woensdag 29 juni 2016

Beauty | Plezier houden in je dagelijkse make-up routine

Een dagelijkse "make-up routine"... Nu ik een (werkende) mama ben, hoort het er gewoon bij. En terwijl ik eerst kriebels kreeg van het woord "routine" heb ik het nu maar geaccepteerd. "Routine" stond altijd in mijn ogen gelijk aan het woord "saai", en dus moest ik het op een of andere manier leuk houden. Want beauty blijft leuk en make-up hoort gewoon bij mij. Vandaag vertel ik meer over hoe ik zo'n routine leuk voor mezelf houd, zodat ik alsnog elke ochtend genoeg plezier eruit kan halen (al is het binnen een wat meer beperkte tijd).


Terwijl ik eerst makkelijk een uur 's ochtends kon nemen om mezelf op te maken, lukt het mij nu om binnen een kwartier een frisse look te creëren. Nou ja, het liefst 20 minuten, maar het is net hoe de ochtend loopt (oftewel, of de kleine man mij die tijd gunt :P).

1. Je meest favoriete producten in je daily bakje
Een apart bakje voor mijn dagelijkse make-up heb ik jarenlang uitgesteld. Waarom zou ik het nodig hebben als ik toch steeds mijn "hele" stash gebruik? Maar een aantal vaste dingen, zoals voor mijn gezichtsbasis, gebruikte ik toch wel elke dag. Het scheelde op een gegeven moment toch wel wat tijd als je al die standaard-dingen in een bakje stopt. En het is echt niet zo dat al die dingen er maandenlang in blijven zitten. Nee, zodra ik weer zin heb in een ander product dan gaat er weer een andere favoriet in mijn daily bakje. Houd het vooral leuk voor jezelf en gebruik alleen producten waar je elke ochtend blij van wordt en die voor het beste resultaat op dat moment kunnen zorgen.

2. Experimenteer met oogschaduw... in het klein
Oogschaduws zitten niet in mijn daily bakje (ik blijf het maar zo noemen). Oogschaduw blijft een enorme liefde van mij, dus ik gebruik ze liever gewoon uit mijn stash. Elke dag weer wat nieuws. En ja, als ik extra snel moet zijn, dan heb ik zo een favoriete palette die ik er zo uit kan halen. Inmiddels heb ik een soort favoriete ooglook voor mezelf bedacht die ik snel kan maken. Maar dan moet het nog steeds leuk blijven... En dat doe je door steeds andere oogschaduws te gebruiken of kleuren te mixen. Vooral als ik kleuren mix dan voel ik mij heel even zo'n nonchalante make-up artist... en vaak creëer je zo verrassend mooie nieuwe kleuren. Gewoon je kwastje in 2-3 kleuren deppen en het geheel als waas over je ooglid aanbrengen - ja, dat kan heel mooi zijn! Of 1 kleur gebruiken die je nog niet eerder op zichzelf heb gedragen. Zo heb ik dus kleur Sidecar in mijn Naked palette ontdekt... Ik heb deze palette al jaaaaaren, maar gek genoeg heb ik nooit echt aandacht aan deze kleur besteed. Maar die blijkt dus prachtig voor een lichte smokey eye te zijn. Kijk, dat zijn nog eens fijne ontdekkingen!

3. Voldoening halen uit opmaken van je favoriete producten
Hoe vaker je een product gebruikt hoe sneller je het opmaakt. Voor sommigen is het misschien minder leuk (want dan moet je het opnieuw kopen), maar persoonlijk is het voor mij een reden om blij van te worden. Allereerst heb ik een vrij grote stash en dus is het opmaken van producten helemaal niet erg, maar juist goed. En ten tweede, zodra een (make-up) product helemaal op is betekent het dat het heel erg geliefd was. Een reden om dit te delen, bijvoorbeeld in mijn opgemaakte producten video. ;)

4. Je natuurlijke schoonheid nog meer accentueren
Oefening baart kunst. En zeker als je look elke dag ongeveer hetzelfde blijft. Elke dag probeer jij je kunsten te perfectioneren waardoor je niet alleen sneller maar ook beter wordt. Bekende make-up artists zoals Lisa Eldridge zijn voor natuurlijke schoonheid, en dat is een prachtig voorbeeld om te volgen. Terwijl ik vroeger dagelijks vrij donkere en kleurrijke looks droeg, ben ik daar inmiddels van afgestapt. Zo nu en dan pak ik nog wel uit met kleur, maar het liefst ga ik voor een look die mijn features accentueert. Kijk goed naar jezelf, naar wat jou staat. Zo vind ik bij mezelf een everyday smokey eye het mooist staan, plus dat het makkelijk is om te maken en het ziet er niet overdone uit. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor je blush. Hoe breng je die aan, op welke plek, welke tint. Er is genoeg om te ontdekken!

Hoe houden jullie je dagelijkse make-up routine leuk?

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn je haren lang geworden, valt me nu ineens op! Yep, mama worden en ouder worden (sorry) doet wat met een mens, je past je constant aan vind je niet? Ook je makeup.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens! En mijn haar... haha groeit hard hé!!

   Verwijderen
 2. Ik heb niet echt een dagelijkse routine. Als werkende moeder probeer ik er ook iedere ochtend het beste van te maken. Ik wil altijd sowieso mijn wenkbrauwen doen en daarna ligt het er aan hoeveel tijd ik nog heb :)

  BeantwoordenVerwijderen