maandag 23 mei 2016

Beauty | Mijn favoriete foundations en BB creams van dit moment

Ik ben gek op foundations / BB creams en probeer graag steeds nieuwe exemplaren uit. Vandaag deel ik mijn favorieten van afgelopen maanden met jullie. Vergeet niet - ik heb een gemengde huid met normale wangen en een vette t-zone. Kijken jullie mee?
Over L'Oréal Mattifying Infallible foundation heb ik al eerder een uitgebreide review geschreven. Ik vind dit nog steeds de beste budget foundation voor wat vettere huid. Het geeft een goede dekking en ziet er nog steeds heel natuurlijk en absoluut niet cakey uit. Het enige probleem is de kleurkeuze. In Nederland is Vanilla, de kleur die ik nu gebruik, helaas de lichtste die je kunt vinden. Inmiddels is deze kleur iets te donker voor mij, waardoor ik deze foundation niet al te vaak kan dragen (al is het ook niet nodig omdat mijn huid tegenwoordig een stuk rustiger is, waardoor er weinig te verbergen valt). Maar gelukkig kun je via de Engelse webshops zoals FeelUnique en BeautyBay nog lichtere kleuren van deze foundation vinden. Een nog lichtere kleur is dus inmiddels onderweg. ;)Om mijn andere foundations lichter te maken meng ik het vaak met een nog lichtere kleur. Daar heb ik bijvoorbeeld deze Bobbi Brown Stick foundation voor. Plus dat dit soort stick-foundations heel handig zijn om snel als een soort concealer te gebruiken. Ik moet heel eerlijk zeggen dat deze foundation niet echt geschikt is voor een vettere huid. Je moet er een goede matterende primer onder gebruiken, en dan nog merk je dat je er sneller mee gaat glimmen dan met een matterende foundation. Maar dat neem ik dan voor lief omdat ik dit een hele handige foundation vindt met een goede dekking. Als je een wat minder vette huid hebt dan is dit zeker een aanrader. De kleur die ik trouwens heb is Porcelain, dit is een van de lichtste kleuren (neutrale ondertoon).Clinique Anti-Blemish Solution BB cream is eigenlijk en foundation, en onder die categorie kun je hem ook vinden op de website van Clinique. Gek genoeg staat hij in de winkels tussen de skincare, al snap ik het wel gezien de naam. Deze BB cream heb ik een hele tijd geleden ontdekt dankzij TiffanyD op YouTube en sindsdien stond hij op mijn wishlist. In de winkel is hij verkrijgbaar in twee kleuren, ik koos voor light/medium. Helaas - te donker. Maar ik vond de foundation verder zo fijn dat ik de lichtste kleur light via de Nederlandse webshop van Clinique had besteld. En ik ben er blij mee! Hij dekt inderdaad goed, blijft mat (al is het iets minder lang dan met foundation van L'Oréal) en heeft een lichte "waterige" textuur, waardoor je hem ook in een dunnere laag kunt aanbrengen. En de ingrediënten die je huid zuiver helpen te houden zijn natuurlijk altijd welkom.Tot slot de echte BB creams. Of nou ja, die van Caudalie is officieel een tinted moisturizer. Vinoperfect Radiance Tinted Moisturizer blijft een hele fijne crème die mijn huidkleur egaliseert door net genoeg dekking te geven. Ook blijft mijn huid mooi en mat gedurende een hele lange tijd. Maar de grootste favoriet die ik vooral de laatste tijd heel vaak gebruik is Tea Tree Flawless BB Cream van The Bodyshop. Allereerst is de kleur lekker licht (al wordt ook hij steeds donkerder... ik moet binnenkort echt even in de zon zitten). De dekking is prima en hij blijft lang mat. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor je hele gezicht, ik breng het altijd gewoon met mijn handen aan. Een heel makkelijk product waar ik vaak naar grijp.

Wat is jouw favoriete foundation / BB cream van dit moment?

1 opmerking:

  1. Van de foundation stick heb je ook een cream uitvoering voor de vettere huid, maar deze zit dan in een potje, is ook super fijn! Ik gebruik ze in het BBU palette voor de modellen!

    BeantwoordenVerwijderen