je er ook echt resultaat mee boekt! Ik heb last van melasma, maar als ik HEEL trouw SPF smeer en goed uit de zon blijf kan ik het redelijk goed onder controle houden en valt het enkel in de zomer wat op. Maar als laks wordt dan krijg ik een gigantische bruine vlek (een omgekeerde driehoek, heel fraai...) op mijn voorhoofd, twee dikke blotchen op mijn wangen en een dikke bruine streep op mijn bovenlip...

    BeantwoordenVerwijderen