zaterdag 25 juni 2016

Baby | Een halfjaar

Ik ga niet voor de zoveelste keer roepen dat de tijd ontzettend snel vliegt. Ik ga niet opnieuw zeggen dat er de afgelopen maanden zoveel veranderd is. Maar in feiten is het wel allemaal zo... Vandaag wordt mijn lieve ventje alweer 6 maanden... een halfjaar oud! Dit betekent een start voor een hele nieuwe fase. Van een mini-uk, naar baby-baby, naar steeds meer een kind. Zijn laatste pakje Nutrilon 1 is alweer over de helft, straks gaan wij beginnen met opvolgmelk. Opvolgmelk, oftewel nummertje 2 op de verpakking, het klinkt zo "volwassen"! :)En wat is er de afgelopen halfjaar veel gebeurd, zeg... Het is fijn om alles eens in de zoveel tijd te evalueren, al doe ik het ook vaak genoeg in mijn hoofd. De eerste twee-drie maanden waren mega zwaar. Zeker nu ik er zo op terug kan kijken... Ik heb het onderschat. Tuurlijk, je weet van te voren dat een baby je leven op zijn kop gaat zetten en je bereid je braaf voor op de slapeloze nachten. Maar het moeilijkste is dat je nog overal echt aan moet wennen en dat het vaak minder snel gaat dan dat je zou willen. Plus het feit dat je de eerste maanden ontzettend jezelf kwijt bent. Jezelf terugvinden, terwijl je voor zo'n kleine uk moet zorgen is best wel een dingetje...

Maar daarna... Oh, jongens... daarna wordt het steeds meer genieten. Elke dag meer en meer. De uk wordt een echte baby-baby die niet meer om elk klein dingetje gaat krijsen. Nee, deze baby-baby is nog wel heel klein, maar hij kan echt wel duidelijk(er) aangeven wat hij wilt. En zelfs het pruillipje wordt met een bepaald doel en op bepaalde momenten gebruikt. Hij weet inmiddels hoe alles werkt. En hij probeert zichzelf te ontwikkelen, elke dag weer. Het eerste lachje, de eerste pogingen om te brabbelen (hey, hoor ik daar een medeklinker?!), de eerste keer proberen te zitten, te staan, zich om te draaien... Zo ontdek je wat voor kindje je eigenlijk hebt.

Onze kleine Viktor wordt een druk mannetje. Een mannetje die straks waarschijnlijk niet stil kan zitten, haha! Het draaien op zijn buik heeft hij inmiddels helemaal ontdekt. Leg je hem op zijn rug, binnen een paar seconden heeft hij zich omgedraaid. En lekker druk trappelen met zijn beentjes, hij wilt zo graag kruipen! Laat je hem op je schoot zitten, dan gaat hij naar voren. Zelfstandig mannetje, want "zelf" zitten vind hij veel leuker. En laat je hem even op zijn beentjes staan dan is hij helemaal gelukkig. Jaaaa, zodra het kruipen begint en zodra hij de eerste stapjes zet wordt het voor hem echt een stuk leuker, dat weten wij nu al.

En terwijl ons mannetje aan het begin nog niet zo goed tegen prikkels kon, heeft hij nu een fase bereikt dat hij zich juist verveelt tijdens een rustige thuis-dag. Nieuwe omgeving, kindjes kijken op de kinderopvang, zoveel mogelijk mensen om hem heen - hij vindt alles geweldig. Lekker observeren, daar houdt hij van, en dat zeggen ze op de kinderopvang ook steeds. :) En dus geeft het ons de vrijheid om ons "oud" leventje weer een beetje op te pakken. Spontaan een dagje shoppen of even naar Duitsland? Dat kan, gewoon met z'n drie├źn. Heerlijk!

Bij de nieuwe fase, waar hij zich nu in bevindt, hoort nog een schattig iets. Hij weet nu eindelijk dat wij zijn ouders zijn. Het klinkt misschien gek en een beetje raar, maar relatie-fase komt dus pas rond een halfjaar. Terwijl het de pasgeboren baby niet zoveel uitmaakt wie hem verzorgt, wordt de baby-baby zich veel meer bewust van mensen in zijn omgeving. En dat betekent heerlijk enthousiast reageren als hij opgehaald wordt van oma of een dagje kinderopvang. Genieten dit!

Binnenkort zal ik nog een video opnemen waarin ik onze baby & mama favorieten van afgelopen halfjaar ga delen. Maar voor nu even deze korte update. Ik ben zo trots op ons mannetje, en ik ben zo dankbaar dat wij er het afgelopen halfjaar van konden genieten. Op naar de nieuwe fase!

3 opmerkingen:

  1. Wat een droppie! En ja, de tijd gaat gewoon heel snel! Geniet er maar van :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is ie al groot! Echt een gezellige baby!

    BeantwoordenVerwijderen