woensdag 18 mei 2016

Beauty | Sally Hansen Miracle Gel nagellak

Al langer was ik benieuwd naar de Miracle Gel lijn van Sally Hansen. Toen Etos laatst een goede actie had, waarbij je de topcoat er gratis bij kreeg, kon ik het niet weerstaan. Inmiddels heb ik de kleur én de topcoat kunnen testen, en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er minder enthousiast over ben dan verwacht. Lees maar mee...Het systeem van Sally Hansen is heel simpel en - ondanks "gel" in zijn naam - heb je er geen UV lamp bij nodig. De kleurkeuze van Miracle Gel nagellakjes is enorm en er komen zo nu en dan weer nieuwe tinten bij. De topcoat zou ervoor moeten zorgen dat je nagellak er langer op blijft zitten en dat je de mooie gel-achtige glans krijgt. Het klopt allemaal zonder twijfel, maar toch heb ik een paar kritiekpuntjes. Houd er rekening mee dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, dus er zijn ook genoeg mensen die dit wel een prima systeem vinden. Het hangt er ook vanaf hoe je nagels eraan toe zijn. Die van mij zijn op zich wel oké, niet te droog, al splijten ze wel heel af en toe.Ik heb bewust gekozen voor een neutrale licht roze kleur, Pinky Promise, die ik elke dag zou kunnen dragen. Het borsteltje is prima, niet te dun en niet te dik. De nagellak zelf is vrij waterig en dekt naar mijn smaak niet egaal genoeg. Aan een laag heb je niet veel en met twee lagen bereik je wel een beter resultaat. Ik vergelijk nagellak vaak met merken zoals Essie, waar ik echt helemaal niks over te klagen heb. En persoonlijk vind ik textuur van Essie nagellakken veel romiger en dekkender, en dat is voor mij prettig (en sneller) om mee te werken. Maar als je hier doorheen kunt kijken dan is de kleur echt wel mooi. Prima voor elke dag en elke gelegenheid.Maar dan de hamvraag - werkt de topcoat? Ja en nee. Het geeft inderdaad een mooie gel-achtige finish en het zorgt ervoor dat de nagellak lang blijft zitten. Nou ja, wat is lang. Een weekje. Nou moet ik zeggen dat ik met andere (Essie) nagellak in combinatie met een (snel drogende) topcoat vaak ook (bijna) een week bereik, dus ik had eerlijk gezegd verwacht dat deze super-nagellak nog ietsje langer zou blijven. Maar nee, al is een week natuurlijk ook top.

Werkt deze topcoat even goed als ene andere, als ik het over een kleur van een ander merk aanbreng? Het verschil vond ik minimaal. Terwijl ik normaal voorzichtige tips begin te zien begon mijn nagellak na een week met Sally Hansen topcoat "af te brokkelen". Van die lelijke stukken eruit hier en daar. Nee, niet mooi. En wat ik zo onhandig vind is dat deze topcoat zo lang moet drogen. Ik ben fan van sneldrogende topcoats omdat ik er geen tijd en geduld voor heb. Met deze moet je helaas even wachten. Dus al met al, nee, ik ga niet nog een kleur aanschaffen... Sally Hansen nagellak uit de gewone lijn vind ik zelfs iets fijner. Deze lakjes hebben genoeg fans, maar helaas werken ze voor mij niet ideaal.

Hebben jullie hier ook ervaring mee?

1 opmerking:

 1. Ik was aan het wachten op een review van dit product omdat Kruidvat deze actie ook vaak doet maar ben eerlijk gezegd ook wat teleurgesteld.
  Ik denk dat ik het toch maar bij mijn gel coat van Dior ga houden, daar ben ik nog steeds tevreden van.
  Heel fijn dat je zo'n eerlijke post schrijft, dat waardeer ik steeds bij bloggers.

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen