zondag 26 juni 2016

Beauty | Essence - The Glow Must Go On (Beautylab palette)

Wat is het toch cool dat Serena van Beautylab uitgekozen werd voor deze samenwerking met Essence! Naast drie andere internationale bloggers heeft zij een eigen palette mogen creëren, en het is werkelijk een plaatje geworden! In Nederland was deze palette helaas veel uitverkocht, maar gelukkig komt het in het vaste assortiment van Essence. Ik heb mijn exemplaar onverwachts in Duitsland kunnen scoren en ik ben er ontzettend blij mee. Vandaag lezen jullie er meer over.The Glow Must Go On is een bronzing & highlighting palette en dat betekent dat het een aantal essentials bevat voor een gezonde gloed. Deze palette heb ik bijna dagelijks gebruikt sinds ik hem heb gekocht en een aantal kleuren bleken werkelijke multitaskers te zijn. Erg fijn in gebruik en de kwaliteit doet niet onder voor duurdere merken.Als jullie Serena een beetje volgen dan weten jullie dat zij grote fan van Bobbi Brown shimmerbricks is. Het middelste gedeelte van haar eigen palette is er duidelijk op geïnspireerd. En dat zijn meteen mijn favoriete kleurtjes. Deze shimmer strips geven hele mooie glans. De donkerste kleur is niet te donker en er zitten geen grove shimmers in. De gloed is heel erg mooi en lekker opvallend, vooral als je hem wat meer opbouwt. Deze kleuren heb ik ook als oogschaduw gedragen en ook dat werkt prima. Erg fijne en bruikbare kleuren van hele mooie kwaliteit.

Er zitten ook drie andere kleuren in deze palette. Donkerbruine sandelwood is iets stroever van textuur, niet super intens bruin, maar wel prima om aan de look iets meer diepte te geven. Een prima basic donkere kleur met een vrij neutrale ondertoon. Honey glow zou volgens sommigen op NARS Albatross highlighter lijken. Nou heb ik zelf Albatross gehad en ik heb hem verkocht, omdat hij voor mijn smaak iets te veel gouden shimmer bevatte. Dat valt bij honey glow gelukkig mee! Wel is er een witte basis die hier veel duidelijker naar voren komt. Als je deze kleur wat meer uitwrijft dan kun je het als highlighter op je gezicht dragen, maar voor mij zit er nog steeds veel witte basiskleur in. Als highlighter voor de ogen vind ik hem wel heel mooi. Ik hou van dit soort verhelderende tinten. En ik ben heel blij dat hij niet zo goud is als Albatross.

Tot slot is er Cinnamon, een warme bruine kleur waar mijn hartje een sprongetje voor maakt. Ook weer wat stroever van textuur, maar alsnog prima gepigmenteerd. Een ideale transitie/blend-kleur, of een hele mooie basis overall-kleur voor een lichte zwoele smokey eye. Deze kleur is makkelijk om mee te werken doordat hij zonder al te veel moeite te blenden is.Swatches! Van links naar rechts: sandelwood, cinnamon, honey glow, shimmer strips. Vooral die laatste komen echt niet tot hun recht op deze foto, maar geloof mij als ik zeg dat ze in de werkelijkheid ontzettend mooi glanzen.
Voor deze look heb ik honey glow op de binnenste helft van mijn ooglid aangebracht, met cinnamon heb ik de rest "ingekleurd". Sandelwood heb ik als een soort eyeliner gebruikt, vooral langs de onderste wimperrand. De shimmer strips heb ik op mijn wangen / jukbeenderen gebruikt, en ik heb ook een beetje van de lichtste kleur op de neusbrug aangebracht. Jullie weten dat ik van dit soort blush/bronzer/alles-in-één kleuren hou, het bespaart een heleboel tijd 's ochtends. ;) Een frisse glowy look, en dat is precies waar deze palette voor staat. Een absolute budget-aanrader die zeker niet in mijn collectie kon ontbreken!

Hebben jullie deze nieuwe palettes van Essence al gespot?

4 opmerkingen:

 1. De kleuren spreken me zeker aan, ideaal voor van die lichte zomerlooks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze ook gekocht en nu heb ik nog meer zin om er mee te gaan spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleuren zijn echt ideaal, voor iedereen geschikt lijkt me. En perfect voor de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de paletjes online zien voorbijkomen - super dat er zo'n collab is! De kleurtjes staan je ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen